|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Мар 21, 2026 10:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
petkoman
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 2:14 pm Мнения: 1 Местоположение: Троян
|
 серво на спирачките
Имам фиат типо и понякога при спиране / не винаги/ педала на спирачките става изведнъж много твърд
и се чува едно чукане.Аз мисля ,че имам проблеми със сервото,но ми се иска да чуя и други мнения
|
| Вто Ное 01, 2005 2:34 pm |
|
 |
|
pinko168
|
Така става като се включи АБС-а
|
| Вто Ное 01, 2005 3:03 pm |
|
 |
|
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 Re: серво на спирачките
petkoman написа: Имам фиат типо и понякога при спиране / не винаги/ педала на спирачките става изведнъж много твърд и се чува едно чукане.Аз мисля ,че имам проблеми със сервото,но ми се иска да чуя и други мнения
аз имах същия проблем с темпрата само че при мен имаше и друг момент когато чакам на светофара с натисната спирачка понякога падала ми потъва бавно бавно и трябваше да припомпа за да се вдигне пак нагоре оказа се спирачната помпа така че може и от нея да е аз също си мислех отначало че проблема може да е от сервото но добре че се намери читав майстор който откри повредата сега съм с нова помпа и спирачките са уникални
ПС колеги смажете си водачите на спирачния апарат/преди да е дошла зимата/ защото като останат без смазка по някаква причина се заваряват за спирачния апарат и колата остава почти без спирачки - тва е от личен опит
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
| Вто Ное 01, 2005 3:33 pm |
|
 |
|
kachakov
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 1:55 pm Мнения: 4 Местоположение: София
|
При проблем, с твърд педал на спирачките , освен сервото трябва да се провери дали работи вакуум помпата.
Сервото го проверяваш по следния начин:
1. Сядаш в колата , припомпваш педала докато стане твърд.
2. Въртиш контактния ключ, палиш и педала трябва да омекне.
Вакуум помпата - просто проследяваш тръбопровода от вакуум помпата към вакуумния усилвател на сервото, някъде по него трябва да има тройник, на който има един шлаух с по-малък диаметър. Вадиш го и гледаш дали по тръбопровода между помпата и сервото има вакуум.
|
| Вто Ное 01, 2005 4:24 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|