Дата и час: Пет Май 02, 2025 6:54 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Вижте и да ми кажете този клапан за какво е? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Вижте и да ми кажете този клапан за какво е?
Гледам от снимката на Tornado, че неговия клапа има тръбичка, чийто път е очертан с жълто и стига до друг клапан.
При мен обаче маркучето е срязано на средата и на края му е сложено някакво болче, което затапва маркучето, а клапана в розово си седи без маркуче отворен.
Някой ако може да ми обясни за какво служи клапана в розово ще съм много благодарен. Знам, че е вакуум, но да не би да ми вдига рахода случайно?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Ное 21, 2006 1:16 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
да не е за излишното гориво...и аз имам болче при тръбичките на свещите :D и при мен е побългарявано 8)

Вто Ное 21, 2006 6:12 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Вижте и да ми кажете този клапан за какво е?
doofiat написа:
Гледам от снимката на Tornado, че неговия клапа има тръбичка, чийто път е очертан с жълто и стига до друг клапан.
При мен обаче маркучето е срязано на средата и на края му е сложено някакво болче, което затапва маркучето, а клапана в розово си седи без маркуче отворен.
Някой ако може да ми обясни за какво служи клапана в розово ще съм много благодарен. Знам, че е вакуум, но да не би да ми вдига рахода случайно?

Това е клапан за рециркулация на изгорелите газове - EGR

Вто Ное 21, 2006 7:40 pm
Профил WWW
hit-ko написа:
doofiat написа:

Т.е. сега като не работи не е никак добре.

Вто Ное 21, 2006 7:46 pm
doofiat написа:
hit-ko написа:
doofiat написа:

Т.е. сега като не работи не е никак добре.

Това подобрява единствено екологичните показатели на двигателя. Ако не ти харесва, че забърсяваш природата повече - да, не е добре. Няма ирония тук, в един момент ще ни се наложи да мислим и в тая насока. Също и да си сложим катализаторите :wink:

Вто Ное 21, 2006 8:20 pm
UNREAD_POST 
Добре де, но това значи ли, че може да пуши повече, заради този клапан?

Сря Ное 22, 2006 10:35 am
UNREAD_POST 
doofiat написа:
Добре де, но това значи ли, че може да пуши повече, заради този клапан?

Едва ли ще доловиш разлика видимо! :wink:

Сря Ное 22, 2006 10:37 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
При мен незнам дали от това клапанче от което излизат маркучетата или има едно до него но като изгася колата и се чува нещо каточели смуче въздух но немога да си обясня от какво е

Сря Ное 22, 2006 10:57 am
Профил
UNREAD_POST 
Имаше наскоро такава тема и във връзка с нея прочетох че въпросния клапан служи за намаляване на температурата на изгаряне в цилиндъра с цел намаляване на вредни емисии на азотни окиси които се получават именно при такава висока температура.

EGR инфо

Сря Ное 22, 2006 11:04 am
UNREAD_POST 
Значи ще му сложа ново маркуче, което ще го свържа с другото клапанче.

Шущенето се чува не от ограденото в розово клапанче, а като проследиш жълто очертания път на мъркучето в края му ще видиш друго клапанче - от него е

Сря Ное 22, 2006 11:11 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
да точно от там е , аз отначало ми се струваше че филтъра взима въздух но после разбрах че е от това но какво ли означава

Сря Ное 22, 2006 11:13 am
Профил
UNREAD_POST 
Това другото е електромагнитен клапан и той е нормално да жужи защото се управлява с различни по дължина импулси (ШИМ) какъв дебит (или в случая налягане) да пропуска. Аз примерно го чувам в купето ако се заслушам когато двигателя е на ниски обороти и не го заглушава

Ето при мен как изглежда:

Изображение

Сря Ное 22, 2006 11:19 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
при мен виси едно друго маркуче което май преди не висеше ама незнам каде да го напъхам.Ако някой има идея да каже излиза от това черното което е на помпата, и това посоченото с розава стрелка не го знам за какво е

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сря Ное 22, 2006 11:38 am
Профил
UNREAD_POST 
Това, което си посочил с червено трябва да си стои затапено(виж снимката на Tornado, в първия ми пост по тази тема. Там виж как е затапено).
А този маркуч не идва от това черното кръглото, а сигурно от някъде другаде.

Сря Ное 22, 2006 2:17 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
на мен ми се струва че идва от черното от долната му страна но сега ще сляза до колата да проверя пак

Сря Ное 22, 2006 2:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща