Дата и час: Сря Май 21, 2025 8:22 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Marea 2.4 TD-проблем с "умницата" 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Marea 2.4 TD-проблем с "умницата"
Здравейте колеги.Имам проблем с "умницата" на Marea 2.4 TD.Тече ми нафта от електрическият датчик в което съм сигурен,може ли да се отстрани по някакъв начин или нова дюза?И от каде мога да си намеря такава и на каква цена?Благодаря предварително.

Нед Окт 25, 2009 8:03 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Marea 2.4 TD-проблем с "умницата"
Нова дюза или втора употреба са на баснословни цени.Дюзата може да се ремонтира и въпреки всичко няма 100%гаранция,че като се отстрани теча няма да се засегне друго въпреки внимателното боравене.Ще ти се наложи да поемеш този риск след като разбереш каква е цената на дюзата.
Успех!!!

Вто Окт 27, 2009 10:42 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Цената е огромна.На мене ми потече клапан-авансатор и го залепих с покси пол ,преди това го почистих с ацетон ,за сега не е протекъл.

Сря Окт 28, 2009 2:18 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Благодаря за съветите!На нова цената е 608лв. затова се обърнах за съвет.Пробвах на място да намажа проблемното место със силикон,теча осезателно се намали,може би ако я сваля и запечатам с покси пол ще се получи.Явно налягането там не е голямо,а ако не стане ще мина на вариант проба за ремонт за което ще се допитам пак до вас,да ме насочите къде може да стане.Иначе колата си върви перфектно,но като преседи и гнп-то дръпне въздух и трудно пали.Ще ви пиша за резултата ако може и някой друг да се спаси от "някакви си 600лв.".

Сря Окт 28, 2009 9:23 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Обещах да ви кажа за резултата,проблема отстранен.Не ползвах покси пол,а нормален силикон и резултата е не тече.Колата си смени паленето,на четвърт оборот,та ако някой има такъв проблем да не се хвърля като мен в началото на нова дюза,много лесно може да се отсрани.

Пет Окт 30, 2009 11:01 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Извинявайте че пак питам,но остана един проблем-след като се отстрани теча от въпросната дюза колата взе да си пали отраз,но първият старт е малко неравен,в смисъл реди цилиндрите,не ги пали всичките от раз,за 5-6сек. с много сивобял пушек и после си уляга и нямя проблем.Та въпроса ми е дали е възможно да е някаква запаметена грешка или друго?

Вто Ное 03, 2009 8:22 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Подгрява ли нормално?

Вто Ное 03, 2009 10:58 pm
Профил ICQ YIM
Кара детска количка
Кара детска количка

Мисля че подгрява,5 нови свещи,релето си изключва нормално-при топло по-бързо,при студено повече време подгрява и така.Има компресия,изтрелва се и върви на "пушка",не харчи масло над допустимото,не пуши като върви,незнам,или е някаква запаметена грешка или е проблем със свещите защото като ги взимах нямаше 5 италиански,4 броя и взех една BERU.Мисля да си купя една VISA Uniskan за мен,как мислите?Технически съм образован и мога да се справя с програмата,но дали е добра за FIAT Marea Weekend 2.4 TD HLX?

Сря Ное 04, 2009 10:13 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Сетих се и за нещо друго,мисля че и стартовият ток играе много важна роля.Навремето карах едно Пежо и една зима спря да пали студена,върти и ней се.Всичко се провери и не и не и не и не.Три пъти се разглобя ГНП,не става,Сваляш клапана за гориво на помпата даваш контакт отваря,изключваш-затваря.И какво мислите се оказа-при стартиране тока на въпросният клапан пада и не пуска гориво необходимо за дюзите,купих нов акумулатор и проблема изчезна.

Сря Ное 04, 2009 10:38 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Първо на 99.99% съм убеден че имаш проблем със свещ(и)
Второ твоя модел не се подържа от Виза-та.
Трето поведението на колата не е благодарение на грешки.Опитай да резбереш има ли въздух в системата(дали не смуче въздух от някъде).
Успех!!!

Сря Ное 04, 2009 10:41 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Благодаря на "Специялиста" за "Визата",няма да я купувам.След проблема с въпросната "умна" дюза сега не тече,но когато имаше проблем с нея сложих прозрачен маркуч до ГНП и се виждаше като спра двигателя как смуче въздух,вървят си едни мехурчета към нея.Сега ги няма,но това не означава,че не смуче по малко от друго място,а те са много-филтър,горивопроводи до и след него,датчик на него и т.н.Ще проверя всичко и още веднъш благодаря за съдействието!

Сря Ное 04, 2009 10:59 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Забравих за свещите,какви са най-подходящи да не ги сменям през 2 месеца и да се окаже,че пак са те-все пак зима иде пък и аз необичам нещо по колата ми да не е както трябва?

Сря Ное 04, 2009 11:05 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Виж какво въпрос на средства е ,Беру е най-добре но са по най -малко 20 лв за брой,а искра са по 8-10.Въпрос на средства все пак!
Успех!!!

Чет Ное 05, 2009 11:06 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Благодаря приятелю,по каталог са BERU 0.100.226.249,но незнам от каде да ги намеря,гледах насам-натам но точно такива не срешнах.Няма проблем с финансите,има проблем с намирането.Сега съм с някакви ICAT Italia,мисля че такава е марката и едно BERU.Ако помогнеш с намирането ше съм ти безкрайно благодарен!

Чет Ное 05, 2009 11:21 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

И се замислям дали това Беру е Беру защото другите са си със сертификат тюф.Но дали са за тази кола също си нямам на идея?

Чет Ное 05, 2009 11:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща