|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:06 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Добър автомобил ли е Фиат Мареа 2.4 TD
Автор |
Съобщение |
megabot
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 2:05 am Мнения: 11 Местоположение: Кърджали
|
Колата сам е купил преди две седмици и до сега и навартях 1500 км без никви забележки, но снощи ми направи следното: Както си карам наближавам легналиа полицай съединител да мина на втора и колата загасна помислих,че е сваршила нафтата погледнах стрелката на резорвара а тя е на парвата чертичка след резервата и тогава вратнах клуча запали и си продалжих, но това същото го прави отново но този път е кара брат ми и пак съединител вклучил от трета на втора и колата пак му загаснала........Моля помогнете!!!Ако има някой с същия проблем да ми помогне за отстраняването му!!!Дайте мнения е съвети!!! :roll:
Колеги, местя анкетата в "дизели" Поздрави Nino
_________________ Dimitar Nakev
|
Пон Дек 04, 2006 10:41 am |
|
 |
Кейн
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 09, 2004 7:42 pm Мнения: 298 Местоположение: София
|
AMi аз го имах на времето тоя проблем, поради това че не умеех да карам дизел. КАкто си търкалям на ниски обороти, слагам на втора без газ и хоп, дизеляка угасваше, не знам защо така става, но после се случваше много по рядко докато не се научих ...
Може и нищо да и няма на колата ... Успех!
_________________ Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
|
Пон Дек 04, 2006 12:47 pm |
|
 |
bogidar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 10:27 am Мнения: 193 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Де да знам ама според мен се иска майсторлък да угасиш дизелак при подобни "интервенции". Не ми изглежда нормално поведение.
_________________ Fiat Punto 1.7TD
www.esquisse-bg.com
|
Пон Дек 04, 2006 6:22 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
 Re: Добър автомобил ли е Фиат Мареа 2.4 TD
megabot написа: Колата сам е купил преди две седмици и до сега и навартях 1500 км без никви забележки, но снощи ми направи следното: Както си карам наближавам легналиа полицай съединител да мина на втора и колата загасна помислих,че е сваршила нафтата погледнах стрелката на резорвара а тя е на парвата чертичка след резервата и тогава вратнах клуча запали и си продалжих, но това същото го прави отново но този път е кара брат ми и пак съединител вклучил от трета на втора и колата пак му загаснала........Моля помогнете!!!Ако има някой с същия проблем да ми помогне за отстраняването му!!!Дайте мнения е съвети!!! :roll:
Колеги, местя анкетата в "дизели" Поздрави Nino
Ти от 2-ра ли искаш да тръгнес с този мотор :?: :? :roll:
Дай му повече междинна гас и пробвай, сигурен съм че няма да изгасне
Пунто-то ми поема от 2-ра, но му е трудно, докато служебната Астра (1.7 CDTI) направо си гасне :mrgreen: :mrgreen:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Вто Дек 05, 2006 12:04 am |
|
 |
manot24
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 7:45 pm Мнения: 152 Местоположение: Благоевград
|
 Относно темата...
Здравей, колега!
Аз също карам Фиат Мареа 2.4 ТД. Другите колеги, които са ти писали са прави, че това не е нормално, защото при дизела докато не врътнеш ключа да изключиш двигателя има непрекъснато подаване на говриво, и наистина се изисква много "майсторство" за да се изключи сам двигателя. Обикновените дизели има електромагнитен винтил на ГНП-то и когато дадеш на контакт на този винтил отива напрежение, което създава магнитно поле и той се вдига, за да пропусне горивото, и стои отворен докато колата е на контакт. Трябва да изключиш от контакт, за да се затвори и да спре притока на гориво, като имено по този начин спира двигателя. При турбо дизела предполагам, че е пак по този начин решен въпроса, но не съм сигурен. Така че си мисля, дали при по-рязко сваляне на оборотите както казваш от 3 на 2-ра, не се губи напрежение някъде там и да се прекъсва притокът на гориво, за да изключва двигателя при положение, че колата е на контакт. Проблема е много интересен и странен...дръж ни в течение на решението му и най-вече успех в решаването му! А иначе само при това превключване на скоростите ли се случва да изгасне или и при други случаи гасне двигателя без да си врътнал ключа?
|
Съб Дек 09, 2006 1:24 am |
|
 |
megabot
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 2:05 am Мнения: 11 Местоположение: Кърджали
|
Проблема е решен като заварах колата в Бош Сервиз и от там ми казаха че ниякви прожинки на помпата са износени и че по принцип не се продават отделно а заедно с новата помпа но те щели да намерят подобни и помпата щяла да икара много далго време, така че това е бил порблена на гасненето на празен ход и трудното палене!
_________________ Dimitar Nakev
|
Пон Дек 11, 2006 8:35 pm |
|
 |
manot24
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 7:45 pm Мнения: 152 Местоположение: Благоевград
|
megabot написа: Проблема е решен като заварах колата в Бош Сервиз и от там ми казаха че ниякви прожинки на помпата са износени и че по принцип не се продават отделно а заедно с новата помпа но те щели да намерят подобни и помпата щяла да икара много далго време, така че това е бил порблена на гасненето на празен ход и трудното палене!
Здравей, колега!
Радвам се, че причината се е установила и се надявам скоро да могат да ти намерят пружинките, за да ги сменят и всичко да е наред!
Успех! Ако има нещо питай! При моята усетих, че малко позагуби мощност и аз планувам едно ходене до Бош Сервиза да ми проверят системата.
|
Вто Дек 12, 2006 1:19 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|