Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:13 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Пак тоя дизелак 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
phoenix написа:
Освен това колите които се карат на запад (в "белите" държави) надали някой си играе да слага каквото и да е освен товаа което излиза от колонката с надпис ДИЗЕЛ..... и си мисля че чак като дойдат тука се започват проблемите щото всеки слага НЕЩО в нафтата, а и тя самата не е цвете за мирисане............

Ами аз мисля че ти сам си даваш отговор на това защо почват проблемите с дизела тук.
Едва ли за някой е тайна че нафтата тук е боклук - средно статистически, де.
Да не говорим колко хора карат с "наливна" нафта за която има само догадки от къде и за какво е. Не че съм от тях, имам обаче наблюдения.
И не на последно място, българина обикновено кара коли втора ръка. А щом са такива, естествено е да предположи че силните им години са останали в чужбина :mrgreen:
Маслото... Ами на фона на другите неща, мисля че то най-малко би било причина за влошаване работата на мотора или помпата.
Дали да се слага или не, това си е въпрос на убеждение и според мен е надоказуемо дали е полезно или не е.
Аз например мисля че е.
Изобщо тоя въпрос е като религията :-D
Ако обаче живеех в страна от западна европа например и карах нов автомобил, със сигурност нямаше на ми мине през ум да слагам каквото и да било в горивото...

Сря Сеп 13, 2006 10:36 pm
UNREAD_POST 
И все пак зададох някои въпроси. Ако може да ми помогне в избора на сервиз и или съвет да пише (виж какво съм писал на 8-ма страница)

Сря Сеп 13, 2006 10:49 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:52 pm, променена общо 1 път

Чет Сеп 14, 2006 10:50 am
Профил
UNREAD_POST 
morg написа:
Чувал съм за "Супер дизел" на околовръстното - май е някъде между "Симеоновско" и "Черни връх" те се занимавали само с дизели, но ако четеш какво пише във форума май не е останал сервиз на където да идеш и да си напълно спокоен. Аз лично се замислям дали да не ида при тези да ми замерят копресията и да прегледат дюзите и помпата - понеже напоследик ми се струва, че пуши повече от колкото трябва като настъпя на ниски обороти (преди турбото) ама понеже за сега върви - не съм ходил още...

Ако помпата ти е "Лукас", "Супер дизел" няма да ти помогне за нея. Нямат софтуер. Виж писал съм в тая тема за сервиза на "Лукас" в Пловдив. И моята кола пуши и има една остра миризна и е маслен дима, а не бута масло.

Чет Сеп 14, 2006 11:06 am
UNREAD_POST 
А аз знам, че колата няма катализатор :shock: "Италсервиз" преди месеци ми бяха каза, че нямам катализатор. Иначе слагах масло в нафтата. Цели 3 литра на 15 литра нафта.

Чет Сеп 14, 2006 12:39 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:52 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 15, 2006 10:52 am
Профил
UNREAD_POST 
morg написа:
И моята не ми харчи масло - не е мърдало, а за помпата не знам каква ми е. Как мога да проверя? Освен това не съм сменял горивен филтър - и се чудя дали може да е от това (тази сутрин забелязах, че не работи равномерно прървата минута след палене). Но за сега съм сложил STP тъмносиня и облислям идеята да отида все пак до сервиза поне дюзите да проверят.

Задължително смени филтъра. Ще усетиш разлика. Тогава ходи където ида е.

Пет Сеп 15, 2006 1:25 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:53 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 15, 2006 3:34 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не си сменяте горивните филтри ли браво на вас. Ето какво сменям аз на всеки 10000-12000 км.Масло Селениа Турбо Дизел 5 л.за около 60лв.,маслен филтър за 6 лв. Въздушен за 12лв и горивен за 11лв марката е FIAM ако не греша как се пише. За да закръгля сумата на 100лв.мога да си позволя и да си сменя поленовия на климатроника.Някой ще каже че от скоро имам колата но от 17.01.2006г.до днес 15.09.2006г. имам изминати вече 21000 км.

Пет Сеп 15, 2006 7:26 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 8:10 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 16, 2006 9:50 am
Профил
UNREAD_POST 
Значи да обобщя:
1. Проблемът с паленето при мен донякъде се разреши със смяната акумулатора. Взех си 75 амперчаса, а старият ми беше 54 амперчаса, но явно с времето слабият е изнемолощял и оборотите на въртене на двигатели при стартиране не са вдигали необходимата компресия. Искам да уточня, че с 54 амперчаса карах 10 месеца и не съм имал преди това проблем. Специалисти уж твърдят, че колата е палела благодарение на запазения двигател. Не знам дали е така, но логично са прави.

2. По-горе казах донякъде се оправи, защото се явява проблема, че в първите 10-15 сек. оборотите се менят в границите 600-1000. След това 1-2 мин. прекъсва и се оправя. Освен това колата придърпва при подаване на повече газ. Дали някой датчик се шашка или помпата си капризничи? Един приятел разправя, че помпата не може да се е разцентровала, но знае ли човек.

Пон Сеп 18, 2006 10:30 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 8:10 pm, променена общо 1 път

Пон Сеп 18, 2006 12:09 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
morg написа:
А някой знае ли дали тези дизели (ТД 100) имат катализатор? Защото ми казака, че и той може да е запушен а някъде четох, че изобщо нямали... а и как мога да разбера (дали имам и дали е запушен?)

Може да има, но може и да няма :idea: Трябва да погледнеш отдолу. Намира се непосредствено след мотора (на генерацията) и има формата на кюмбе :idea: Моето Пунто имаше и го махнах. Имаше голям ефект! Може да погледнеш в темата за катализатори какво съм написал :wink:

Пон Сеп 18, 2006 3:49 pm
Профил

UNREAD_POST Re: Пак тоя дизелак
моля информация за помпа лукас фиат улисе 2.1 тд -чертеж, схема и и :bye: :bye: :bye: т.н.

Нед Ное 29, 2009 11:51 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 137 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща