|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Капе нафта оттук ... Вижте си авансаторите, ако не палите!!!
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
 Капе нафта оттук ... Вижте си авансаторите, ако не палите!!!
Колеги, днес реших да сложа скоби по маркучетата и като сложи две и видях, че ми капе нафта от основата на елемент 3 на снимката(ползвам снимка на колегата Tornado) Мислех да го затегна с ключ 27, но нямах такъв номер. Ако не стане и със затягане сигурно щесе наложи да го сменя с ново.
Някой знае ли за какво служи тази джаджа? А цената и да знаете?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна doofiat на Сря Ное 08, 2006 11:52 am, променена общо 2 пъти
|
Нед Ное 05, 2006 5:44 pm |
|
 |
ivo iliev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:04 pm Мнения: 17 Местоположение: София 07 Слатина
|
Такааа,да си дойдем на думата: Първо здравей, тази джаджа е така наречения клапан-авансатор,който служи за синхронизиране на подаването на гориво при палене. В четвъртък си взех колата от ванто и при мен се оказа точно този проблем: от там капе нафта,значи гълта и въздух. От сервиза извикаха един помпаджия,които ми направи добро впечатление,изслуша ме,отвори капака и веднага каза:ето ти го проблема. Този клапан не подлежал на ремонт,а се заменя, но е скъп. Между другото,пипна нещо по колата и сега е значително по-добре.
|
Нед Ное 05, 2006 6:24 pm |
|
 |
doofiat
|
ivo iliev написа: Такааа,да си дойдем на думата: Първо здравей, тази джаджа е така наречения клапан-авансатор,който служи за синхронизиране на подаването на гориво при палене. В четвъртък си взех колата от ванто и при мен се оказа точно този проблем: от там капе нафта,значи гълта и въздух. От сервиза извикаха един помпаджия,които ми направи добро впечатление,изслуша ме,отвори капака и веднага каза:ето ти го проблема. Този клапан не подлежал на ремонт,а се заменя, но е скъп. Между другото,пипна нещо по колата и сега е значително по-добре.
А преди сутрин трудно ли ти палеше? Колко скъп? Колко ти взеха във Ванто?
Аз си мисля, че като се смени уплътнението отдолу и всичко ще е ок. Има ли нещо специфично в монтаж/демонтаж?
|
Нед Ное 05, 2006 6:58 pm |
|
 |
Tornado
|
Прав е колегата авансатор той определя кога да се впръска горивото.Без него или като е повреден страшно трака мотора и пуши черно.На всички това им е болката протичат.
|
Нед Ное 05, 2006 8:10 pm |
|
 |
doofiat
|
Tornado написа: Прав е колегата авансатор той определя кога да се впръска горивото.Без него или като е повреден страшно трака мотора и пуши черно.На всички това им е болката протичат.
Как се оправя? Със смяна на уплътнението ще стане ли?
А как се разбира дали е повреден? Моя е протекъл, но дали е повреден?
|
Нед Ное 05, 2006 8:16 pm |
|
 |
ivo iliev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:04 pm Мнения: 17 Местоположение: София 07 Слатина
|
Втора ръка е към 100лв.поне така ми казаха не съм проверявал,а иначе сутрин палех и преди и сега много лесно,дори и миналата зима,но в началото 3,4 сек двигателя претрисаше,а съм с 55А/ha акомулатор. ИВан(помпаджията) каза :карай така ако се влоши ще търсим клапан.
|
Нед Ное 05, 2006 8:22 pm |
|
 |
ivo iliev
Кара детска количка
|
Във ванто ми взеха 25лв за диагностика,а помпаджията дето го викнаха не ми взе нищо :?: :!:
|
Нед Ное 05, 2006 8:25 pm |
|
 |
Tornado
|
Не протича от там а от горе където излизат кабелчетата това е проблема
|
Нед Ное 05, 2006 8:44 pm |
|
 |
doofiat
|
Tornado написа: Не протича от там а от горе където излизат кабелчетата това е проблема
Със сигурност не е от кабелчето! Гледах го обстойно. Капе в основата на авансаторчето и като гледам отдавна е така -
има доста струйки и едно такова пътче се образувало надолу, където се стича. Как толкова хора не го видяха, аз един път ще огледам и видях капките. Що сервизи обиколих :roll:
|
Нед Ное 05, 2006 8:53 pm |
|
 |
HCO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Май 17, 2006 12:59 am Мнения: 154 Местоположение: София, кв.Горна Баня
|
doofiat написа: Tornado написа: Не протича от там а от горе където излизат кабелчетата това е проблема Със сигурност не е от кабелчето! Гледах го обстойно. Капе в основата на авансаторчето и като гледам отдавна е така - има доста струйки и едно такова пътче се образувало надолу, където се стича. Как толкова хора не го видяха, аз един път ще огледам и видях капките. Що сервизи обиколих :roll:
Идвай утре да го оправяме
Утре след 7-8 вечера със doofiat ще кажем какви са резултатите :roll:
_________________ Уно 1.3 Тurbo IE
Разход 8л/100 км Градско
Гориво: 100+ само от ОМV
Къв бензин кви 5 лева бе ?
Карам си на газ ,само я припалвам на бензин
|
Пон Ное 06, 2006 2:25 am |
|
 |
doofiat
|
Днес го понатегнахме тоя авансатор. За сега не капе! Струва ми се, че по-добре върви колата, но пак леко придърпва.
Ще видим утре как ще запали.
|
Пон Ное 06, 2006 9:18 pm |
|
 |
doofiat
|
 Re: Капе нафта оттук ... Днес запали от раз!!!
Тая сутрин Дизелака запали от раз, след като вчера притегнахме авансаторчето. Ще видим утре как ще е!
|
Вто Ное 07, 2006 4:10 pm |
|
 |
doofiat
|
Ако не палите си вижте авансатора дали бачка. Като затегнах моя и разхода на нафта е коренно различен. Преди с 12 литран нафта минавах 120 км, а днес съм на около 110 км и е изгори според стрелката на резервоара около половината количество. Втора поредна сутрин колата запали от раз. Колегите с Пунто да се интересуват къде се намира техния авансатор и да огледат дали не сълзи или да ли бачка.
|
Сря Ное 08, 2006 11:57 am |
|
 |
puntotras
|
А колегите с Темите ко да правят хехе-незнам дали имат такова животно!?
|
Чет Ное 09, 2006 12:46 am |
|
|