Дата и час: Вто Юли 15, 2025 2:44 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Bravo 1.9-75, Bravo 1.9TD-100, Bravo 1.9JTD-105 ??? 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Моля ви, ако някой кара Брава - атмосферен дизел и не го мързи да пише нека да драсне по едно ЛС (за да не Flood-ваме форума) да разкаже, как е Двигателя - често срещани проблеми, особености, доволен ли е от нея, горе долу като цена как вървят атмосферките. Ще съм ви много благодарен (не ме интересува окачване, електроника и т.н.. - само практическо инфо за двигателя). Страх ме е с тези турбини... много дълбоко бъркат в джоба...

Сря Яну 17, 2007 3:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
batececo написа:
Моля ви, ако някой кара Брава - атмосферен дизел и не го мързи да пише нека да драсне по едно ЛС (за да не Flood-ваме форума) да разкаже, как е Двигателя - често срещани проблеми, особености, доволен ли е от нея, горе долу като цена как вървят атмосферките. Ще съм ви много благодарен (не ме интересува окачване, електроника и т.н.. - само практическо инфо за двигателя). Страх ме е с тези турбини... много дълбоко бъркат в джоба...

Nino е твоя човек.

Сря Яну 17, 2007 4:05 pm
UNREAD_POST 
batececo написа:

Лично аз, който се явява бивш собственик на такава Брава съм писал във форума няколко пъти за нея. Този мотор е рядък тук.Моля те пусни на търсачката Брава 1.9d и ще излезнат доста неща!

Сря Яну 17, 2007 4:11 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря ви за информацията, ще потърся тогава и в търсачката... А тези които са със ТД може ли на ЛС да споменат какви проблеми имат с турбините и как вървят цените за поддръжка на една турбина...

Сря Яну 17, 2007 4:25 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
perlsite написа:
BO: Датчиците изобщо не ги слагай към електрониката :wink: Те по скоро са към електро-механиката... Датчици има във всеки автомобил. Аз под електроника предимно разбирам разни модули за управление (с микропроцесори) и изобщо всички по-сложни компоненти, с програмно управление и т.н.. които като се счупят и се налага да се бръкнеш мнооого на дълбоко. По същия начин не причислявам: акумулатора, крушките, релетата.. към електрониката, това си е чиста електротехника.. Ще се повторя, но тези неща ги има във всеки автомобил независимо дали е D, TD или JTD...

Ами датчиците според мен са част от електрониката. Ако електрониката няма обратния резултат от това, което става след намесата и, как тогава ще "взима" решения. А и тези точно елементи ги няма в другите двигатели, които съм ги изброил, а са в повече. Правилно, че са механични и от твоя гледна точка разликата е тогава чисто в управляващия блок на колата (ECU-то)
От същата тази твоя страна погледнато, за какво му е на инжекционния двигател ламбда сонда, по-добре един карбуратор нали е механичен? - само за пример го давам.

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Чет Яну 18, 2007 2:16 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3