|
|
Дата и час: Съб Май 10, 2025 3:38 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Странен проблем с педала....
Автор |
Съобщение |
Whiskey
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 5:54 pm Мнения: 193 Местоположение: Бургас
|
 Странен проблем с педала....
Автомобила е бил около 10-12 дена без движение. Днес влизам, натискам педала на спирачката и той... буквално потъва меко едно такова и на вдигане се чува едно леко скърцване, което немога да определя точно от къде идва. Напомпих няколко пъти, двигателя работи около 10 минути - без промяна. Спирачката работи, държи, спира още при началното натискане, но защо се получи такава рязка промяна. Какъв може да е проблема и защо скърца?
_________________ Brava 1.6 16V
|
Чет Фев 21, 2008 7:13 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Фиатите имат мек педал, ако всичко е изправно със сервото, ако искаш педала да тие твърд- купи си Фалве...  . Скърцането при вдигане на педала е в пружинките около самата му ос- трябва да се пръсне със спрейче за смазка.
|
Чет Фев 21, 2008 7:59 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Да де, но разбираш ли, сядам и изведнъж виждам коренна разлика. Не че досега педала е бил твърд, но сега все едно има въздух вътре вместо течност... чува се как "диша". Преди 10 дена не беше така.
|
Чет Фев 21, 2008 8:17 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
Стига ли чак до долу? Ако стигне до долу и на следващо напомпване хваща малко по- високо- значи има въздух в системата.
|
Чет Фев 21, 2008 8:19 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Слиза до долу да, но най-долу си е твърд. От къде може да е влязъл въздух? Ако е влязал такъв, няма ли все пак от някъде да има теч? Гледах, теч под колата няма никъде. Спирачката държи добре, но с такъв мек педал ще се претрепя някъде....
|
Чет Фев 21, 2008 8:22 pm |
|
 |
Rokambol
|
С риск да ми се смеете, ще ви кажа моето предположение (преди време и на мен ми се случи същото), може би се получава така, защото при продължителен престой на колата, гумичките в цилиндърчетата изсъхват, не ме питайте защо - не знам, но така си мисля, и при първоначално натискане педала пропада, като при наличие на въздух. Ако в бъдеще всичко е ок, значи няма повод за притеснение.
|
Чет Фев 21, 2008 8:23 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
Щом пропада при първото натискане- въздух.
Обезвъздушава се от пробките и на четирите колела и при самата операция по- внимателно се оглеждат за омасляване. Започва се от най- далечното колело, после другото задно и най- накрая предно ляво, като се следи и се долива течност в казанчето, която може и сега да е намаляла доста.
|
Чет Фев 21, 2008 8:33 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Тия дни ще съм по-свободен и ако проблема не изчезне ще ходя да видят какво става. Не се наемам да пипам по спирачките. Все пак съм нов в занаята 
|
Чет Фев 21, 2008 8:57 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|