Дата и час: Вто Юни 17, 2025 2:13 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Проблем-Не ми работи фабричната аларма-FIAT COUPE 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST Проблем-Не ми работи фабричната аларма-FIAT COUPE
Здравейте преди 1 седмица ми позамина малко акомулатора.От тогава алармата която е с дистанционно централно не работи.В книжката пише нешто по тея въпроси но за съжаление не разбирам италиански.Картата на която трябва да са кодовете я нямам.Всяко мнение ще ми е от полза.Предварително благодаря.

Чет Ное 17, 2005 7:37 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Проблем-Не ми работи фабричната аларма-FIAT COUPE
enforcer написа:
Здравейте преди 1 седмица ми позамина малко акомулатора.От тогава алармата която е с дистанционно централно не работи.В книжката пише нешто по тея въпроси но за съжаление не разбирам италиански.Картата на която трябва да са кодовете я нямам.Всяко мнение ще ми е от полза.Предварително благодаря.

На моята аларма има едно ключе....то обаче е под гумено капаче, което е черно като алармата. Гледал ли си за ключалка? Може би трябва да се рестартира, може и вътрешната и батерия да е заминала...
Моята аларма май също е фабрична, не съм сигурен.

Пет Ное 18, 2005 12:27 am
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

enforcer написа:
В книжката пише нешто по тея въпроси но за съжаление не разбирам италиански.

Напиши или сканирай какво пише там ... ще го преведем някак си .... :wink: / z е преводач ... 8) , а и има рода в Бургас ... :wink: /

Пет Ное 18, 2005 8:42 am
Профил ICQ WWW
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

geshabeli написа:
enforcer написа:

На моята аларма има едно ключе....то обаче е под гумено капаче, което е черно като алармата. Гледал ли си за ключалка? Може би трябва да се рестартира, може и вътрешната и батерия да е заминала...
Моята аларма май също е фабрична, не съм сигурен.
Благодаря ти пробвах с ключето но не стана нищо същата работа.а относно батерията тя си е чисто нова и не е от нея благодаря ти все пак.

Пет Ное 18, 2005 7:47 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

ivo написа:
enforcer написа:

Напиши или сканирай какво пише там ... ще го преведем някак си .... :wink: / z е преводач ... 8) , а и има рода в Бургас ... :wink: /
Ще го сканирам и ще го постна още утре.благодаря

Пет Ное 18, 2005 7:48 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

ivo написа:
enforcer написа:

Съжалявам за закъснението но ми се наложи да изляза извън града.Вече не знам какво да правя с тази аларма.прилагам страниците от книжката на които мисля че пише как и се дава рестарт на алармата ако не са те ще сканирам следващите.Предварително много благодаря на всички които помагат...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сря Ное 23, 2005 9:13 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

enforcer написа:
ivo написа:
enforcer написа:

Ще го сканирам и ще го постна още утре.благодаря
втората

Сря Ное 23, 2005 9:14 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

ivo написа:
enforcer написа:

третата

Сря Ное 23, 2005 9:16 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
стр. 34
АВТОДИАГНОСТИКА НА СИСТЕМАТА
Ако включвайки алармата звуковият сигнал "бип" е последван (след 1 сек.) от второ по-късо "бип" ви препоръчваме да проверите дали са затворени вратите, предния капак и багажника. Опитайте отново да включите алармата. В Случай на неуспех се обърнете към FIAT ;-)

ДИСТАНЦИОННО
Дистанционното има бутон А - фиг.3 и диод В. Бутонът активира алармата и мига докато предавателя изпраща сигнал към приемника.
Дистанционното работи с инфпачервени лъчи с дължина на лъча около 5 м.при добро състояние на батериите. Насочва се към приемника намиращ се на плафониерата, като не трябва да има препятствия, които могат да бъдат и части от колата както е показано на фиг.5. Дори наличието на мръсотия, лед или сняг може да възпрепятства получаването на сигнала.
С цел запазването на батериите е предвидено в случай на продължитерно натискане на бутона задействането на дистанционното да става за не повече от 5 сек. Ако за това време не е задействан приемника поради някоя от посочените причини повторете опита като пуснете и натиснете отново бутона, променяйки ъгъла спрямо приемника.

стр.35
При доставянето на новия автомобил алармата вече е програмирана от FIAT. При следващи програмирания ви съветваме все пак да се обърнете към FIAT ;-)

Условията за започване на програмирането са следните:
- да е изключена алармата с дистанционното
- да е завъртян аварийният ключ на алармата по посока часовниковата стрелка (в позиция on)
- ключа за запалването да е на позиция "стоп" или да е изваден.
- вратите да са зотворени и ключалките отключени.

Направете следното:
1) Дръжте натиснат бутона А - фиг.6 с остър п редмет (например върха на химикал). Червеният диод В мига.

стр.36
2) Продължавайки да държите натиснат бутона А от фиг.6, с другата ръка натиснете бутона върху дистанционното насочвайки го към приемника (на разстояние от около 40 см) така, че диода върху дистанционното да мигне само веднъж. Диодът В започва да свети постоянно - това е сигнал че кодът е запомнен.
3)В този момент отпуснете бутона на плафониерата - цикълът на програмиране е завършен.
Ако диодът В продължава да мига се налага да повторите програмирането.

Поръчка на допълнителни дистанционни
Приемника може да разпознае до 4 дистанционни.
Ако освен тези, с които се предлага сте поръчали допълнителни дистанционни, запомнете, че програмирането на всички става когато колата е нова.
В последствие централата ще изключи тази възможност за програмиране, с цел да се избегне възможността чужди хора да програмират дистанционни към вашата централа.
Така, че ако през цялата употреба на колата се наложи поради каквато и да е причина ново дистанционно , обърнете се директно към Rete assistenziale FIAT, носейки всички дистанционни с които разполагате и кодовата карта с лепенките на кодовете на дистанционните.

това е ... но май няма да ти е от полза ..... :cry:

Пет Ное 25, 2005 9:09 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
z написа:
стр. 34
АВТОДИАГНОСТИКА НА СИСТЕМАТА
Ако включвайки алармата звуковият сигнал "бип" е последван (след 1 сек.) от второ по-късо "бип" ви препоръчваме да проверите дали са затворени вратите, предния капак и багажника. Опитайте отново да включите алармата. В Случай на неуспех се обърнете към FIAT ;-)

ДИСТАНЦИОННО
Дистанционното има бутон А - фиг.3 и диод В. Бутонът активира алармата и мига докато предавателя изпраща сигнал към приемника.
Дистанционното работи с инфпачервени лъчи с дължина на лъча около 5 м.при добро състояние на батериите. Насочва се към приемника намиращ се на плафониерата, като не трябва да има препятствия, които могат да бъдат и части от колата както е показано на фиг.5. Дори наличието на мръсотия, лед или сняг може да възпрепятства получаването на сигнала.
С цел запазването на батериите е предвидено в случай на продължитерно натискане на бутона задействането на дистанционното да става за не повече от 5 сек. Ако за това време не е задействан приемника поради някоя от посочените причини повторете опита като пуснете и натиснете отново бутона, променяйки ъгъла спрямо приемника.

стр.35
При доставянето на новия автомобил алармата вече е програмирана от FIAT. При следващи програмирания ви съветваме все пак да се обърнете към FIAT ;-)

Условията за започване на програмирането са следните:
- да е изключена алармата с дистанционното
- да е завъртян аварийният ключ на алармата по посока часовниковата стрелка (в позиция on)
- ключа за запалването да е на позиция "стоп" или да е изваден.
- вратите да са зотворени и ключалките отключени.

Направете следното:
1) Дръжте натиснат бутона А - фиг.6 с остър п редмет (например върха на химикал). Червеният диод В мига.

стр.36
2) Продължавайки да държите натиснат бутона А от фиг.6, с другата ръка натиснете бутона върху дистанционното насочвайки го към приемника (на разстояние от около 40 см) така, че диода върху дистанционното да мигне само веднъж. Диодът В започва да свети постоянно - това е сигнал че кодът е запомнен.
3)В този момент отпуснете бутона на плафониерата - цикълът на програмиране е завършен.
Ако диодът В продължава да мига се налага да повторите програмирането.

Поръчка на допълнителни дистанционни
Приемника може да разпознае до 4 дистанционни.
Ако освен тези, с които се предлага сте поръчали допълнителни дистанционни, запомнете, че програмирането на всички става когато колата е нова.
В последствие централата ще изключи тази възможност за програмиране, с цел да се избегне възможността чужди хора да програмират дистанционни към вашата централа.
Така, че ако през цялата употреба на колата се наложи поради каквато и да е причина ново дистанционно , обърнете се директно към Rete assistenziale FIAT, носейки всички дистанционни с които разполагате и кодовата карта с лепенките на кодовете на дистанционните.

това е ... но май няма да ти е от полза ..... :cry:
Благодаря ти много!!!!!!!!

Пет Ное 25, 2005 9:53 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
enforcer написа:

Дано се оправиш .....
И живот и здраве, налято ако наминем и купето е още твое ..... ще дадеш една дръпка с него :wink:

Съб Ное 26, 2005 12:10 am
Профил ICQ WWW
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST THANKS
ivo написа:
enforcer написа:

Дано се оправиш .....
И живот и здраве, налято ако наминем и купето е още твое ..... ще дадеш една дръпка с него :wink:
Izviniavam se 4e pi6a na latinica no ne sum v ku6ti.Mnogo mi be6e priatno da se zapoznaia dori i zado4no s takiva otziv4ivi hora kato vas.Alarmata iavno e zaminala na tsialo i 6te ia smeniam no zdrave da e.A kogato doidete kum moreto ste dobre do6li na gosti i 6te se radvam da se zapoznaem li4no.A dotogava coupeto triabva da e porasnalo s petdesetina kon4eta....
VSI$KO NAI NAI

Кредора не ти ли се появява? Ако е така кажи да видиме има ли проблемс него.

Съб Ное 26, 2005 3:34 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST RAZGELE
Sory pak za latinaicata ama toia kredor ne moga da go opravia.Ta otnosno alarmata.Vzah kolata s dve distancionni ednoto si rabote6e a drugoto izob6to ne go biah probval.Zna4i probvah se da programiram 2roto spored prevoda ot knijkata-uspeh-nulev.V karaia na krai6tata re6ih da probvam s ne6to drebno i banalno koeto iavno e dosta 4esto sre6tan problem pri fabr. alarmi.Zapoih otnovo izla4vatelia na distancionnoto koeto rabote6e predi i eto 4e nai nakraia alarmi4kata si proraboti.Ta tova e bilo zna4i to nali ima i edna pogovorka i nai drebnoto kamu4e poniakoga obru6ta kolata.Blagodaria na vsi4ki za pomo6ta nai ve4e na z i ivo. :beer:

Съб Дек 10, 2005 8:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]