|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 1:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дизелака се мъчи с паленето сутрин-отговор от Пловдив, но...
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
do4ko написа: принципа на работа е горе долу следния преди да стиснеш клапаните са затворени като стиснеш клапа 2 се затваря а клапа 1 се отваря и помпата се изпразва като пуснеш клапа 1 се затваря и от клапа 2 помпата се пални с гориво общо взето нещо такова
Това е ясно. При работещ двигател е нормално и двете клапанчета да са отворени и обратното-при загасен да са затворени, защото тогава помпата не работи и не създава налягане.
|
Вто Окт 24, 2006 12:18 am |
|
 |
doofiat
|
1 и 2 са обикновени скобички, които се навиват с отвертка. Да не би тия клапанчета да са в помпата, а не в крушата, защото Киро Алфата ми каза, че клапанчето, което не позволява да се върне нафтата се намирало във/или около ГНП.
Иначе аз вчера си запалих от раз, след работа пак и тая сутрин пак от раз
Обяснявам си го, че сложих добавка Redex, но я предозирах (на 30 л сложих като за два резервоара) и сега пак продължавам да карам с тая добавка. Почти 1000 км съм минал с нея.
|
Вто Окт 24, 2006 9:03 am |
|
 |
do4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 6:17 pm Мнения: 81 Местоположение: Стара Загора
|
клапани трябва да има ама не точно където са скобите а до тях иначе с тая помпа нищо нямаше да напомпиш клапаните са в двата края на помпата
|
Вто Окт 24, 2006 9:20 am |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:37 pm, променена общо 1 път
|
Вто Окт 24, 2006 10:54 am |
|
 |
Tornado
|
Ясно ми е че 1 и 2 са скоби защото аз съм ги поставял  Ще разглобявам явно да се уверя и после ще има снимки за вас.Демонтирайте и вие нещо де моята кола ли ще е опитното зайче от всички дизели във форума  Майтапче ще го направя стига да ми остане време.
|
Вто Окт 24, 2006 8:19 pm |
|
 |
ivo iliev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:04 pm Мнения: 17 Местоположение: София 07 Слатина
|
привет,вчера свалих "крушата" и естествено я разглобих. На показаните позиции има обратни клапанчета,които работят в противоположни посоки. Набедих ги и ги изхвърлих. Новата "круша" е 15 лева,не е толкоз страшна! Днес ще видя има ли ефект. Дано!
|
Сря Окт 25, 2006 5:05 am |
|
 |
doofiat
|
ivo iliev написа: привет,вчера свалих "крушата" и естествено я разглобих. На показаните позиции има обратни клапанчета,които работят в противоположни посоки. Набедих ги и ги изхвърлих. Новата "круша" е 15 лева,не е толкоз страшна! Днес ще видя има ли ефект. Дано!
В самата круша ли са клапанчетата?
|
Сря Окт 25, 2006 9:09 am |
|
 |
Vladim
|
При мен пичове е малко по-различно... имам едни джаджи преди и след крушата, както описах. Може да е приспособено нещо, или пък това да е решение след фейслифтинга от 98-ма.
|
Сря Окт 25, 2006 9:14 am |
|
 |
doofiat
|
Vladim написа: При мен пичове е малко по-различно... имам едни джаджи преди и след крушата, както описах. Може да е приспособено нещо, или пък това да е решение след фейслифтинга от 98-ма.
Аз предлагам да си видим "крушите" всички групово на неделната среща 
|
Сря Окт 25, 2006 10:17 am |
|
 |
Vladim
|
Моята мисля да я снимам днес и да покажа снимка. Може да се окаже, че съм с най-готината "круша"! :mrgreen: 
|
Сря Окт 25, 2006 11:11 am |
|
 |
Vladim
|
Ето малко снимки на круша+клапанче. Това ограденото с кръгче не мога на нищо друго да го оприлича освен на клапанче. А със стрелката съм ви показал, че крушата има посока на монтиране, т.е. явно и в нея има клапани. Хайде, сполай би дизелджии-крушаджии! 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Окт 25, 2006 5:39 pm |
|
 |
Vladim
|
И още нещо... на позиция три, която съчиних при мен има същата джаджа, като тази в кръгчето на горната снимка, демек клапанче! Сори, за открадната снимка, но трябваше да махам капака за да снимам положението при мен...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Окт 25, 2006 5:44 pm |
|
|