Автор |
Съобщение |
dimmX
Фиат идол
Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 10:50 pm Мнения: 1918 Местоположение: Павликени
|
 Май губя спирачна течност!
Колеги и преди съм имал такъв проблем при ускорение и рязко изстрелване да ми пресветва лампата за ръчната.Смених накладките лятото и това изчезна обаче казанчето не бе пълно до мах.Сега забелязвам че течността е спаднала с 2 мм под ниво мах и лампата при ускорение и то рязко пак пресветва!Освен това забелязах омасляване на задния ляв носач прилагам и една страница за ориентир по долу!
Значи няма теч от спирачните тръбички, омасляването идва от едно като метален цилиндър хванат за тая дебелата греда и намиращ се точно върху ограденото място! заставайки зад колата тва е пред пружината на амортесьора!Имали някой идея какво е това чудо, на снимката не се вижда такова нещо дали това е част от спирачната система и имали място за притеснение !На толкова калпаво място е тва чудо  Утре ще долея малко течност и ще следя но все пак мненията ви са ценни!Имали някой представа какво се опитвам да обесня
п.с.Самото място имаше един см пепел и така се е образувало петно по почти целия носач, сега го избърсах да видя резултата!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ Fiat Tipo 2.0.ie GT 113hp
159A6046
|
Чет Мар 27, 2008 10:01 pm |
|
 |
sok1
|
Определено имаш теч щом течността намалява. Ще изчакаме резултата.
Последна промяна sok1 на Чет Мар 27, 2008 10:17 pm, променена общо 1 път
|
Чет Мар 27, 2008 10:06 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 10:50 pm Мнения: 1918 Местоположение: Павликени
|
Самото казанче на течността е на една страна и в задния край нивото е по ниско а в предния е на ниво мах!Така както съм описъл имаш ли представа за какво говоря колега!Между другото още с смяната на накладките нивото не бе до мах а малко под него, от тогава до сега си е пак малко под мах, като лампата ми е пресветвала рядко но ми направи впечатление петното отзад:(Ако не бях видял сухото петно нямаше да я има тая тема!Спирачки имам и то доста добри даже преди седмица минах преглед!
159A6046
|
Чет Мар 27, 2008 10:15 pm |
|
 |
sok1
|
Както каза: забърши навсякъде, където е съмнително омаслено и ще видиш след ден-два къде ти е теча.
|
Чет Мар 27, 2008 10:19 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
Утре ще взема течност ДОТ4 и ще долея и да видим как ще се държи:)Мерси колега 
159A6046
|
Чет Мар 27, 2008 10:58 pm |
|
 |
sok1
|
dimmX написа: ... сега го избърсах да видя резултата! Реално погледнато ти САМ стигна до правилния начин за установяване на проблема. dimmX написа: ...Мерси колега 
Сигурно благодариш за участието в темата? 
|
Чет Мар 27, 2008 11:41 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
Аз благодаря на всеки писал в темите ми
Така реших да отида и да видя за какво става дума, оказа се че освен тръбичката отиваща към колелото има и две тръбички които са скрити зад една пластмаса и краищата им отиват точно там където е това цилиндричното тяло!Едвали не тръбичките влизат в едно метално тяло и отдоло е този цилиндър!Нямам идея какво е тва чудо но определено от там е сълзенето на масло макар и незначително:(
А ако знам какво му се вика на тва -цензурирано- отдоло ще е лесно ама не нали трябва да е гадно 
159A6046
|
Пет Мар 28, 2008 12:05 am |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
dimmX написа: Аз благодаря на всеки писал в темите ми Така реших да отида и да видя за какво става дума, оказа се че освен тръбичката отиваща към колелото има и две тръбички които са скрити зад една пластмаса и краищата им отиват точно там където е това цилиндричното тяло!Едвали не тръбичките влизат в едно метално тяло и отдоло е този цилиндър!Нямам идея какво е тва чудо но определено от там е сълзенето на масло макар и незначително:( А ако знам какво му се вика на тва -цензурирано- отдоло ще е лесно ама не нали трябва да е гадно 
п.с.С дискови спирачки съм и ABS!
159A6046
|
Пет Мар 28, 2008 12:09 am |
|
 |
sok1
|
dimmX, явно аз нещо не те разбирам...Можеш ли на тази схема (че твоята е много малка) да покажеш къде се намира този цилиндър.
|
Пет Мар 28, 2008 12:22 am |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
С синия цвят си представи две тръбички които идват от някъде и влизат горе над носача където е кръгчето(червеното) там трябва чалъм за да видиш този цилиндър!Формата му е Г-образна като в горния край на носача влизат двете трибички(вероятно отиват към този цилиндър)другия край на цилиндъра е хванат за тая дебела тръба с номер 1!Там където е връзката на цилиндъра с тръбата има следи от масло, самото място лъщи!
Мале никъв ма няма в обяснения дано ме разбереш а ако не успееш няма да се сърдя 
159A6046
|
Пет Мар 28, 2008 12:35 am |
|
 |
sok1
|
 Мисля, че съм пас...
|
Пет Мар 28, 2008 12:42 am |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
Не само ти, брат ми има Дедра 2.0 и Типо 1.4 и няма идея за какво му говоря!Утре ще заляга да види имали такова чудо при него  А аз не знам кой ще го оправя тва чудо ако се влоши а пътя до Ямбол е 200 км 
159A6046
|
Пет Мар 28, 2008 12:46 am |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
Довечера ще кача снимки да покажа проблема 
159A6046
|
Пет Мар 28, 2008 10:46 am |
|
 |
dimmX
Фиат идол
|
За съжаление снимки не можах да направя но определено сълзи от това животно което с еопитвам да обесня!Остава да е свъразано с регулатора за спирачно усилие на задния мост, и съответно на гредата близо до двете колела тея въпросни цилиндри да са някви разпределители:(Ами това е за сега. долях течност и ще следя:(
159A6046
|
Пет Мар 28, 2008 8:23 pm |
|
 |
arsenov
|
Колега dimmX какви са връзките тръбички или маркучета ? И защо ли си мисля че това Г-образно разклонение има функцията на кривка за да отива към спирачния цилиндър ? Сигурен ли си че и двете са тъбички едното би трябвало щом имаш АБС да е за датчика за него, а другото да е връзка по която минава спирачната течност . А най-често течовете може да са предизвикани от избили спирачни цилинцърчета . Процедурата предполагам я знаеш сваляш гумата , сваляш барабана и ако там е мазало цилиндърчето си е заминало съветвам те да не му сменяваш гумичките а направо ново аз за мареата взех 20 лв е . Ново защотото на старото има язвички и като смениш гумичките ще избие пак . А и това са спирачки все пак .Дано съм те разбрал правилно .
|
Пет Мар 28, 2008 9:59 pm |
|
|