|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 1:32 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
batrad
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Дек 17, 2005 10:31 pm Мнения: 26 Местоположение: София 01 Средец
|
 TIPO 1.9 TD помощ!!!
Колеги, помагайте...! Харсесал съм едно типо 1.9 ТД в Пловдив! Днеска ходих да го гледам с приятели, но проблема е че човека няма възможност да го докара в София да го вкарам в сервиз ... а така на сляпо не става... та мисълта ми е някой да е или да има познат ,приятел НАИСТИНА РАЗБИРАЩ от такива коли ... за да ми помогне в покупката ,защото колата е много читава за парите си ,но трябва да съм сигурен напълно ( неща по мотора ,окачване и т.н. това което само компетентни лица могат да установят )...
Голямо благодарско предварително!
|
Вто Окт 17, 2006 7:00 pm |
|
 |
Vladim
|
Моят съвет е да намериш добър сервиз в Пловдив и да закате колата там. Освен това би било добре, ако някой колега от Пловдив се включи в тази тема... :!:
|
Вто Окт 17, 2006 7:27 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
избягвам да препоръчвам сервизи но все пак автосервиз ФОРМУЛА на бул ЮЖЕН момчетата са съвестни по мои наблюдения
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Вто Окт 17, 2006 8:30 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
За друго не знам, ама според мен задължително я закарай да премерят поне компресията. Няма да е грешно да се проверят също предницата и амортисьорите (двигателят си е доста тежък). За другите работи е писано доста. Дано намериш колега от Пловдив, който да ти помогне.
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Вто Окт 17, 2006 10:01 pm |
|
 |
doofiat
|
В Пловдив знам един сервиз където ще ходя в петък на диагностика на дизеловата ми помпа. Намира се на "Цариградско шосе" 92. Търси Панчо Панев 0888 01 04 89. Не го познавам, ному звънни и го питай дали може да ти свърши тая работа.
Успех!
|
Сря Окт 18, 2006 12:02 am |
|
 |
phoenix
|
виж сега моето мнение........намерете един сервиз дето да измерят компресията останалото можеш и сам да си го видиш, да няма ръжди и да не хлопа нещо, покарай я
погледно като я пали студена изкарва ли пушек, като се форсира пуши ли, мотора равномерно ли работи, като минеш през дупка какво хлопа трака(ако нещо трака то се оправя сравнително лесно), и това стига да ти хареса отвън и вътре и я вземай, какво идеални коли няма, а този мотор е много хубав, освен това типо/темпра имат едни от най евтините консумативи(накрайници, амортисьори, носачи) само да няма омаслявания и странни шумове. единственото нещо е да видиш компресията, ама то и тя ако има някоя добавка сложена може и да не е вярна ама все пак не е нова кола.
така че ако ти ляга на сърцето като седнеш внея небой се(е огледай и за удари все пак то си личи ако е удряна, там разни фуги, цветове, ако не личи нищо значи дори и да е удряна поне е направена както трябва) 
|
Сря Окт 18, 2006 9:21 am |
|
 |
batrad
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Дек 17, 2005 10:31 pm Мнения: 26 Местоположение: София 01 Средец
|
Колеги благодаря за съветите! Ако не успея да намеря човек тука от София да го заведа при колата, ще отида в някой от споменатите сервизи... иначе колата е в доста добро състояние (сравнително) ,има леки забележки малко по външния вид ,но това не е проблем, покарах я няма никакви тропания, шумове, турбината надува нормално... дано да стане сделката ( дано да няма проблеми след диагностиката) и да има с какво да се похваля... :roll:
|
Сря Окт 18, 2006 7:56 pm |
|
 |
Na6io
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 5:30 pm Мнения: 90 Местоположение: София 23 Панчарево
|
batrad написа: Колеги благодаря за съветите! Ако не успея да намеря човек тука от София да го заведа при колата, ще отида в някой от споменатите сервизи... иначе колата е в доста добро състояние (сравнително) ,има леки забележки малко по външния вид ,но това не е проблем, покарах я няма никакви тропания, шумове, турбината надува нормално... дано да стане сделката ( дано да няма проблеми след диагностиката) и да има с какво да се похваля... :roll:
Не знам какво се бавиш-ВЗИМАЙ Я
И три иконки са достатъчни! kiro_of_the_day
_________________ Stilo 1.9JTD
|
Сря Окт 18, 2006 7:59 pm |
|
 |
puntotras
|
Колега един съвет и от мене-отиваш сутрин рано-както е и студено сега(това е добре)въртиш ключа,като ти загаснат подгряващите свещи въртиш и палиш-ако е добър мотора той ще запали без проблеми(ще изпуши леко,но това е нормално),ако запали без ядове усети колата дали се тресе как са оборотите(задължително при студена кола)ако всичко е ок,тръгваш-избираш си някой маршрут с баир :mrgreen: и педал то да метал ако колата реагира адекватно тя ще набира яко и ще го усетиш но ако се чуди ,тромавее значи нещо не е ок!След 2200оборота трябва да се включва турбото-ако всичко това е ок и окачването не вее :mrgreen: ще те поздравя-Добре дошъл в клуб дизел!!!
|
Чет Окт 19, 2006 8:44 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Колегата puntotras е прав, специално за Дизел-колите отиваш рано сутринта и го изненадваш, ощт като преди да е отворил автокъщата и искаш да я палите и ако няма ядове с паленето ок.Но гледай да не е палена щото той ако я е палил сутринта преди тебе тя колата пак ще запали без проблем.Казвам го защото нас така щяха да ни метнат с едно рено дизел.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Чет Окт 19, 2006 10:42 am |
|
 |
batrad
Кара велосипед
|
Значи тва с паленето го знам ,обаче тая кола си я кара пича ( лично негова ) тоест няма как да я запаля съвсем студена колкото и рано да отида ( освен ако не го дебна пред тях :mrgreen: ) ... утре живот и здраве отивам за прецизен технически преглед, отново ще я карам и дано всичко е нормално и да я пазарим ... стискайте палци 
|
Пет Окт 20, 2006 10:49 am |
|
 |
Na6io
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 5:30 pm Мнения: 90 Местоположение: София 23 Панчарево
|
_________________ Stilo 1.9JTD
|
Пет Окт 20, 2006 5:45 pm |
|
 |
batrad
Кара велосипед
|
Ами колеги не знам да се похваля ли или само да споделя но днеск капарирах типака  ! В понеделник отивам да доплащам ,при нотариуси и си я зимам... това което ме съмнява е ,че я взех без да я вкарам в сервиз и малко на сляпо си стиснахме ръцете... дано не се появят неочаквани проблеми ... скоро може и някоя снимка да постна ( не че е нещо кой знай кво особено ) та така...
|
Съб Окт 21, 2006 5:17 pm |
|
 |
puntotras
|
Купуването на кола е като женитбата-така,че споко-вече си я взел-не съжалявай за нищо  !Знаеш къде да ни намериш ако евентуално има някакви проблеми-трябва да ти кажа,че тоя мотор е много як-моята беше на 430 хил км-аз затова плуя толкова по нея хаха!Късмет колега!
|
Съб Окт 21, 2006 7:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|