Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:36 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Fiat Bravo 1.9 TD 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Fiat Bravo 1.9 TD
Здравейте,

в неделя заминавам за София да си търся кола! В заглавието на темата разбирате на какво точно съм се спрял, но това не е окончателно.
Много хора се опитват да ме разубедят, интересно ми е вие какво ще ми кажете за автомобила като цяло и по-специално за двигателя.
Виждам, че има притежатели на такива агрегати, ще съм много благодарен да чуя и тяхното мнение :|

Позволих си да редактирам заглавието.Както няма RENAULT HDI, PEUGEOT DCI, AUDI CDI,BMW JTD, така няма и FIAT TDI.
Откъде е тази "любоффф" на българина към това пусто TDI не знам!!!По темата е писано доста и може да се намери!
Поздрави Nino :mrgreen:

Пет Дек 01, 2006 5:46 pm
Профил
UNREAD_POST Re: Fiat Bravo 1.9 TDI
R10 написа:
Здравейте,

в неделя заминавам за София да си търся кола! В заглавието на темата разбирате на какво точно съм се спрял, но това не е окончателно.
Много хора се опитват да ме разубедят, интересно ми е вие какво ще ми кажете за автомобила като цяло и по-специално за двигателя.
Виждам, че има притежатели на такива агрегати, ще съм много благодарен да чуя и тяхното мнение :|

Ами много вулгарно мога да се изразя за тези хора, но няма да го направя. Двигателят е много добър стига предишния собственик да се е грижил за него. Има пъргавина и лично аз съм учуден от динамиката му. Вече една година карам тази кола и съм минал 32 000 км. Много съм доволен. Сменят се консумативи, но двигателя, ако не е прегряван е супер. Задължително я закарай на диагностика преди да я купиш.
Прочети този раздел и си задай въпросите по конкретно.

Пет Дек 01, 2006 6:12 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:07 pm, променена общо 1 път

Пет Дек 01, 2006 7:11 pm
Профил
UNREAD_POST 
morg написа:
. Освен това ако можеш да си позволиш вземи JTD - това е Common Rail двигателя и се слага на Бравота от 97-а година. Съответно е по- мощен и по- икономичен от обикновенния турбодизел (105 коня) но и колите с него са по- скъпи ;)

Успех, късмет и поздравления за добрия избор.

Освен това на jtd e е много по-мощен от ТД100 цели 5 коня за които данъка на колата няма да ти говоря колко става след като мине границата от 100 коня и много върви да знаеш нищо че е също 200 нютон метра.Остава само икономията която май само по каталог си остава икономия.

Пет Дек 01, 2006 7:34 pm

UNREAD_POST 
Ех, най-накрая да чуя едно положително мнение. Само незнам от къде идва тая лоша слава на италианските автомобили и по-специално на дизелите им (поне в България е така). Все едно и също ми повтярят вземи си Вектра, вземи си Голф, Клио и некви такива несериозни автомобили.
Но напук на всички комшии точно Bravo дизел ше взема :) . А за JTD знам за него интересувал съм се, но малко скъпичък ми идва защото искам да вкарам и някоя друга екстра и не се получава. Ще мога да събера пари но чак след Нова година, а тогава с тоя ЕС незнам какво ще става и затова бързам.

Благодаря на отзовалите се :D

Пет Дек 01, 2006 8:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
R10 написа:
Ех, най-накрая да чуя едно положително мнение. Само незнам от къде идва тая лоша слава на италианските автомобили и по-специално на дизелите им (поне в България е така). Все едно и също ми повтярят вземи си Вектра, вземи си Голф, Клио и некви такива несериозни автомобили.
Но напук на всички комшии точно Bravo дизел ше взема :) . А за JTD знам за него интересувал съм се, но малко скъпичък ми идва защото искам да вкарам и някоя друга екстра и не се получава. Ще мога да събера пари но чак след Нова година, а тогава с тоя ЕС незнам какво ще става и затова бързам.

Благодаря на отзовалите се :D

И аз бях подложен на такъв тормоз от близки и познати, но ще ти кажа, че не съжалявам. Колата си струва парите и ако ще си купувам друга кола, то ще е пак Фиат и задължително дизел на Фиат. Много са добри.

Пет Дек 01, 2006 8:53 pm
UNREAD_POST 
Bravo с TD100 - знаеш ли каква "точилка" е това! Най-важно е обаче да не е тормозена, гледай състоянието на колата.
Не обичат "нашите разбирачи" италианските коли, но точно те им гълтат яко пушека. Успех в избора!

Пет Дек 01, 2006 8:57 pm
UNREAD_POST 
:offtopic:
Те такива "специалисти" ги има навсякъде, ама на инат като си взех пунтара и викат "бах маа му как бяга туй малкото". Пък ако някой 8-годишен немски или френски дизел изкара такова приятно ръмжене като "гадната италианска печка", а не наподобяващо на трактор може и да се замисля да сменя марката.

П.С.: Преди време купихме служебни две чисто нови ОПЕЛ Комбо, които бяха с отвратителният 1,3 Мултиджет на ФИАТ - No Comment

Пон Дек 04, 2006 12:11 am
UNREAD_POST 
:offtopic: Не му се сърдете на колегата. На него му е простено.
Не мога да простя обаче на търговец на коли 2-ра ръка (Горубляне), който ми офертира Bravo GT като Bravo GTI (това се случи преди седмица).
Просто го приемам като лична обида.

Пон Дек 04, 2006 12:36 am
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
n_nikolow написа:
Те такива "специалисти" ги има навсякъде, ама на инат като си взех пунтара и викат "бах маа му как бяга туй малкото". Пък ако някой 8-годишен немски или френски дизел изкара такова приятно ръмжене като "гадната италианска печка", а не наподобяващо на трактор може и да се замисля да сменя марката.

П.С.: Преди време купихме служебни две чисто нови ОПЕЛ Комбо, които бяха с отвратителният 1,3 Мултиджет на ФИАТ - No Comment

Колега, извини ме, но "отвратителния" 1.3 МултиДжет на ФИАТ е най-добрия мотор в тази кубатура :!: До този извод са стигнали и субективните журналисти от АвтоБилд :!: :!: :!:
Не можеш да сравняваш немския с френския дизел, защото немския няма на какво да стъпи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Пон Дек 04, 2006 9:10 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
:) точно това искаше да каже колегата!

Пон Дек 04, 2006 11:00 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Dodo 155 написа:
n_nikolow написа:

Колега, извини ме, но "отвратителния" 1.3 МултиДжет на ФИАТ е най-добрия мотор в тази кубатура :!: До този извод са стигнали и субективните журналисти от АвтоБилд :!: :!: :!:
Не можеш да сравняваш немския с френския дизел, защото немския няма на какво да стъпи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Отвратителен по мнението на нашенските гаражни майстори - обаче ако е толкова кофти италианският дизел защо го вграждат в новите немски возила.
А за немския и френския дизел - не ги сравнявам двата помежду им, а френски+немски сравнен с италиански - ако френски или ненски дизел произведен същата година като моя извади по приятен глас ще си ритна колата 3 пъти.
:36_2_49:

Пон Дек 04, 2006 12:17 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
bravo td100- това е истината :-) преди да си го купя съм карал дизели на форд и фолксвагвен, също и на ситроен, ама не е същото. Все пак не трябва да се забравя, че в последствие фиат стават основоположниците на развитието на дизеловия двигател с разработване на комонреил двигатели за леки автомобили. и наистина 1,3 мултиджет на фиат, който се вгражда на много, включително немски автомобили, е двигател за миналата година.

офф: ако и в България внасяха качествена нафта, дизеловото браво щеше да лети :-)

Пон Дек 04, 2006 12:24 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Само да уточня, че JTD-то се вгражда от 1999-та, а не от 1997-ма. :wink: И върви като новата Астра 1.7 CDTI на майка ми! :mrgreen:

Пон Дек 04, 2006 1:23 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:08 pm, променена общо 1 път

Пон Дек 04, 2006 5:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща