Nino написа:
А бе пичове, стига с тези масла в нафтата и този гаражен фолклор! Близо 17 години карам дизели и такова нещо нито съм правил нито ми е минавало през ума да правя, то ако беше необходимо, в наръчниците,MANUAL-те по експлоатация щеше да го пише.Нафтата си има достатъчни смазочни качества и освен да НАГАР-осате някой разпръсквач друго няма да направите.Вече беше написано, че горивните помпи на Лукас са на лагери и тези лагери имат срок на ползване,живот, след който трябва да се сменят.Масово съвременните автомобили ВКЛЮЧИТЕЛНО и ФИАТ минаха на помпи ЛУКАС.. предполагам, че има някаква причина.
Във всичко което съм прочел за дизелите, никъде не пише да се слага масло в нафтата, виж за бензин при екстремни ниски температури ДА!
Всеки си знае.Утре ще ви напиша, че за "по-добре" трябва да се слагат ВИОЛЕТКИ! :mrgreen:
Синът ми, който от близо година кара другата семейна кола Рено, повечето на отработено олио кво да слага, ядрено гориво ли?
Nino,не искам да споря с теб, защото не съм и толкова компетентен колкото теб, но ефект от тая работа имаше. Колата преди беше малко по-тромава. Сега отлепя по-бързо, не толкова отличаващо се, но се забелязва. Освен това, тоя номер с маслото се прилага за почистване от налепи, нагари, почистване на дюзите и горивната система, както и лагерите на помпата. Все пак нафтата ни не е перфектна - пълен боклук си е в интерес наистината. Но все пак да не забравяме,че става дума за стари автомобили, за които гаражния фолклор важи в доста голям процент от случаите. Ако не ви се занимава с гаражен фолклор си купете една нова Фиатка и газ до дупка.
А това с Виолетките ще го пробвам :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Шегувам се разбира се!