Дата и час: Вто Юни 17, 2025 1:31 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Дизеляците и зимата. Що е то и що не палят!? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Дизеляците и зимата. Що е то и що не палят!?
Колеги... имайки скромен опит от една зима управление на МПС с дизелов мотор, но много чел по въпроса за зимата и тез двигатели си позволявам да ви дам няколко важни съвета. Темата е отворена, всеки може да допълва, сигурен съм, че няма да съм напълно изчерпателен.

1. Сипвайте винаги качествена нафта и пазете бележките! Не, че съм чул за осъдена бензиностанция, но може и да има таково чудо! Забравете за Бога нафтата, която купувате за по левче литъра от приятеля на вашия приятел в туби. Той естествено в повечето случаи е шофьор на цистерна и ви снася гапена нафта от извора. Да, ама не! В повечето случаи това е нафта с, която се карат самосвали, или камионите на Волф например, а те не зареждат на OMV, вервайте ми!

2. Проверете си подгряващите свещи! Една да не е в ред и в големите студове шансът да запалите ще е нулев, резултат-акумулатор за зареждане.

3. В големите студове (под -9, -10 градуса) зареждайте само специална нафта с добавки против замръзване! Дали ще е Alpine Diesel на OMV, или друго... ваша си работа. Аз конкретно зареждах обикновенна нафта на OMV, но на два резервоара сложих добавка против замръзване и нямах проблеми сутрин при мунис 16 градуса. Колата си палеше от раз!

Пет Ное 03, 2006 4:21 pm
UNREAD_POST 
Само филтъра пропусна, горивния естествено.
Аз го сменям с маслото, тоест около 3 пъти в годината.
Не струва много а когато нафтата стане като радомирса боза, не и в все тая по какъв път ще мине :mrgreen:

Освен това за добавките не съм сигурен доколко са необходими.
Аз зареждам от 3 години почти винаги на ОМВ обикновен дизел и до момента не съм имал проблеми със замръзване.
Пред блока си стои темприерата. Но не пречи да се сипват и тея екстри, няма с какво да навредят ако не вършат нищо :wink:

Пет Ное 03, 2006 4:53 pm
UNREAD_POST 
Минусувите темперетури зачестиха така, че си припомнете тази тема, моля! :wink:

Нед Дек 24, 2006 5:03 pm
UNREAD_POST 
:arrow:

Пон Дек 25, 2006 5:01 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]