|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 11:36 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
нормално ли е при 170-180 км/ч да пуши
Автор |
Съобщение |
bogidar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 10:27 am Мнения: 193 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Re: нормално ли е при 170-180 км/ч да пуши
gdd55 написа: Покарах я точно 100км на корава цедка през които отзаде хварчеше много яко кимур ама много яко.Сега в момента да дойде някой дам и покаже каде е пушека отзаде ако иска и при 300км/ч.
Чудя се дали това ще помогне при мене. Това мнение за продухването и друг път съм го срещал ама не ми се вързва много. Интересното е че пушенето го забелязах откакто въртя градско - от лятото не съм излизал извън града. Особенно преди за загрее на 1-2-3 по сфетофарите направо скривам в пушек колата зад мене. Иначе грам масло не ми е изхарчила за сега(4000+ километра). Може да пробвам да "поиздухам" малко. :twisted:
_________________ Fiat Punto 1.7TD
www.esquisse-bg.com
|
Пет Дек 01, 2006 1:27 pm |
|
 |
gdd55
|
пробвай 100км са нищо,ама гледай да не и е*еш майката,леко с прекъсвачите :mrgreen:
|
Пет Дек 01, 2006 1:40 pm |
|
 |
doofiat
|
Това с тия пушаци си е много относително. При нашите коли първото, за което трябва да се замислим при пушене са старите катализатори. Той като се задъни, няма как да не пуши. Другото са дюзи и разпръсквачи евентуално. Трето турбото да е заминало. Четвърто - НАФТАТА В БЪЛГАРИЯ е боклук. Пето филтрите - въздушен и горивен.
А друго се чудя, защо не си зададете въпроса, защо Дизелова кола на няколко месеца, като я изрязва някой пред вас, пуши? Нали е нова?
Последна промяна doofiat на Пет Дек 01, 2006 5:41 pm, променена общо 1 път
|
Пет Дек 01, 2006 2:49 pm |
|
 |
gdd55
|
doofiat написа: А друго се чудя, защо не си зададете въпроса, защо Дизелова кола на няколко месеца, като я изрязва някой пред вас, пуши? Нали е нова?
Не съм виждал такава :roll: .Ако е била с фабричен дефект тва е друг въпрос
|
Пет Дек 01, 2006 3:16 pm |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
Аз съм виждал БМВ 7 серия от най новите да пуше като кюмбе!
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Пет Дек 01, 2006 3:36 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 5:10 pm, променена общо 1 път
|
Пет Дек 01, 2006 5:05 pm |
|
 |
doofiat
|
morg написа: doofiat написа: Това с тия пушаци си е много относително. При нашите коли първото, за което трябва да се замислим при пушене са старите катализатори. Той като се задъни, няма как да не пуши. Другото са дюзи и разпръсквачи евентуално. Трето турбото да е заминало. Четвърто - НАФТАТА В БЪЛГАРИЯ е боклук.
А друго се чудя, защо не си зададете въпроса, защо Дизелова кола на няколко месеца, като я изрязва някой пред вас, пуши? Нали е нова? Нафтата трябваше да я сложиш на 1-во място. Аз стигнах до извода, че пушенето е заради недобро изгаряне- най- нормално е при голямо натоварване на двигателя, като се подава рязко газ (нафта ;) ) да пропушва (при бързо ускоряване например). Но ако почне да пуши прекалено много и постоянно- значи има нещо запушено. Понякога продухването може да помогне, но рядко. Тук колегата doofiat е прав, но е пропуснал и въздушен и горивен филтър  кога сте ги сменяли последно?
Поправих поста си
П.С. Подписа ми е в духа на темата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Пет Дек 01, 2006 5:42 pm |
|
 |
n_nikolow
|
rustson написа: Аз съм виждал БМВ 7 серия от най новите да пуше като кюмбе!
Добавям и AUDI Q7, чиито ауспухови накрайници не са извити надолу, а са прави и над тях имаше две петна от сажди по бронята
|
Пон Дек 04, 2006 12:18 am |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
айде и дюзите да добавиме а??при мен точно те бяха проблема и заради тях пушеше 
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Пон Дек 04, 2006 12:03 pm |
|
|