|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 8:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
 Централно!!!
От доста отдавна не ми работи централното на задна лява врата. Преди около месец същото се случи и с задна дясна. Обаче не мога да намеря причината. Кабелите са ОК, релето също работи вече се чудя да не е някаква замърсена маса. От ел. ключалките също не е, защото съм сменял с друга и пак е същата работа. Айде давайте идеи!!!
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Пет Май 27, 2005 10:08 am |
|
 |
Момчил
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Ное 16, 2004 3:20 pm Мнения: 123 Местоположение: Пловдив 05 Южен
|
Щом си наред с кабелите и релето, най-логично е повредата да е механична(замърсяване). Аз бих те посъвтвал всичко да почистиш с контактен спрей. Между другото какво значи не работи заключва и след това отключва, или изобщо неще да заключи. Преди година карах TIPO и имах подобен проблем със шофьорската врата,отключва/заключва, беше провиснала и не даваше добър контакт. Най-добре почисти основно и ако пак не стане я закарай на ключар(щом работи релето и кабелите са наред).Успех 
|
Пет Май 27, 2005 10:31 am |
|
 |
tonov
|
Значи, за задните врати управлението е чисто и просто два кабела, които подават кратък импулс със съответната полярност +/- в зависимост от това дали заключваш или отключваш, за да задейства електромотора в ключалката. Това че си пробвал с друга ключалка не е гаранция. Провери първо с мултицет - заключи и отключи и виж явява ли се напрежение на буксата. Трябва за около 1-2 сек. да има 12V. Ако има, а не бачка, значи ключалката е дала фира. В такъв случай трябва да я смениш, не може да се ремонтира :twisted: . Ако няма напрежение - търси по кабелите. Друго няма какво да е при положение че ти работят предните врати.
|
Пет Май 27, 2005 10:36 am |
|
 |
Ferrari
|
Ако имаш импулса на откачения куплунг значи белята е вътре в самата брава. Аз така купих моето Типо. Лесно можеш да разбереш дали моторчето е прекъснало с омметър. При мен прекъсването беше вътре в бравата. Брава си купих от италианеца за 30лв. но с разпробиване на нитовете е възможно бравата да се отвори и да се смени моторчето. После нитовете се залепват или заменят с винтове. Ремонтирал съм по този начин предна брава.
|
Пет Май 27, 2005 11:00 am |
|
 |
BlueStorm
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Пет Апр 01, 2005 11:54 am Мнения: 390 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Ако е в бравата проблема не е проблем.  Имам 4 напълно екипирани резервни врати ще ги взема от там. Обаче ми се струва че бутончето на вратата (за заключване отвътре) леко помръдва - вибрира нагоре когато отключвам. Възможно е и да е някакъв механичен проблем...
_________________ <<149C2.046>><<MOMO Pack>>
|
Пет Май 27, 2005 11:35 am |
|
 |
dr_wolfy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 15, 2004 6:29 pm Мнения: 128 Местоположение: Стара Загора
|
Значи, не можах да разбера като заключваш чува ли се някакъв шум от към бравата(моторчето)?Ако се чува ,че моторчето върти,а вратата не заключва,проблема се решава,като разпробиеш бравата и уплътниш леглото ,където лежи моторчето.На 2-те ми задни врати проблема ми беше такъв.Когато тръгва да завърта и леглото е хлабаво,моторчето се измества и зъбчатките на моторчето и механизма се разминават.
_________________ dr_wolfy's Tipo 1.6 i.e. SX 835C1.000
|
Пет Май 27, 2005 12:18 pm |
|
 |
bereta
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 1:40 pm Мнения: 198 Местоположение: Благоевград
|
ПО СКОРО СА ТИ ИЗНОСЕНИ ЗЪБНИТЕ КОЛЕЛА ВЪТРЕ И НЕ МОГАТ ДА ЗАДВИЖАТ ЛОСТОВАТА СИСТЕМА. ОПИТАЙ ДА ПОМОГНЕШ С РЪКА НА БУТОНЧЕТО ПРИ ЗАКЛ./ОТКЛ. ПРИ МЕН ЗА 4 ГОДИНИ ПОНЕ ПЕТ-ШЕСТ БРАВИ СЪМ СМЕНИЛ, ЕСТЕСТВЕНО ВТОРА УПОТРЕБА. ВЕЧЕ СЕ ОТКАЗАХ ДА ГИ ПРАВЯ.
_________________ TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046
|
Съб Май 28, 2005 1:43 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|