|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 8:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
doofiat
|
Утре от 10 ч. съм се уговорил да слагат авансатора, да гледат дюзи и да мерят компресия.
Какъв е резултата ще пиша утре.
Влади, никой не се наема да го ремонтира или дори да го развие и да го погледне. Ще ме е много яд, ако проблема е в запушени цедки :evil:
Така или иначе ще си пазя и стария авансатор.
|
Вто Мар 06, 2007 10:01 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
doofiat написа: Влади, никой не се наема да го ремонтира или дори да го развие и да го погледне. Ще ме е много яд, ако проблема е в запушени цедки :evil:
Чел ли си списание "Направи си сам"?
|
Вто Мар 06, 2007 10:14 am |
|
 |
doofiat
|
kiro_of_the_day написа: doofiat написа: Влади, никой не се наема да го ремонтира или дори да го развие и да го погледне. Ще ме е много яд, ако проблема е в запушени цедки :evil: Чел ли си списание "Направи си сам"?
Чел съм, но какво правим, ако нещо се прецака по авансатора?
В събота съм обиколил поне 30 магазина из София и само в един магазин имаше един капариран авансатор и аз капарирах втория, който беше на път.
Не мога да рискувам кола, която пали (макар и трудно), но върви прилично, да стои поне месец докато намеря друг авансатор.
Предпочитам да играя на сигурно 
|
Вто Мар 06, 2007 10:26 am |
|
 |
naskowu
Регистриран на: Сря Мар 07, 2007 1:47 pm Мнения: 1 Местоположение: София 12 Илинден
|
Здравейте,
Имам същият проблем с ГНП Лукас само че на форд ескорт 1.8тд. Така като гледам снимката помпата е същата. Бихте ли ми казали от кой магазин на Симеон мога да си купя този авансатор.
Благодаря предварително
|
Сря Мар 07, 2007 1:57 pm |
|
 |
doofiat
|
Колега, магазина се намира на ул. "Цар Симеон" 167
02/831 31 78
0888 592 235
0888 369 750
Резултатът от днес е отново по-скоро лош. Сменихме авансатора и колата заработи по-добре. Провериха ми дюзите и едната от тях беше за смяна и смениха разпръсквача - 40 лв. Компресията беше според мен и майсторите добра 21-21-20,5-22.
Лошото обаче е, че пак смучи въздух и това го установих към 17 ч.(когато майсторите си бяха тръгнали) след като я оставих за час-два.
Надявам се да се оправи сама, защото вече и лев няма да дам.
А върви доста по-добре след поставянето на новия авансатор и разпръсквача.
|
Сря Мар 07, 2007 8:26 pm |
|
 |
Esper
|
doofiat написа: Надявам се да се оправи сама, защото вече и лев няма да дам.
Хайде сега... Голяма дума каза.
Ако все пак я откажеш да ти иска пари за гориво, всички ще сме ти адски благодарни да кажеш как си го постигнал :mrgreen:
|
Сря Мар 07, 2007 8:35 pm |
|
 |
doofiat
|
Esper написа: doofiat написа: Надявам се да се оправи сама, защото вече и лев няма да дам. Хайде сега... Голяма дума каза. Ако все пак я откажеш да ти иска пари за гориво, всички ще сме ти адски благодарни да кажеш как си го постигнал :mrgreen:
Ами писна ми да ви кажа.
Искам да я дам тая кола на някой, да я оправи да му платя и вече да не се занимавам с глупости.
Еба ти колата, няма да й ставам роб бе хора.
Като не се оправи, хич не ме интересува. Колата е поддържана, ще я продам, но възниква друг въпрос у мен - каква да е новата? На тази Брава съм сменил почти всичко - амортисьори(газови), накладки, носачи, кормилни накрайници, маслото се сменя на всеки 7000-8000, въздушен филтър на всеки 5000 км, горивен на 12000-13000 км, двигателя както виждате от замерванията по-горе е добър, дюзите са на шест, зареждал съм само 30 л крадена нафта. Една година я карах със скъпата нафта на ОМВ и тази година карах 3-4 резервоара с Лукойл и от скоро вече сипвам само Еко. Грижа се за колата.
|
Сря Мар 07, 2007 9:12 pm |
|
 |
Esper
|
doofiat написа: Esper написа: doofiat написа: Надявам се да се оправи сама, защото вече и лев няма да дам. Хайде сега... Голяма дума каза. Ако все пак я откажеш да ти иска пари за гориво, всички ще сме ти адски благодарни да кажеш как си го постигнал :mrgreen: Ами писна ми да ви кажа. Искам да я дам тая кола на някой, да я оправи да му платя и вече да не се занимавам с глупости. -цензурирано- ти колата, няма да й ставам роб бе хора. Като не се оправи, хич не ме интересува. Колата е поддържана, ще я продам, но възниква друг въпрос у мен - каква да е новата? На тази Брава съм сменил почти всичко - амортисьори(газови), накладки, носачи, кормилни накрайници, маслото се сменя на всеки 7000-8000, въздушен филтър на всеки 5000 км, горивен на 12000-13000 км, двигателя както виждате от замерванията по-горе е добър, дюзите са на шест, зареждал съм само 30 л крадена нафта. Една година я карах със скъпата нафта на ОМВ и тази година карах 3-4 резервоара с Лукойл и от скоро вече сипвам само Еко. Грижа се за колата.
Стига бе човек...
Вярно, малко множко ти е дошло очевидно ама погледнато отстрани, става въпрос за някакъв травиален проблем със въздух в горивната система.
Ебаси, ако за това кола се сменяше...
Ако я продаваш, поне не го прави докато си афектиран.
То и при колите е както при хората - всичко си има криви периоди...
|
Сря Мар 07, 2007 11:30 pm |
|
 |
Rayo
|
doofiat,
съчувствам и те разбирам, тия дни правих сметка колко пари са дадени за миналата година за голфа на майка ми, който чат-пак карам и аз -- то не бяха тампони на носачите, горивен филтър, гумички на клапаните, съединител, тампони на двигателя, семеринг на кол. вал, средно гърне, спирачки, машинка за включване на мигачите, жило на ръчната и последно лагери на задните колела. А част от ремонтите май нищо не подобриха -- както се чуваше виене отзад, така си се чува и сега. Както тресеше на празен ход, така си тресе и сега. Да ги -- цензурирано -- и майсторите. Днес само и сипах бензин за 20 лева и я за.... (цензурирано).... пред блока и си хванах авотбуса да отида на работа. Аман.
Някак си ми се изпари мерака да си купувам кола.
|
Чет Мар 08, 2007 1:52 am |
|
 |
Nino
|
doofiat написа: Компресията беше според мен и майсторите добра 21-21-20,5-22.
Я пак помисли колко измерихте?! :roll: Защото ако е вярно, то тази кола си е за вторични суровини бе човек... или майсторите са за там?!
|
Чет Мар 08, 2007 12:14 pm |
|
 |
doofiat
|
Nino написа: doofiat написа: Компресията беше според мен и майсторите добра 21-21-20,5-22. Я пак помисли колко измерихте?! :roll: Защото ако е вярно, то тази кола си е за вторични суровини бе човек... или майсторите са за там?!
Да бе да
Пичовете казаха, че от завода я вадят с компресия 25.
За ремонт става когато компресията стане от 18 надолу.
А майсторите са тия, които ти ми каза - Пламен :mrgreen:
Освен това ако е сдухана ти знаеш ли какво трябва да е отзад - парен влак виждал ли си? Няма нищо общо :mrgreen:
Е баси майката viewtopic.php?t=11745&highlight=%EA%EE%EC%EF%F0%E5%F1%E8%FF
То вярно, че не е нахубаво тая работа.
Ама тая компреси не е добра, но като се сетя и как некадърно беше измерена - навиваше дюзите само на една резба.
Аз пак съм си спокоен щото колата така си върви, че две приказки няма.
И не пуши, освен това.
|
Чет Мар 08, 2007 12:22 pm |
|
 |
zrancho
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 10:27 pm Мнения: 32 Местоположение: Плевен
|
Цитат: Аз пак съм си спокоен щото колата така си върви, че две приказки няма. И не пуши, освен това.
И аз имам проблеми с този авансатор, би ли ми казал какво стана след като го смени аз честно казано се колебая дали да го смемям. Преди пушеше бял пушек като чайник и прекъсваше. После я закарах на майстор, който с това се занимава каза,че не бил авансатора и щял да я оправи. За 160 лева незнам какво я прави и я оправи ама ефекта беше за 1 седмица после пак взе да разваля оборотите. Като му се обадих каза че повече не може да я пипа настройките и били добре но на ръба вече. Следващата стъпка била смяна компютъра. Иначе била една от най-добрите коли които са му карали. Сега се 4удя за тоя авансато в сервиза на БОШ казват че той е проблема.
Какво мислиш има ли смисъл да сменям джиджавката!?
П.С. От Плевен съм а тук в БОШ ги няма много, имат техника, но само това....
_________________ Брава 1.9 ТД 100, 1998
|
Пет Мар 09, 2007 8:50 pm |
|
 |
doofiat
|
Колега, ако действително е проблема от авансатора и майсторите виждат, че дава грешка точно той, го смени.
Но ти мерил ли си компресия? Измери и нея и тогава сменяй авансатора.
При мен се усети разлика определено, но имам и друг проблем и ще ти кажа другата седмица за пълния ефект от авансатора.
|
Съб Мар 10, 2007 2:07 pm |
|
 |
Tornado
|
Nino написа: doofiat написа: Компресията беше според мен и майсторите добра 21-21-20,5-22. Я пак помисли колко измерихте?! :roll: Защото ако е вярно, то тази кола си е за вторични суровини бе човек... или майсторите са за там?!
Да не би това ограденото да е степента на сгъстяване. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Мар 10, 2007 4:06 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Ами колегата е написал, че е мерил компресията.
Това няма нищо общо със степента на сгъстяване - за справка потърси темата, която беше дъвката доста с двата термина.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Съб Мар 10, 2007 4:23 pm |
|
|