Дата и час: Вто Май 20, 2025 7:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Мареа 1,9JTD 83kW -какво да гледам 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Мареа 1,9JTD 83kW -какво да гледам
Здравейте,
Харесал съм си една марея комби ELX модификация от 2000г. Интересното е, че в талона пише, че е 83 киловата, което е 113 коня?!?!!? Какъв е този двигател?! Другото, което ме притеснява е, че има едно силно хлопане в лявото колело при неравности по пътя. Това почукване се чува, макар и доста по-леко при въртене леко на волана на място(леко наляво и надясно-нещо като люлеена на волана). Двигателят работи доста хубаво, форсирах я и не излезе нищо отзад. На земята имаше сняг и дори не оцвети снега в черно :) Но, на таблото пресветваше от време на време една лампа, на която имаше нещо като жичка (при ХОНДА това покзва, че нещо не работи) не знам, при фиат какво значи. Пали от рас, но като загрее стрелката не е хоризонтална а едно деление надолу! Тези неща от какво може да са? Скъпи ли са за ремонт? Цената й е 5200лв и много ме блазни. Има 2 airbag-a , 2бр. ел стъкла,няма мулти волан, но има вграден касетофон. Него мога ли да го сменя с мой(нормален) Смисъл, има ли само легла за нормални CD-ta на мястото на оригиналните?
Аз в момента съм с Лагуна, но ми трябва комби кола, а тези Мареи много ми харесаха. Вътре са доста комфортни, дори в сравнение с Лагуна!!!
Какъв разход дава тази кола в града (софия) и извън града при скорост 120-140км/ч ?
Изчетох доста из форума, но все пак реших да пусна тема.
Благодаря предварително :)

Вто Ное 13, 2007 11:27 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Мареа 1,9JTD 83kW -какво да гледам
shelby написа:
Здравейте,
Харесал съм си една марея комби ELX модификация от 2000г. Интересното е, че в талона пише, че е 83 киловата, което е 113 коня?!?!!? Какъв е този двигател?! Другото, което ме притеснява е, че има едно силно хлопане в лявото колело при неравности по пътя. Това почукване се чува, макар и доста по-леко при въртене леко на волана на място(леко наляво и надясно-нещо като люлеена на волана). Двигателят работи доста хубаво, форсирах я и не излезе нищо отзад. На земята имаше сняг и дори не оцвети снега в черно :) Но, на таблото пресветваше от време на време една лампа, на която имаше нещо като жичка (при ХОНДА това покзва, че нещо не работи) не знам, при фиат какво значи. Лапмата за подгревните свещи си светва и огасва нормално, пали от рас, но като загрее стрелката не е хоризонтална а едно деление надолу! Тези неща от какво може да са? Скъпи ли са за ремонт? Цената й е 5200лв и много ме блазни. Има 2 airbag-a , 2бр. ел стъкла,няма мулти волан, но има вграден касетофон. Него мога ли да го сменя с мой(нормален) Смисъл, има ли само легла за нормални CD-ta на мястото на оригиналните?
Аз в момента съм с Лагуна, но ми трябва комби кола, а тези Мареи много ми харесаха. Вътре са доста комфортни, дори в сравнение с Лагуна!!!
Какъв разход дава тази кола в града (софия) и извън града при скорост 120-140км/ч ?
Изчетох доста из форума, но все пак реших да пусна тема.
Благодаря предварително :)

113 коня, най-вероятно е бензин?

Вто Ное 13, 2007 11:32 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Няма такова -цензурирано- 1.9JTD да е 113 кончета, това отговаря на спецификациите на един от 1.8 16V БЕНЗИН двигателите. Сигурен ли си, че колата е дизел или да няма друга грешка? Идеята ти е да купиш дизелова кола, нали така?

Вто Ное 13, 2007 11:35 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Еееее, колеги, дали съм познал какво е горивотор това тракане на дизел, не може да се сбърка, а и...не съм чак такъв лаик!?! Сега ще дам талона на колата, само да го сваля от тел-а. Снимах го, да ми кажете, защото и аз се изненадах!

Последна промяна shelby на Вто Ное 13, 2007 11:59 pm, променена общо 2 пъти

Вто Ное 13, 2007 11:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
ОК, чакаме :wink:

Вто Ное 13, 2007 11:54 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=192100 Ето ги, айде да го измъдрим, че и аз съм в ШАХ :)

Вто Ное 13, 2007 11:57 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Paparac написа:
Няма такова -цензурирано- 1.9JTD да е 113 кончета, това отговаря на спецификациите на един от 1.8 16V БЕНЗИН двигателите. Сигурен ли си, че колата е дизел или да няма друга грешка? Идеята ти е да купиш дизелова кола, нали така?

Да, искам дизелът на фиат 1.9JTD, слушам много хубави неща за него, а е евтин :) Тази верно е колкото 1.8 двигателят, много странно!!! Сигурно са ми дали друг талон!

Сря Ное 14, 2007 12:10 am
Профил
UNREAD_POST 
Catalogue: 1R | MAREA DS GAMMA'99 (1999-2002)
MVS: 185.914.1(0) | SW 1910 JTD 110 CV CF3 "ELX"
Engine Stamp: 186A6.000
Version Code: 185BXT1A
Version: V4 | SW "ELX"
Engine Version: M4 | 1910 JTD CF3 110CV
Interior: 394 | TESSUTO ZOOM BLU
Vehicle No: 02069097
Engine No: 2214510
Prod. date: 2000-12

Явно иде реч за един по-рядко срещан JTD мотор, който е 110 коня. Нещо против темата да отиде в раздел ДИЗЕЛИ, защото е за там?

Сря Ное 14, 2007 12:22 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
OK :) само, да ми дадете повече инфо за нея:)
А това, че е по-рядък двигател, проблем ли е за БГ?
Гледам, че е 5 коня повече, но еднакви NM ?!

Сря Ное 14, 2007 1:00 am
Профил
UNREAD_POST 
Каква цена ти търсят за колата?

Сря Ное 14, 2007 1:30 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
shelby написа:
OK :) само, да ми дадете повече инфо за нея:)
А това, че е по-рядък двигател, проблем ли е за БГ?
Гледам, че е 5 коня повече, но еднакви NM ?!

Не бих казал, че е рядък. Просто у нас по "инерция" си го пишат 105кс, а някой от тях са 110кс. Иначе поне на хартия 110кс е по добрия вариант.

Сря Ное 14, 2007 10:11 am
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Paparac написа:
Каква цена ти търсят за колата?

5200lv, много ме притеснява това хлопане отпред в ляво. При моята лагуна има "серийно" проблеми в рейката, това дали е нещо такова?
За лампата, която свети, собствениците ми казаха, че може да е от подгревните свещи, дали ме будалкат?

И още един въпрос, много ли е голяма разликата в разхода на 2.4 и 1.9 jtd-тата аз карам колкото извънградско,толкова и градско.Е ,скоро сигурно ще наблегна на градското :(

В Дупница или региона има ли читав сервиз, където да я закарам за диагностика?

Сря Ное 14, 2007 2:37 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
За жичката -това е индикаторът за подгревните свещи трябва при контакт да светне и да угасне за секунди ако пресвятка отвреме навреме вероятно имаш изгоряла свещ,за хлопането не мога да помогна могат да са доста неща трябва да се погледне на канал.
Цената е определено добра но мини през сервиз първо ,успех в окупката

Сря Ное 14, 2007 3:12 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Replay написа:
За жичката -това е индикаторът за подгревните свещи трябва при контакт да светне и да угасне за секунди ако пресвятка отвреме навреме вероятно имаш изгоряла свещ,за хлопането не мога да помогна могат да са доста неща трябва да се погледне на канал.
Цената е определено добра но мини през сервиз първо ,успех в окупката

Интересното е, че запали от рас, а си личеше, че не беше палена поне от 1 ден. Лампата светва при контакт и гасне след няколко секунди, но след малко ,почва да примигва,но рядко! ОК, значи това не е проблем:) А за окачването, грубо, колко би ми струвал в най-лошият случай ремонта?
А, сервиз около Дупница? Има ли някой коега от форума, който да живее в този район? Да препоръча сервиз :)

Сря Ное 14, 2007 11:13 pm
Профил
UNREAD_POST 
До Благоевград ако ти се разхожда аз или колегата Rokambol, дори по-скоро по-добре той, че е повече в час, ще ти намерим свестен сервиз. Аз принципно всяка кола я водя при един определен майстор, но той не разполага с части, а и адски много работа има.

Сря Ное 14, 2007 11:24 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща