Ако имаш сътресения при продължително спиране и в един момент почва да ти тресе предница и педала при спиране е от стара спирачна течност.Обаче,ако при всяко спиране ти тресе,то е от криви дискове.Тогава трябва да ги сменяш и двата диска и всичките накладки,защото старите ти накладки са се сработили със старите дискове и ако ги сложиш на новите дискове ще ги прецакат.Аз наскоро сменях дискове и накладки и процедурата не беше много сложна.На колело ни отне по 25 мин при положение,че не го бях правил досега.Като цена вариантите са следните за система АТЕ.Дискове цена за брой:Феродо 36лв,Брембо 42лв,OMC 26лв,АТЕ 51лв.Накладки цена за комплект 4 накладки- Феродо SL серията 49.50лв,Ремса 42лв. АТЕ 78лв.Тrusting 35лв.Аз лично избрах Феродо дискове и накладки.Виж при вас къде има Евро07,аз ги взех от там.При смяната най-важното е да си купиш шестограм 7мм,щото аз мислех,че имам ама се оказа,че само отделно се продават.Трябва ти и ключ 17.Първо сваляш колелото,шестограмните болтове са под едни пластмасови тапи и са 2 броя.Развиваш ги тях и след това развиваш и 17-ките болтове (пак 2 броя).След това прибираш с голяма отверка цилиндърчето,защото ако имаш ръб на диска няма да можеш да ги извадиш.Самия диск се фиксира от 2-те заострени болтчета,на които се фиксират и джантите,те се развиват с ключ 12 обаче внимавай,че са доста меки и се мачкат ако ги превъртиш.След това диска има вероятност да е заял и с чукане отвътре по диска пада.Слагаш новия диск,новите накладки и ако трябва прибери още малко буталото,за да влязат.После 200км поне избягвай да ги натискаш рязко,щото трябва да се сработят повърхностите на диска и накладките.Аз от моите съм много доволен.Ако имаш въпроси пиши,то и темата ми е някъде в раздела