Дата и час: Пет Юни 20, 2025 12:20 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
лампа на таблото: червено кръгче с удивителна? /браво тд100/ 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Колега, то упражнение с накладките може да го направиш и при някой гумаджия.
Иначе самата накладка(предна) се вижда без никакво отвиване. Ако си сменяш скоро зимните гуми също може да видиш дали са износени.
За задните обаче ще се наложи да се да отваряш барабана. След като развиеш болтовете, които държат джантата, развиваш и самите водачи за джантата. Водачите стърчат и са завити за барабана. Отвиваш водачите и отваряш барабана с издърпване към теб.

Тук ти давам как изглежда предна накладка.
Задните са дъгообразни.
Накладката се състои от метална част, на която е залепено феродото.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Мар 01, 2007 11:34 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
искаш да кажеш. че за предните накладки е достатъчно само да махна гумите и те се виждат?
колко мм трябва да е феродото на накладката, за да е ок?

Пет Мар 02, 2007 1:23 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
simps написа:
искаш да кажеш. че за предните накладки е достатъчно само да махна гумите и те се виждат?
колко мм трябва да е феродото на накладката, за да е ок?

Като свърши феродото (триенето се осъществява между основата, на която се залепя феродото и спирачния диск), шума е много гаден и е на желязо в желязо.
Като минимална дебелина май беше 2 мм.

Пет Мар 02, 2007 3:17 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
2 мм общо на метала и феродото ли или 2 мм само на феродото? защото моите джанти са лети и позволяват да се види накладката през тях, но се вижда най-добре тази част, която съм обозначил с кръгче и там общата дебелина е към 5 мм.
не мога да преценя самото феродо колко е дебело.
благодаря за консултацията :-)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Мар 03, 2007 8:25 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
течността отново намаля! за една седмица е изтекло съдържанието на казанчето. а под колата не остават петна при престой, нито пък задните барабани са омаслени. явно тече само по време на движение от някъде. идеи от къде може да изпуска?

Сря Мар 07, 2007 9:59 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
simps написа:
течността отново намаля! за една седмица е изтекло съдържанието на казанчето. а под колата не остават петна при престой, нито пък задните барабани са омаслени. явно тече само по време на движение от някъде. идеи от къде може да изпуска?

Първо моят съвет е да не пипаш нищо по спирачките без да имаш опит! Течовете най-често идват от напукани маркучи. Като залегнеш и погледнеш зад някое колело, около носача ще видиш въпросният маркуч. Той представлява мека връзка между спирачният апарат и спирачните магистралки, които отиват в помпата. Понякога и тя протича, но по-рядко. Никога не съм виждал протекли предни спирачни апарати! Запекли-да, но това е друга тема! :) Понякога протичат задните спирачни апарати на автомобили с барабанни спирачки на задните колела.

С това, което се случва шега не бива! Моят съвет е да идеш в сервиз. Със сигурност този теч ще стане по-сериозен и не ми се мисли, какво не дай си боже може да се случи, ако се окажеш без спирачки в някой момент! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Сря Мар 07, 2007 10:46 pm
UNREAD_POST 
Vladim написа:
Първо моят съвет е да не пипаш нищо по спирачките без да имаш опит! Течовете най-често идват от напукани маркучи. Като залегнеш и погледнеш зад някое колело, около носача ще видиш въпросният маркуч. Той представлява мека връзка между спирачният апарат и спирачните магистралки, които отиват в помпата. Понякога и тя протича, но по-рядко. Никога не съм виждал протекли предни спирачни апарати! Запекли-да, но това е друга тема! :) Понякога протичат задните спирачни апарати на автомобили с барабанни спирачки на задните колела.

С това, което се случва шега не бива! Моят съвет е да идеш в сервиз. Със сигурност този теч ще стане по-сериозен и не ми се мисли, какво не дай си боже може да се случи, ако се окажеш без спирачки в някой момент! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Точно, колега Vladim е повече от изчерпателен.
Теча може да ти е вътре в барабана и видимо да няма нищо, а само леко омасляване на джантата и то отвътре.
Имал съм точно същия проблем и на Типото и на Бравата - и в двата случая беше цилиндърче за смяна. Задните накладки почти не се износват в сравнение с предните, така че два ли е от тях. Ако ръчната ти е добре значи накладките са добри. Последно като ми изтърва цилиндърче на Бравата първия симптом беше загуба на ръчна в задно ляво колело, поради омасляването на барабана, а видим теч още нямах. Помислих че е заминала накладката, амам се оказа изтървал цилиндър и спукан спирачен маркуч. Оправих ги на момента. Със спирачките - никакъв компромис!

Чет Мар 08, 2007 10:53 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
проблемът е решен: оказа се, че е спукан единият маркуч, но дупката е толкова малка, че тече само в движение, като напомпам спирачката :-) добре че майстора го е видял!

по този повод: преди месеци смених другия маркуч и никой в сервиза, където бях, не си направи труда да сподели, че се сменяли винаги двата- ето резултата, дупка на другия :shock:

добрата новина е, че и дисковете са ми за смяна. някаква идея колко струват дискове за дизелак тд100- вентилирани?

Сря Мар 14, 2007 6:32 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Около 130 лв предни.За справка виж тук http://www.axm-auto.com/

Сря Мар 14, 2007 8:32 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
предлагат ми дискове и накладки на delphi на добра цена. би трябвало да са добри.
въпросът е, че на едно място за тд100 ми казват, че има само един модел, а на друго, че зависело дали има ABS или не. как да ги разбера сега дали в действителност има разлика или не.
моята кола е без ABS, с вентилирани дискове.

Пет Мар 16, 2007 12:12 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2