|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 2:06 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
tache
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Дек 05, 2005 9:53 am Мнения: 141 Местоположение: Стара Загора
|
 Fiat Bravo 1.9td100
Днес ходих да гледам едно Fiat Bravo 1.9td100 но не разбирам много, и ме е истрах ей така да я взема и се интересувам на кое трябва да обърна внимание при евентуално купуване.
А и някой който разбира е и от Стара Загора да се срещнем ще супер
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
|
Вто Апр 25, 2006 11:48 am |
|
 |
Rayo
|
Здравей!
Преди време и аз пуснах подобен въпрос, само че за Брава.
Погледни тук : viewtopic.php?t=5551
Има и други теми - какво да се гледа при купуване на Фиат - например това
viewtopic.php?t=557
Иначе за дизела - не купувай сам, вземи някой, който разбира и който - най-важното - не се е засилил да си купува кола (роднина, съпруга отпадат). Такъв страничен по отношение на покупката човек ще има критичен поглед и би те спрял от евентуална грешка.
Във форума на феновете на Фолксваген има цяла секция "дизелови агрегати" - ето тук : http://vwclub-bg.org/forum/viewforum.ph ... 7de7cafdc7
А ако четеш руски, ето един интересен сайт : http://diesel.irkutsk.ru/. Там виж линка "Выбор дизельного двигателя." - има съвети точно за избор на кола с дизел. И другото също е интересно.
Успех в начинанието!
Р
|
Вто Апр 25, 2006 12:24 pm |
|
 |
Rayo
|
И обезателно - научи къде се прави диагностика на дизели в Ст. Загора и се уговори с продавача да я закараш на диагностика, там ще ти кажат най-добре струва ли си двигателя, не е ли сдухан и тн. Ако продавачът не иска да пусне колата на диагностика - бегай от него.
Не забравяй, интересите на продавача са точно противоположни на твоите. :mrgreen:
Р.
|
Вто Апр 25, 2006 12:37 pm |
|
 |
Vladim
|
И още нещо! Не се плаши от шума на двигателя, специално тези двигатели са по-шумни, оказа се, че това е нормално. Специално за турбото е хубаво да свалиш големият кръгал маркуч под капака. Ако има масалце в него значи турбото е тръгнало да си ходи.
|
Вто Апр 25, 2006 8:52 pm |
|
 |
stot
Кара балканче
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 1:25 am Мнения: 40 Местоположение: Бургас
|
Не съм съгласен относно констатацията за шума. Съдя от собствен опит.
|
Вто Апр 25, 2006 9:41 pm |
|
 |
Vladim
|
stot написа: Не съм съгласен относно констатацията за шума. Съдя от собствен опит.
Тогава сподели малко повече, моля!
|
Вто Апр 25, 2006 10:33 pm |
|
 |
Nino
|
Vladim написа: И още нещо! Не се плаши от шума на двигателя, специално тези двигатели са по-шумни, оказа се, че това е нормално. Специално за турбото е хубаво да свалиш големият кръгал маркуч под капака. Ако има масалце в него значи турбото е тръгнало да си ходи.
Що бе Влади? На братовчед ми Бравата е като твоята и съм с впечатление,че много меко и тихо работи.Това се регулира от ъгъла на помпата....предварение или закъснение.Ако твоята има по-твърда работа би трябвало по-малко да харчи и по-малко да пуши, но според мен е въпрос на регулировка.При моето Пунто помпата е електронна и компютъра си "гласи" ъгъла в зависимост от гориво,температура и знам ли какво още! :mrgreen:
|
Сря Апр 26, 2006 9:10 am |
|
 |
Vladim
|
Nino написа: Що бе Влади? На братовчед ми Бравата е като твоята и съм с впечатление,че много меко и тихо работи.Това се регулира от ъгъла на помпата....предварение или закъснение.Ако твоята има по-твърда работа би трябвало по-малко да харчи и по-малко да пуши, но според мен е въпрос на регулировка.При моето Пунто помпата е електронна и компютъра си "гласи" ъгъла в зависимост от гориво,температура и знам ли какво още! :mrgreen:
Ми знам ли... моята определено е шумна, а пък не от пестеливите! Трябва да ида на центровка някъде, ама с тази Lucas помпа, къде ли!? :|
|
Сря Апр 26, 2006 3:17 pm |
|
 |
Nino
|
Имам някакъв смътен спомен,че във форума някой обясняваше къде правили центровки на тези помпи.А иначе след 98-99 г.трудно ще намериш кола с помпа Бош.Май остана само Лукас да ги произвеждат.Ще поразровя и аз из нета.
|
Сря Апр 26, 2006 5:16 pm |
|
 |
gdd55
|
На ТД 100 не е ли пак електронна помпата?
Мойта много силно тропа като е студена загре е ли малко не се чува въобще бензин ли е дизел ли е .А стигнели температурата до средата вече не може да се разбере дали е запалена или не
|
Чет Апр 27, 2006 12:16 am |
|
 |
Vladim
|
gdd55 написа: На ТД 100 не е ли пак електронна помпата? Мойта много силно тропа като е студена загре е ли малко не се чува въобще бензин ли е дизел ли е .А стигнели температурата до средата вече не може да се разбере дали е запалена или не
Е стига бе, ти да не си си взел електрокар?  :mrgreen: И моята в началото е доста по-шумна след като загрее малко отихва, но, като цяло си е шумничка, като слушам другите дизели. Много ми прилича на Голф 3 дизеляк шума на двигателя.
|
Чет Апр 27, 2006 10:37 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Моят двигател също ми се струва малко шумен, но на всякъде (сервизи като Vanto, DKV и др.) са ми казвали, че работи много меко и добре! Вътре в купето е вече друга бира - там е тихо.
_________________ FIAT Marea
|
Чет Апр 27, 2006 11:43 am |
|
 |
Gugev
|
 Отговор
Владим е прав. Двигателят е малко шумен, но се свиква. И на мен по сервизите ми викат, че работи добре. Според мен дизелът на Фиат работи малко по-равномерно от на VW (това е мое лично мнение)
|
Чет Апр 27, 2006 1:22 pm |
|
 |
gdd55
|
Vladim написа: gdd55 написа: На ТД 100 не е ли пак електронна помпата? Мойта много силно тропа като е студена загре е ли малко не се чува въобще бензин ли е дизел ли е .А стигнели температурата до средата вече не може да се разбере дали е запалена или не Е стига бе, ти да не си си взел електрокар?  :mrgreen: И моята в началото е доста по-шумна след като загрее малко отихва, но, като цяло си е шумничка, като слушам другите дизели. Много ми прилича на Голф 3 дизеляк шума на двигателя.
Не купих си масло!!! И мойта тракаше с помията,а сега съм с
Castrol GTD Magnatec
|
Чет Апр 27, 2006 4:29 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
gdd55 написа: Не купих си масло!!! И мойта тракаше с помията,а сега съм с Castrol GTD Magnatec
Брей.. това сериозно ли го пишеш? :roll:
@hit-ko: Кажи си мнението за това масълце? Например за JTD двигател? Знам, че препоръчваш Selenia WR.. ?
http://www.castrol.com/castrol/productd ... Id=7000272
http://129.35.64.91/bpglis/lubtds.nsf/t ... enDocument
_________________ FIAT Marea
|
Чет Апр 27, 2006 6:07 pm |
|
|