Дата и час: Чет Май 01, 2025 11:08 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Към собствениците на дизели? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
bbosta написа:
колеги, а кой сервиз ще препоръчате за дизели??
искам да ми направят диагностика на двигателя, и има една жълта лампичка дето се намира в долния десен ъгъл на таблото (представлява една лейка наполовина пълна), и ми светва от време на време...немога да си обясня точно при какви обстоятелства....та да ме консултират..

Благодаря!

Ако само за това ще ходиш на диагностика се опитай да източиш водата от филтъра за нафтата.Сигурно има врътка отдолу. В долната му част се утаява водата от нафтата и конденза от резервоара.
Успех

Чет Май 04, 2006 4:59 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Нино, за горивния филтър ли става въпрос?
Днеска я погледна майстро в един сервиз и каза, че лампичката която свети в оранжаво е за антифриза....каза да налея още малко/понеже сега е на средата между мин и мах/ и трябвало да се оправи...а ако не, трябвало да се развие "врътката" на горивния филтър за да се източи водата....а то не било много лесно...
...та в тоя ред на мисли се чудя дали да се пробвам..?!?

Пет Май 05, 2006 12:32 pm
Профил
UNREAD_POST 
bbosta написа:
Нино, за горивния филтър ли става въпрос?
Днеска я погледна майстро в един сервиз и каза, че лампичката която свети в оранжаво е за антифриза....каза да налея още малко/понеже сега е на средата между мин и мах/ и трябвало да се оправи...а ако не, трябвало да се развие "врътката" на горивния филтър за да се източи водата....а то не било много лесно...
...та в тоя ред на мисли се чудя дали да се пробвам..?!?

Да, точно за него.Не знам точно как изглежда тази индикация, но мисля ,че не би трябвало да има проблем ако антифризът е между мин и макс.Даже там му е мястото.
Хвани "врътката" с парцал, а ако ти е трудно и филтърчето е евтино, направо иди да ти го сменят.... КАТО НЕ ЗАБРАВИШ ДА ПОДСЕТИШ т.нар. МАЙСТОРИ ПРЕДИ ДА МОНТИРАТ НОВИЯ ДА ГО НАПЪЛНЯТ С ГОРИВО.
Успех!

Пет Май 05, 2006 1:30 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Re: Към собствениците на дизели?
bbosta написа:
Колеги, искам да ви попитам какъв е нормалният разход на Пунто 1.7 турбо дизел? Засичах градско....излиза около 10 - 11, извънградското е някъде към 6,5...Четох препоръките за каране на дизел...и ги спазвам...предавките ги сменям между 2500 - 3000 об.
Така като го слушам, двигателчето си работи нормално...няма пушеци при форсиране...или при запалване...просто този разход ми се струва повечко...нали дизелите горят по-малко?!?

Нормално е батка,и мойто при юркане дава толкова,ма може да харчи и 6-7 при смяна на 1500-1800 оборота преди турбото да надува яко :wink:

Пет Май 05, 2006 4:03 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3