|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 4:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Капе нафта оттук ... Вижте си авансаторите, ако не палите!!!
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
А, как да разберем дали бачка?
|
Чет Ное 09, 2006 10:14 am |
|
 |
doofiat
|
Vladim написа: А, как да разберем дали бачка?
Ами не трака, както казват колегите, двигателя си работи равномерно и вече трета сутрин пали от раз. Два месеца не палеше, заради тоя авансатор. Сега съм много щастлив, че колицата ми си бачка добре, само, че не мога да си обясня, зашо разхода ми пак е 10 л градско. Вярно, че не рядко я натискам до 3000-3200 оборота. Аз не мога да карам до 2200 оборота.
|
Чет Ное 09, 2006 10:30 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
каде се намира това авансаторче
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Чет Ное 09, 2006 4:31 pm |
|
 |
doofiat
|
reiban написа: каде се намира това авансаторче
Колега, не четеш
Виж ми първия пост - на снимката е номер 3
|
Чет Ное 09, 2006 5:11 pm |
|
 |
Anaboliy
|
колеги нещо май не са ни в ред колите.Неможе тоя дизел да дава такъв разход всекисе хваща за главата като му кажа :( Дайте обяснение аз не я натискам толкова, до 2000 макс и сменям
|
Чет Ное 09, 2006 6:12 pm |
|
 |
doofiat
|
Anaboliy написа: колеги нещо май не са ни в ред колите.Неможе тоя дизел да дава такъв разход всекисе хваща за главата като му кажа :( Дайте обяснение аз не я натискам толкова, до 2000 макс и сменям
Аз вече си го обяснявам с нафтата - боклук независимо каква е!
|
Чет Ное 09, 2006 9:27 pm |
|
 |
Vladim
|
Anaboliy написа: колеги нещо май не са ни в ред колите.Неможе тоя дизел да дава такъв разход всекисе хваща за главата като му кажа :( Дайте обяснение аз не я натискам толкова, до 2000 макс и сменям
Чак пък да не може!  При положение, че по книжка гори 8.5 градско не виждам нищо странно в това да гори 10 при положение, че се пържи! Аз лично не мога да карам до 2000 оборота, колата е, като мъртвец, а пък си е друго да те дръпне турбото рязко! 
|
Пет Ное 10, 2006 12:24 am |
|
 |
doofiat
|
Vladim написа: Anaboliy написа: колеги нещо май не са ни в ред колите.Неможе тоя дизел да дава такъв разход всекисе хваща за главата като му кажа :( Дайте обяснение аз не я натискам толкова, до 2000 макс и сменям Чак пък да не може!  При положение, че по книжка гори 8.5 градско не виждам нищо странно в това да гори 10 при положение, че се пържи! Аз лично не мога да карам до 2000 оборота, колата е, като мъртвец, а пък си е друго да те дръпне турбото рязко! 
И аз нямам нерви да я чакам да се мръдне :mrgreen:
Между другото, когато се кара на висока предевка с ниска скорост гори повече - толкова колкото и при 3000 оборота. Колега ти си жив пример за това - караш до 2000 об. и пак си с висок разход.
Аз бях писал, когато пробвах един път и повече няма да повторя да мина от София до Русе със скорост до 100 км/ч. Резултатът беше незадоволителен и на връщане си карах със 130-140км/ч и кола даде минимална разлика. Изводът е, че няма смисъл от тънкани. Само нерви се хабят.
Ами гори, що не вървиш пеш? :mrgreen:
|
Пет Ное 10, 2006 12:40 am |
|
 |
Anaboliy
|
ми незнам колеги на вас колко ви дава средно, значи аз сега лятото бях около 9-9и малко , но миналата зима си беше твъро 10! не че и аз не я натискам но се старая известно време след кат съм минал през лукоила и още е прясна следата от дадените 100 лв за гориво
Незнам що но всеки казва нещо не ти е наред неможело толко да харчи. Не че ми е проблем все пак ми върши работа,но се дразня на всички разбирачи :evil:
|
Пет Ное 10, 2006 9:44 am |
|
 |
doofiat
|
Anaboliy написа: ми незнам колеги на вас колко ви дава средно, значи аз сега лятото бях около 9-9и малко , но миналата зима си беше твъро 10! не че и аз не я натискам но се старая известно време след кат съм минал през лукоила и още е прясна следата от дадените 100 лв за гориво Незнам що но всеки казва нещо не ти е наред неможело толко да харчи. Не че ми е проблем все пак ми върши работа,но се дразня на всички разбирачи :evil:
Ами виж с каква средна скорост се движим в София. Как да не правим 10/100км.
Между другото така ми е изгодно да си обяснявам нещата
А някой знае за евентуален проблем да сподели!
|
Пет Ное 10, 2006 9:50 am |
|
 |
BRAVO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 6:48 pm Мнения: 133 Местоположение: София 05 Сердика
|
над 7/100 нафта разход не съм правил никога, карам поне по 40-50км на ден в София
_________________ ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
|
Пет Ное 10, 2006 7:05 pm |
|
 |
Vladim
|
BRAVO написа: над 7/100 нафта разход не съм правил никога, карам поне по 40-50км на ден в София
Kакъв мотор?
|
Пет Ное 10, 2006 7:16 pm |
|
 |
BRAVO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 6:48 pm Мнения: 133 Местоположение: София 05 Сердика
|
1.9JTD и 1.9D, почти еднакъв разход и на двата
_________________ ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
|
Съб Ное 11, 2006 11:23 am |
|
 |
pinifarina
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 2:06 pm Мнения: 25 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
И на мен Мареата ми се срува че гори много - около 10-10,5 градско - мотора е 2,4Тд.Извънградско ми гори 8 при по здраво каране, при около 100 не сум я засичал - имам я отскоро. Темпрата която карах - 1,9Тд ми гореше много малко - около 7,5 градско и 6 извънградско.
Ако някои кара Мареа 2,4Тд да сподели какъв разход му дава.
_________________ FIAT MAREA 2.4TD, FIAT TEMPRA 1.9 TD
|
Съб Ное 11, 2006 11:35 am |
|
 |
Vladim
|
BRAVO написа: 1.9JTD и 1.9D, почти еднакъв разход и на двата
Е да де, ама при TD100 нещата са малко по-различни! 
|
Съб Ное 11, 2006 4:35 pm |
|
|