|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 6:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Вижте и да ми кажете този клапан за какво е?
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
 Вижте и да ми кажете този клапан за какво е?
Гледам от снимката на Tornado, че неговия клапа има тръбичка, чийто път е очертан с жълто и стига до друг клапан.
При мен обаче маркучето е срязано на средата и на края му е сложено някакво болче, което затапва маркучето, а клапана в розово си седи без маркуче отворен.
Някой ако може да ми обясни за какво служи клапана в розово ще съм много благодарен. Знам, че е вакуум, но да не би да ми вдига рахода случайно?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Ное 21, 2006 1:16 pm |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
да не е за излишното гориво...и аз имам болче при тръбичките на свещите  и при мен е побългарявано 
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Вто Ное 21, 2006 6:12 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Вижте и да ми кажете този клапан за какво е?
doofiat написа: Гледам от снимката на Tornado, че неговия клапа има тръбичка, чийто път е очертан с жълто и стига до друг клапан. При мен обаче маркучето е срязано на средата и на края му е сложено някакво болче, което затапва маркучето, а клапана в розово си седи без маркуче отворен. Някой ако може да ми обясни за какво служи клапана в розово ще съм много благодарен. Знам, че е вакуум, но да не би да ми вдига рахода случайно?
Това е клапан за рециркулация на изгорелите газове - EGR
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Ное 21, 2006 7:40 pm |
|
 |
doofiat
|
hit-ko написа: doofiat написа: Гледам от снимката на Tornado, че неговия клапа има тръбичка, чийто път е очертан с жълто и стига до друг клапан. При мен обаче маркучето е срязано на средата и на края му е сложено някакво болче, което затапва маркучето, а клапана в розово си седи без маркуче отворен. Някой ако може да ми обясни за какво служи клапана в розово ще съм много благодарен. Знам, че е вакуум, но да не би да ми вдига рахода случайно? Това е клапан за рециркулация на изгорелите газове - EGR
Т.е. сега като не работи не е никак добре.
|
Вто Ное 21, 2006 7:46 pm |
|
 |
Esper
|
doofiat написа: hit-ko написа: doofiat написа: Гледам от снимката на Tornado, че неговия клапа има тръбичка, чийто път е очертан с жълто и стига до друг клапан. При мен обаче маркучето е срязано на средата и на края му е сложено някакво болче, което затапва маркучето, а клапана в розово си седи без маркуче отворен. Някой ако може да ми обясни за какво служи клапана в розово ще съм много благодарен. Знам, че е вакуум, но да не би да ми вдига рахода случайно? Това е клапан за рециркулация на изгорелите газове - EGRТ.е. сега като не работи не е никак добре.
Това подобрява единствено екологичните показатели на двигателя. Ако не ти харесва, че забърсяваш природата повече - да, не е добре. Няма ирония тук, в един момент ще ни се наложи да мислим и в тая насока. Също и да си сложим катализаторите 
|
Вто Ное 21, 2006 8:20 pm |
|
 |
doofiat
|
Добре де, но това значи ли, че може да пуши повече, заради този клапан?
|
Сря Ное 22, 2006 10:35 am |
|
 |
Vladim
|
doofiat написа: Добре де, но това значи ли, че може да пуши повече, заради този клапан?
Едва ли ще доловиш разлика видимо! 
|
Сря Ное 22, 2006 10:37 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
При мен незнам дали от това клапанче от което излизат маркучетата или има едно до него но като изгася колата и се чува нещо каточели смуче въздух но немога да си обясня от какво е
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Сря Ное 22, 2006 10:57 am |
|
 |
ilkor
|
Имаше наскоро такава тема и във връзка с нея прочетох че въпросния клапан служи за намаляване на температурата на изгаряне в цилиндъра с цел намаляване на вредни емисии на азотни окиси които се получават именно при такава висока температура.
EGR инфо
|
Сря Ное 22, 2006 11:04 am |
|
 |
doofiat
|
Значи ще му сложа ново маркуче, което ще го свържа с другото клапанче.
Шущенето се чува не от ограденото в розово клапанче, а като проследиш жълто очертания път на мъркучето в края му ще видиш друго клапанче - от него е
|
Сря Ное 22, 2006 11:11 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
да точно от там е , аз отначало ми се струваше че филтъра взима въздух но после разбрах че е от това но какво ли означава
|
Сря Ное 22, 2006 11:13 am |
|
 |
ilkor
|
Това другото е електромагнитен клапан и той е нормално да жужи защото се управлява с различни по дължина импулси (ШИМ) какъв дебит (или в случая налягане) да пропуска. Аз примерно го чувам в купето ако се заслушам когато двигателя е на ниски обороти и не го заглушава
Ето при мен как изглежда:

|
Сря Ное 22, 2006 11:19 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
при мен виси едно друго маркуче което май преди не висеше ама незнам каде да го напъхам.Ако някой има идея да каже излиза от това черното което е на помпата, и това посоченото с розава стрелка не го знам за какво е
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Ное 22, 2006 11:38 am |
|
 |
doofiat
|
Това, което си посочил с червено трябва да си стои затапено(виж снимката на Tornado, в първия ми пост по тази тема. Там виж как е затапено).
А този маркуч не идва от това черното кръглото, а сигурно от някъде другаде.
|
Сря Ное 22, 2006 2:17 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
на мен ми се струва че идва от черното от долната му страна но сега ще сляза до колата да проверя пак
|
Сря Ное 22, 2006 2:19 pm |
|
|