Дата и час: Вто Май 20, 2025 4:55 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Спирт в нафтата слагате ли? 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Спирт в нафтата слагате ли?
Моето въпросче е: слагате ли спирт в нафтичката, за да абсорбира водата и парафина? :-(

Пет Фев 01, 2008 10:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ако слагаш хубава нафта защо ти е спирт? Замръзва ли ти твоята или какво точно се случва?

Пет Фев 01, 2008 11:53 pm
UNREAD_POST 
Много се писа за какво да се сипва и какво не в резервоара . Сипвайте си по-скъпа нафта и се радвайте на дизелите . Това със спирт, двутактови масла и какви ли не там бълвочи са си някакви простотии . Да спирта изкарва водата от резервоара , но аз само нафта си сипвам и за сега нямам ядове . И за Бога братя и сестри не купувайте от евтината (крадената нафта ) , че ще изревете .

Съб Фев 02, 2008 1:08 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
според мен се слага само зимата, за да не се сгъстява нафтата. Сипвам нафта от петрол. Не съм пробвал друга, но ще видя дали има разлика!

Съб Фев 02, 2008 7:09 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
arsenov написа:
Много се писа за какво да се сипва и какво не в резервоара . Сипвайте си по-скъпа нафта и се радвайте на дизелите . Това със спирт, двутактови масла и какви ли не там бълвочи са си някакви простотии . Да спирта изкарва водата от резервоара , но аз само нафта си сипвам и за сега нямам ядове . И за Бога братя и сестри не купувайте от евтината (крадената нафта ) , че ще изревете .

Зависи от къде я взимаш тази ""крадена нафта""Ако я взимаш от познат и знаеш каква е нафтата е ок.Аз за 3год.Съм зареждал сигурно 10-тина пъти на бензиностанция.И да ти кажа не съм имал проблеми с колата.Да кажа не съм давал повече от 1.40за литър.Мисля че за тези 3год.съм си избил поне половината кола само от разликата.Само да кажа че карах 1.9Д.Сега за ЖТД,ХДИ,ТДИ,ТДС и др.вече може да има проблем.

Вто Фев 05, 2008 8:23 pm
Профил
UNREAD_POST 
MartoModev и аз съм карал с крадена нафта от познат и от тогава не ща да сипя не , че на бензиностанциите е по-различно де - психическа нагласа . Направи си експеримент като вземеш една туба 5 литра с нафта и я сложи във фризера да видиш дали ще има лед . Правил съм го колкото и откачено да ти се струва и имаше доста лед 2-3 сантиметра от тубата беше лед :) . Да няма перфектно гориво, но поне водицата да е по-малко .Относно спирта да гони водата , но аз не сипвам . Това е от мен :) .

Сря Фев 06, 2008 3:33 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Голяма грешка - сипването на спирт във резервоара, водата по принцип не преминава през горивния филтър, но смесена със спирт точно обратното, едно че прецаква филтриращия елемент ми попада и точно там където не бива, а именно в ГНП /помпа за високо налягане/ дюзи, цилиндри....
При съмнение за вода в резервоара - решението е демонтаж и почистване!

Чет Фев 07, 2008 10:45 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Crusader написа:
Голяма грешка - сипването на спирт във резервоара, водата по принцип не преминава през горивния филтър, но смесена със спирт точно обратното, едно че прецаква филтриращия елемент ми попада и точно там където не бива, а именно в ГНП /помпа за високо налягане/ дюзи, цилиндри....
При съмнение за вода в резервоара - решението е демонтаж и почистване!

Незнам дали знаеш, но водата се абсорбира от спирта???

Чет Фев 07, 2008 11:11 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Не знам дали знаеш, но не се абсорбира а се смесва, което са различни работи, обаче спитреца е един от способите с който "кръщават" дизела по бензиностанциите.
И се опитай да прекараш малко спиртно водна смес през помпата за високо налягане на едно JTD -> ще направиш някой сервиз по-богат!

Пет Фев 08, 2008 8:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]