|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 11:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Grozdan
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 5:53 pm Мнения: 10 Местоположение: Елин Пелин
|
 Punto JTD
Здравейте.Харесах си един мъник Пунто ЖТД 2001.Ще ми разясните ли малко по-подробно спецификациите на тези мотори-мощност,динамичност,здравина,обслужване и най-важното какъв разход дава,възможно ли е да му се сложи чип и как му се подобряват параметрите след това.Ползвах търсачката но не намерих много инфо за тези мотори.Ще съм много благодарен ако някой ми разясни малко за ЖТД-та 
|
Сря Авг 22, 2007 3:13 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Punto JTD
Grozdan написа: Здравейте.Харесах си един мъник Пунто ЖТД 2001.Ще ми разясните ли малко по-подробно спецификациите на тези мотори-мощност,динамичност,здравина,обслужване и най-важното какъв разход дава,възможно ли е да му се сложи чип и как му се подобряват параметрите след това.Ползвах търсачката но не намерих много инфо за тези мотори.Ще съм много благодарен ако някой ми разясни малко за ЖТД-та 
Common-rail дизел 1-во поколение с работен обоем 1.9 литра. Мощността е 80hp при 3000 оборота. Въртящ момент 198Nm при 1500 оборота. Ускорение от 0-100км/ч за 12.2 секунди. Разхода не трябва да те притеснява. Подобни мотори в града рядко дават над 6.5 ако не си някой състезател.
Чип може да се сложи и ще ти дигне мощността с 25 коня и момента с 45Нм.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Авг 22, 2007 3:30 pm |
|
 |
Grozdan
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 5:53 pm Мнения: 10 Местоположение: Елин Пелин
|
Ferrari написа: Grozdan написа: Здравейте.Харесах си един мъник Пунто ЖТД 2001.Ще ми разясните ли малко по-подробно спецификациите на тези мотори-мощност,динамичност,здравина,обслужване и най-важното какъв разход дава,възможно ли е да му се сложи чип и как му се подобряват параметрите след това.Ползвах търсачката но не намерих много инфо за тези мотори.Ще съм много благодарен ако някой ми разясни малко за ЖТД-та  Common-rail дизел 1-во поколение с работен обоем 1.9 литра. Мощността е 80hp при 3000 оборота. Въртящ момент 198Nm при 1500 оборота. Ускорение от 0-100км/ч за 12.2 секунди. Разхода не трябва да те притеснява. Подобни мотори в града рядко дават над 6.5 ако не си някой състезател. Чип може да се сложи и ще ти дигне мощността с 25 коня и момента с 45Нм. Meрси за инфото.Колко горе долу струва този чип?Двигателея има ли си някакви хронични "болести".Питам така подробно,защото никога до сега не съм имал дизел и се чудя дали си заслужава.
|
Сря Авг 22, 2007 6:08 pm |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Jtd Определено си заслужава,казваш че дизел не си карал но това не е просто дизел ,динамиката е страхотна ,нямам отзиви от пунто,но бража JTD съм карал много по икономична от обикновения дизел или турбодизел и същевремено по добра динамика........
|
Сря Авг 22, 2007 6:19 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Чипа за JTD е 800-900лв.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Авг 23, 2007 8:08 am |
|
 |
Crusible
Кара кола
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 2:45 pm Мнения: 344 Местоположение: София 19 Люлин
|
Grozdan написа: Здравейте.Харесах си един мъник Пунто ЖТД 2001.Ще ми разясните ли малко по-подробно спецификациите на тези мотори-мощност,динамичност,здравина,обслужване и най-важното какъв разход дава,възможно ли е да му се сложи чип и как му се подобряват параметрите след това.Ползвах търсачката но не намерих много инфо за тези мотори.Ще съм много благодарен ако някой ми разясни малко за ЖТД-та 
Значи аз имам точно такова пунто '01 1.9jtd 80. Разхода е перфектен като при нормално каране 110-120 е около 4-4.2. Градско е някъде около 6.5л., а при яко газене по магистрала примерно 160-170 ми дава около 7, което е повече от разумно. Много е удобна за дълъг път заради големия въртящ момент - 200нм. Колата е сравнително просторна, за размерите си. Има си и минуси разбира се, и те са свързани с вибрациите от дизел мотора щото е малко купето и яко го друса тоя мотор, подръжката е малко по скъпа (имайки предвид предишната ми астра)- смяна на масло, ремъци, ролки, филтри и тн. ти излиза около 430 лева, което не е малко. Другото е, че пълното каско ми е около 500 лв. Парадокса е че мойта я взех за 5500лв, а ми я застраховаха за 7500лв, щото толкова пишело в швакето :evil: .
Верно, че дизела е малко по-скъп, но пък е много по-комфортен за каране и ще ти харчи малко. Ако не слизаш от колата и правиш мин. 20хил. километра на година значи дизела е твоита кола.
За чипа, аз лично си мислех да слагам, но се отказах. От опита на мои приятели знам, че колата почва доста да пуши, което мене ме дразни. Освен това, каквото и да ми разправят, че чиповете била абсолютно безвредни за колата... аре не мерси. Амортизацията е по-голяма при всички пложения.
Обобщено казано... много добра кола, която ако караш много ще се изплати бързо.
|
Пет Авг 24, 2007 9:33 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|