Дата и час: Чет Юни 19, 2025 7:28 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Проблеми с АБС-а 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Проблеми с АБС-а
Имам проблеми с АБС-а на тхемата ми! МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ :?
Значи проблемите са няколко:
1-понякога като си карам колата и намалям-примерно за светофар-ама много леко натискам педала на спирачката-колкото за 100 метра да намаля от 40 на 30 примерно и изведнъж нещо щраква все едно абс-а започва да тропа(познатия звук) ама само веднъж и през това време педала става супер твърд в продължение на половин секунда примерно и ако се пробваш да натиснеш педала в това време да спреш е почти невъзможно
2-от време на време ми светка лапмата за абс-а и той изключва и спирачките стават обикновенни - все едно си без абс и като изгасиш колата през това време понякога от абс-а-при двигателя- се чува все едно малко електродвигателче върти постоянно и не спира и така 5-10 мин докато не откачих акумулатора и то спря!- пак го направи този номер - загасвам колата а то продължава нещо да шуми от пред- отварям капака и бласкам по абс-а и след 3-4 тупаници сприя. като си запалих колата абс-а си работи без грижи и не свети лампата
3- педала на спирачката като работи абс-а е по твърд от колкото като светне лампата и изключи абс-а-супер странно?! :cry: значи с нормални каране и проблем с абс-а педала ми е по-мек и колата спира по-добре -за нормално спиране говоря-във всекидневното каране-
4- значи натискам спирачката задържам я и изгасвам двигателя-след 2-3 секунди сервото започва да се втвърдява и започва да ми качва педала-това без да помпам а само я държа натисната-след около 10 секунди вече педала е твърд-все едно изгасваш двигателя и напомпаш педала 10-20 пъти
Някъкви предложения и от къде да започна да проверявам за да направа колата да спира добре-предполагам че трябва да спира по-добре от Типото-ми или поле измеримо с него
А и комфорта на по-барзо намаляване на скоростта- не да провлачиш гуми а малко преди това се губи като трябва да скочиш полу зверси върху педала в сравнение с Типото (защото за да заработи абс-а трябва да скочиш зверски с напомпани мускули :roll: )
Сори за повечето писане ама трябваше да го опиша целия проблем
:? :?

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Вто Окт 25, 2005 10:26 am
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST Вибриране на АБС
Колега оправи ли си АБС-а и как?
И при мен е горе долу така-силно вибриране и шум при най- малко натискане на педала на спирачките и трудно спиране. После ако светне лампата-колата си спира , но не е с АБС!?
Как се оправи?!
:P

Пет Юни 30, 2006 2:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]