|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 9:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
100TD: сутрин пали и веднага след това изгасва. Що е то?
Автор |
Съобщение |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
 100TD: сутрин пали и веднага след това изгасва. Що е то?
значи след смяна на ролки, ремъци, масла и филтри, всичко беше ок един-два дена и послед почна да прави следния проблем:
при суден двигател, след палене /пали от раз/ работи 3-5 сек и изгасва внезапно, след което се опитвам да запаля пак и почва да върти, все едно не стига нафта, и след 10-15 сек пали и всичко си е на 6. При топъл двигател не го прави.
От начало си мислех че е от сещи, щото ми свети лампичката че има изгоряла, ама тя и преди светеше и колата палеше при доста по-студени условия.
Подозрително е, че се появи след тези ремонти.
Моля, помагайте с идеи, да не пълня гушите ма майстерите само за консултации и ненужна диагностика!
_________________ Bravo SX TD100, 1997
|
Пет Окт 27, 2006 9:33 am |
|
 |
doofiat
|
 Re: 100TD: сутрин пали и веднага след това изгасва. Що е то?
simps написа: значи след смяна на ролки, ремъци, масла и филтри, всичко беше ок един-два дена и послед почна да прави следния проблем: при суден двигател, след палене /пали от раз/ работи 3-5 сек и изгасва внезапно, след което се опитвам да запаля пак и почва да върти, все едно не стига нафта, и след 10-15 сек пали и всичко си е на 6. При топъл двигател не го прави. От начало си мислех че е от сещи, щото ми свети лампичката че има изгоряла, ама тя и преди светеше и колата палеше при доста по-студени условия. Подозрително е, че се появи след тези ремонти. Моля, помагайте с идеи, да не пълня гушите ма майстерите само за консултации и ненужна диагностика!
Ето това го прави 1:1 и при мен! Разликата е,че не знам кога точно се появи - не съм сменял ролки ремъци.
А придърпва ли ти колата?
Например си на втора с 30 км/ч и като подадеш газ да придърпва, защото при мен е съчетан тоя проблем и с придърпване.
Не само на втора придърпва(и ако съм хванал скоростния лост се усеща винаги да придърпва два пъти, винаги).
|
Пет Окт 27, 2006 9:43 am |
|
 |
kufeiko
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 1:18 am Мнения: 13 Местоположение: София 08 Изгрев
|
Описаният проблем е много подобен на 1 мой бивш проблем. Аз съм (бях) с TIPO 1.7D и правеше по абсолютно същия начин. С тази разлика, че го правеше и на дълъг път - карам 200-300 км, спирам за хапване, качвам се, паля... и на 4-5-та секунда гасне. После - въртене. Придърпване не съм имал.
Оказа се, че според майсторите това става от зле направени горивни филтри - ако се слага такъв, пречела някаква тръбичка, която майсторите самоотвержено махали и не се задържала достатъчно нафта във филтъра. Поправката се оказа лесна.
Дано и при вас да е нещо такова, а не по-сериозен проблем!
|
Пет Окт 27, 2006 10:41 am |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
това, което казваш, звучи доста логично, защото точно преди да се поияви проблема ми смениха и горивния филтър. само не ми стана ясно за тръбичката: значи при кофти филтри има място за една тръбичка по-малко и майсторите просто я игнорират, като при това не се задържа нафта във филтъра, така ли? ако може обясни по-подробно, защото ще се върна при майстора, който е извършил услугата и трябва да му обясня точно какво ми е съмнението. благодаря предварително
|
Пет Окт 27, 2006 12:43 pm |
|
 |
kufeiko
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 1:18 am Мнения: 13 Местоположение: София 08 Изгрев
|
Ще разкажа каквото ми обясниха на мен, но то само по себе си е доста повърхностно и не мога в никакъв случай да претендирам за техническа прецизност. Редно е да спомена, че обяснението го получих в Бош Супер-Дизел сервиз - там отстраниха проблема.
Та това, което ми казаха е, че дадена тръбичка (ни я знам коя е, ни - колко дълга  ) влизала надълбочко във филтъра. Да, ама някои по-евтини филтри били така направени, че тази тръбичка опира и хората като най-лесно - я рязват дотам, че да не опира. Et voila!
Понеже имам 1 съмнение, моля те кажи ми какъв филтър си сложил и какъв е бил преди това - т.е. дали си гледал да е хубав, или просто да е евтин. При мен проблемите бяха и при хубавия филтър със сигурност. Като споделиш - ще обобщя съмнението си и ще ти пиша за него.
Пък дано да разрешиме проблема :-)
|
Пет Окт 27, 2006 2:24 pm |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
|
да ти кажа честно идея си нямам какъв е стария и новия филтър. понеже съм доста зает, след като се оговорих с майстора, пратих баща ми да закара колата, така че мога да кажа само резултата :-) сервизът е до лукоил срещу кат дървеница и на всичките семейни коли си сменяме консумативите там, та мисля, по лични наблюдения, са доста съвестни и безпроблемни за да направят някоя такава работа. филтъра струва някъде около 15 лв, ако това ще те ориентира. а дали предишния филтър е бил хубав или лош, това знае само предишния собственик :-)
|
Пет Окт 27, 2006 6:07 pm |
|
 |
gdd55
|
същия проблем като я купих само че над 3000 об оказа се че ми беше задръстена цетката на сондата в резервоара.но при всичко случаи е недостиг на гориво
|
Пет Окт 27, 2006 7:03 pm |
|
 |
van02
Кара балканче
Регистриран на: Съб Май 06, 2006 9:25 am Мнения: 48 Местоположение: Бургас
|
хора почистете си сондите на резервоарите.Става много лесно от багажника.Почти винаги има боклуци
_________________ фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври
|
Пет Окт 27, 2006 9:33 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 филтър
Цедката на сондата хубаво е да е почистена
но само да може да се отвори капачката на помпата
или на сондата зависи от модела
една цедка е около 10-15 лв а е толкова малка
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Пет Окт 27, 2006 9:47 pm |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
и аз имах същия проблем но ми се стори че е от нафтата , бях взел малко нафта на черно и тогава така гаснеше но след като свърши тази нафта не ми е гаснела, но също така си мислия че и филтъра оказва влияние аз сега съм с filtron знам че са боклуци но следвашия път ще гледам да е друга маркА, незнам bosch как са
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Съб Окт 28, 2006 9:13 am |
|
 |
gdd55
|
Bosch са добри гледай само да не е произведен в германия че тия са най-опасни,това ще рече че 100% не е от там и никой не знае от къде е ;)
|
Съб Окт 28, 2006 2:32 pm |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
|
актуално:
значи след съвета на колегата за маркучето, се върнах в сервиза, където ми смениха филтъра, и им разказах за догадките. но там съвсем културно ми обясниха, че на бравото няма такова маркуче и филтъра е на резба, така че проблема не може да е от там. след това ми огледаха внимателно системата за течове и не остановиха нищо. посъветваха ме, следващия път като не запали, да проверя помпичката за обезвъздушаване дали е твърда и ако не да я напомпам и пак да пробвам.
тоест, проблема не бил във филтъра, а това, че вкарва въздух от някъде при загасен двигател
моля, давайте си предложенията :-) също ме посъветваха да търся консултация в добър дизелов сервиз за продухване на горивната система, знаете ли такъв? /който да е изпитан/
офф: аман от проблеми по колите и с калпави майстори :-)
|
Пон Окт 30, 2006 10:59 am |
|
 |
gdd55
|
Ами колега вземи я изчисти тая сонда в резервоара и аз ти казах и други ти казаха,даже един колега е сложил снимки как става процедурата нищо сложно и след това се излагай с трабички и отивай на мойстори да ти дерат кожата.успех
|
Пон Окт 30, 2006 11:17 am |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
|
би ли дал линк към тази тема и снимка за почистване? моля, та да пробвам и да докладвам
|
Пон Окт 30, 2006 11:36 am |
|
 |
gdd55
|
viewtopic.php?t=10661
И да пишеш след това
|
Пон Окт 30, 2006 2:16 pm |
|