Дата и час: Чет Май 01, 2025 12:30 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Студена кола - до колко оборота? 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Студена кола - до колко оборота?
От както времето застудя колите греят по-бавно.
Всички знаем, че докато е студен двигателя, оборотите не бива да се вдигат много с цел предпазване на двигателя.
Питането ми е до колко оборота на студен двигател е добре и над колко не бива да се превишава. Аз сутрин гледам да не я настъпвам повече от 2000об/мин. Преместих се на нова работа, която ми е по-близо до вкъщи и тукмо колата стигне до 70 градуса и е време да слизам. И за това вече 1 седмица не съм вдигал повече от 2000 оборота.

п.п. Днес нарочно си разходих колата по-дълго да загрее хубаво та да мога малко този двигател да разварти и да усетя да включи турбото, че ми се видя някакво семейсто паяци се е наместило в него да си домува :P .
Благодарение на разходката и на турбото се наложи да се "измъквам" от катаджиите с радара, които бяха залегнали под моста на бул. България, като цифрата върху радаря я спестявам за да не стане една.. 8)

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Пон Дек 11, 2006 2:09 am
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Студена кола - до колко оборота?
BO написа:
От както времето застудя колите греят по-бавно.
Всички знаем, че докато е студен двигателя, оборотите не бива да се вдигат много с цел предпазване на двигателя.
Питането ми е до колко оборота на студен двигател е добре и над колко не бива да се превишава. Аз сутрин гледам да не я настъпвам повече от 2000об/мин. Преместих се на нова работа, която ми е по-близо до вкъщи и тукмо колата стигне до 70 градуса и е време да слизам. И за това вече 1 седмица не съм вдигал повече от 2000 оборота.

п.п. Днес нарочно си разходих колата по-дълго да загрее хубаво та да мога малко този двигател да разварти и да усетя да включи турбото, че ми се видя някакво семейсто паяци се е наместило в него да си домува :P .
Благодарение на разходката и на турбото се наложи да се "измъквам" от катаджиите с радара, които бяха залегнали под моста на бул. България, като цифрата върху радаря я спестявам за да не стане една.. 8)

Не е необходимо да я подгряваш на място. Просто карай отначало в ниските обороти. Дизела ти го позволява.

Пон Дек 11, 2006 9:40 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Kолега, добре е да караш колата докато загрее напълно. Иначе и аз така знам, че до 200-2500 оборота макс, докато стрелката се вдигне до работна температура и после 1-2 км и можеш да даваш всичката газ, която ти е на сърце :)

Пон Дек 11, 2006 10:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]