Значи съвсем на кратко:
Fiat Bravo SX 1998 1.9TD 75hp
Днес точно след изкачването на един баир изгасна, почна да се дави и гасне. Помислих, че съм я задавил просто, но после нещата се поусложниха. Пали адски трудно, ако успее оборотите играят много и гасне след 20ина секунди. Ако подам газ качва до около 3000 оборота и гасне. Веднъж качи и повечко и задържа, но пак изгасна. От ауспуха излиза бял дим, понякога редува с черен, но е предимно бял. Под ауспуха се образува петно от сажди.
А турбината, отделно от това, от известно време не се чува като хората. Чува се тихичко че се задвижва, но не както преди.
Казаха ми, че може да е избила гарнитура на глава, но на пръв поглед маслото е ок и е чисто, антифриза е чист, няма примеси. до колкото знам ако избие гарнитура на глава се смесват. Има ли друг вариант за саждите отзад освен този?
Казаха ,че може да е горивна помпа. Но явно подава гориво, щом успява да запали.
Надявам се да е кофти нафта, въпреки че сипах в ОМВ и със смяна на филтъра и източване на нафтата да се оправи...
Казаха ми, че може и просто да е спукан маркуч и да смуче въздух.
Вие имате ли някакви идеи, че вече се поболях с това браво

Преди две седмици дадох почти 500лв за ремонт на картер и смяна на дискове и накладки