|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:46 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Относно паленето при Пунто1.7ТД
Автор |
Съобщение |
bogidar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 10:27 am Мнения: 193 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Относно паленето при Пунто1.7ТД
Проблеми с паленето нямам до сега. Но някакси нещата не са много както трябва струва ми се. Може би имам изгоряла свещ. При въртене на ключа колата не пали от 1-2 оборота а се зачудва 2-3 секунди. Как е при вас - от първия оборот ли пали, нормално ли е това забавяне или имам прблем.
_________________ Fiat Punto 1.7TD
www.esquisse-bg.com
|
Пет Дек 01, 2006 12:00 pm |
|
 |
krasidd
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 1:41 pm Мнения: 8 Местоположение: София 03 Възраждане
|
 Re: Относно паленето при Пунто1.7ТД
Здрасти пич, абе гледам, че имаш същия автомобил като този, който аз смятам да си купя??
я дай малко акъл и мнение по някои въпроси:
-как е тоя двигател 1.7.ТД, колко коня е точно, има ли разновидности, моя трябва да е от 94предполагам, колко харчи в града и навън, може ли д аподдържа примерно 140км по магистралата, как е динамиката и ускорението, какво му с етроши най често.
-Купето как е, гние ли, къде е най слабо
-частите му как са - евтини, какво задължително да сменя като го зема.
-Окачването също,
ако искаш ми пиши като лично съобщение да не товарим темата с глупости.
Прдеварително благодаря:))
|
Пет Дек 01, 2006 1:47 pm |
|
 |
n_nikolow
|
За тея кубици печката е звяр. Мойта като я взех също не палеше всеки път от раз и бях готов да сменя свещите докато не и сложих нов 72 Ah акумулатор и сега пали от раз.
Турбо-дизелът е с три разновидности на мотора едната 60 коня, а другите две са по 70 коня (+/- 1-2 по данни от различни места). Мойта е 70 коня и на магистралата при 4000 об. на 5 ск. минава 150 км/ч (над 150 започва да става нестабилна, въпреки че е със спортни амортисьори и пружини - незнам със сток как ще е). Показвала ми е разход и 5/100 и 10/100 - всичко е до настъпването и нафтата (6-7 е нормален разход в града, пък и аз постоянно я държа на обороти). Купето е много добре защитено от корозия. Освен първоначалното обслужване (ремъци, ролки, филтри, масла, антифриз) съм сменял гарнитура на картера, носачи (шарнирите са към носача и се сменя целия, но пък не е много скъп и идва комплект с втулките), маншони, накрайници и водно съединение.
В общи линии съм много доволен от количката.
|
Пет Дек 01, 2006 8:13 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
С паленето досега проблеми не съм имал.Но при мен се получава следното:когато е студена колата и я паля за първи път за деня си пали отраз!А когато след каране спра и след малко трагна до паля се получава забавяне.Иначе количката си е екстра и на товар носи,и ако не я настъпваш много дава перфектен разход  аз съм я засилвал моята до 165 и това май е и максимума.
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Нед Дек 03, 2006 9:17 pm |
|
 |
Tornado
|
Ще поддържаш 140 по магистралата ако си с мотор поне над 2,0 и магистралата е над 200км иначе за нашите магистрали и аз ще ги поддържам с 1,9 но за дълго не става
|
Нед Дек 03, 2006 9:55 pm |
|
 |
n_nikolow
|
За 140 проблем няма - държи ги от Варна до Шумен (с изключение на 2 завоя в Девненско, които са с обратен вираж) обаче за разхода няма да говорим щото мотора е само в лютеницата.
|
Нед Дек 03, 2006 11:51 pm |
|
 |
gumzata
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Ное 10, 2006 2:08 pm Мнения: 19 Местоположение: Карлово
|
 И аз не палех!
И аз не палех от първия път за деня! Какви ли не хипотези и майстори ми минаха през главата. Оказа се просто цепнат горивопровод заради който през нощта нафтата спада лекичко и на сутринта първото и второто въртене са за подкачване и на третия път палеше. Сега пали без никакво задържане на клюба независимо от околната температура, дали е палена вече за деня и тн. Доволен съм от колата направо е изтребител и не гори кой знае колко много 5/6 смесено, което може да варира драстично разбирасе взависимост от това колко е тежък крака на шофьора но за коя кола не важи това?
_________________ Punto 1.7TD. 96
[:#]\__/////__/[#:]
|
Пет Дек 08, 2006 3:09 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|