Ами ние по принцип като я видим, че загрява спирахме климатика. Инче най-много сме я оставяли да стигне до 3/4 от скалата на температурата. Иначе при висока скорост май не загряваше чак толкова...
Първия път я видяхме че грее на едно задръстване първите дни след като я купихме, когато бяха бесните температури от по 40 градуса. Също така загряваше на баир при сравнително ниска скорост. При 90-120 км/ч не сме имали този проблем - предполагам, че се е охлаждала от въздушния поток.
Първата събота и неделя минахме около 1200 км., като се има предвид, че спирахме климатика като я видим, че грее , разходът беше около и малко под 5 литра на на 100км.
От както сменихме ремъците май не е загрявала, но то и тази седмица не е толкова жега.
Този мотор на Брава по принцип склонен ли е към загряване? (Май чух нещо подобно от познати, ама не съм сигурна, дали беше за тоаи мотор...)
Иначе колата е 98ма година началото, пишеше че е на 107К километри (ама то май на Горубляне всички Брави ги бяха догодили на толкова), 1.9ТД 75 Коня.
Единствените проблемчета, които се появиха до сега са:
- въпросното загряване
- ABS-а от време на време свети (и предполагам, че не лови тогава) - при топло време и/или ниска скорост - не знам дали това е проблем или има някакъв датчик , който го пуска само при определени условия
- не ми се заключва капачката на резервоара - не само с централното, ами май изобщо не се заключва - ама това май с нова капачка ще се оправи
Надявам се и да нямаме повече проблеми
Иначе да чукна на дърво се държи мъжки колицата и много приятно се кара дори и от такива лаици като мен:)