Дата и час: Чет Май 01, 2025 8:54 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Кое предпочитате: по-мощна или по-икономична? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Кое предпочитате: по-мощна или по-икономична?
Такова животно мощна и икономична кола сигурно има но е модел след 31.12.2002г. Мощна всмисал 150hp + Икономична 5/6 на 100 градско - бензин. И двете си имат своите предимства, зависи от нуждата и какво те влече и т.н. От двата варянта коя кола предпочитате? И защо?
П.П. Аз предпочитам икономичната, заради парата и защото е по безопасна.

Съб Мар 18, 2006 1:57 pm
UNREAD_POST 
Аз предпочитам икономична+добра динамика=JTD :D или Multijet ако има повече парици :D

Съб Мар 18, 2006 2:01 pm
UNREAD_POST 
grishav е дал моя отговор. Динамична и същевременно икономична дизелова кола. Мечтая за нещо което има под капака 1.9JTD

Съб Мар 18, 2006 2:04 pm
UNREAD_POST 
Да де но динамична може и да е една 900cm но да тежи колкото колото трабант. Има разлика динамична и мощна, мое мнение ;)

Съб Мар 18, 2006 2:12 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
grishav написа:
Аз предпочитам икономична+добра динамика=JTD :D или Multijet ако има повече парици :D

:wink:

Съб Мар 18, 2006 2:19 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Определено предпочитам динамичната кола може да я изкарвам веднъж седмично , но поне ще се чуствам добре като я карам и няма всеки път да ме е яд че не върви . Но като се замисля е мн относително защото примерно едно БМВ 330 дизел или 530 дизел динамика колкото искаш при приличен разход или да кажем Фабия РС 131 к.с. дизел чудесен разход . Не давам за пример дизели на Фиат просто защото не съм особено запознат и нямам впечатления . Но това са много финансово нереални за мен лично коли .

Съб Мар 18, 2006 2:28 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
икономична :mrgreen:

Съб Мар 18, 2006 3:28 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Икономична!
Не държа да е супер мощна... това с което тръгвам на път е мисълта че трябва да пристигна жив и здрав! Не харесвам хората които правят "шоу" по улиците! Обичам да ми е комфортно... с климатика - екстра!
Високи скорости - по магистралата, където и не толкова мощните автомобили се развиват (има си куп фактори... тегло, форма и т.н.)
В града - икономична кола!
А пък и ми се иска да си се возя без никакви притеснения за парите и т.н.

П.П.: икономична - да... газ - не!

Последна промяна Mazgarev на Съб Мар 18, 2006 5:18 pm, променена общо 1 път

Съб Мар 18, 2006 3:43 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Един глас за икономията. Чудя се как да си спъна Типото та да харчи малко. При това положение не ме интересува дали ще набира. Или пък да е възможно да се превключва някакси. Но на бензин, без газ.

Съб Мар 18, 2006 4:23 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
По икономична при всички положения! Изисквания може да има по скоро към комфорт при возенето и активна/пасивна безопастност, отколкото към мощност. Е, трябва да може поне бързо да се включва в кръговото на 4 -ти километър ;)

Съб Мар 18, 2006 5:11 pm
Профил
UNREAD_POST 
Дрън дрън !
Аз искам и двете и затова си взех дизелче :P
И тоя нашия дето искал мошна да я вадел един път в седмицата.Сори батка ама тва го праят тия селяндури дето са уж "рейсари" гладни като жайки изкарат я един път в седмицата да я измият и да и забаршат прахта и пак в гаража.И за кво ми е тогава кола да и плащам само таксите ли.

Съб Мар 18, 2006 8:47 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
gdd55 написа:
Дрън дрън !
И тоя нашия дето искал мошна да я вадел един път в седмицата.Сори батка ама тва го праят тия селяндури дето са уж "рейсари" гладни като жайки изкарат я един път в седмицата да я измият и да и забаршат прахта и пак в гаража.И за кво ми е тогава кола да и плащам само таксите ли.

Еее колега ти с тая яка мареа....въпроса според мен е за хора без комон реил дизел.

Съб Мар 18, 2006 9:09 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
gdd55 написа:
Дрън дрън !

Колге не съм съглсен!!!Това че колата е мощна не значи че трябва да я вадиш един път в седмицата.Има хора които не се спъват финансово и карат коли по 190коня(което е много по голямо удовоствие няма спор) повече от някои които карат 55коня.
Мощна кола не значи само каране с над 150км/ч и със икономична кола може да караш с толковаи да се правиш на рацер - това е вече до шофиора не до колата!!!!
Относно твоя дизел може и да е най добрия варянт ,съгласен съм ,НО нито е над 150 коня нито харчи 5/100 градско, така че не спадаш и към идвете а към междинното.

Съб Мар 18, 2006 9:42 pm

UNREAD_POST 
Мощна или икономична?!
Това не е основният въпрос, човек трябва да си купи кола която да му допада като стил на каране и живот.
Най-яркия пример ми се представи, в неделя, когато отидох с баща ми (който е на 61г. и е пенсионер) на Горубляне да си купува кола. През цялото време се опитвах да го накарам да си купи нещо не много колямо и по-икономично, но човека си търсеше кола, която да му е по сърце, докато видя една Алфа 155 1,7TS-115кс и за него други коли вече не съществуваха, особено в момента в който му запалиха двигателя само каза: "Това е моята кола", като не се интересуваше нито от разход нито от нещо друго и не ми остави възможност да изпитам удоволствието от пазарлъка.....
Аз лично карах преди 10-12 години 33-ка и я дадох 99г. на баща ми, а аз останаф с Фиестата на жена ми. ИКОНОМИЧНА - 1,1 карбуратор в допълнение и поставих и газова уредба, БЛАГОДАРЯ за такава икономия.
Първият месец след като вкарах газовата уредба, навъртях 4000 километра, и впоследствие въртях по 35-40 хил.км на година, да не говорим, че два пъти се палих по време на движение с газта, а след 60хил правих и ремонт на двигателя и сменях клапани защото бяха прегорели от качествената газ (ГОЛЯМА ИКОНОМИЯ, няма що).
От 2004г. карам Фиат Крома 2.0Tie-150кс, въртя по 15000 на година, но се чувствам по-сигурен в нея и винаги мога да я карам бавно като Фиестата, но Фиестата не можех да я карам като Кромата.
Удоволствие е да гледаш как пикльовци с Голф/Пасат 1,6 или Ауди да ми се правят на Фитипалди по шосетата, а като ги натиснеш и да не знаят в левия или десния шанец да излетят......

Съб Мар 18, 2006 9:54 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз пък ще ви кажа само едно,карайте си нафтите и успех.Аз пък сам си навил на масрафа и карам 2.0-20в и не се притеснявам толкова от разход на бензин "Скръндзи такива".И никаде не пише че като имаш мощна кола трябва да се састезаваш.На мен лично уличните састизания в БГ.ми са много смешни.Нали нямате нищо против да ви кажа че,по-мощнота кола е и мнаго по-здрава и по стабилна и всички части и са по-изпипани,не случайно го наричат "ВАРХОВНИЯ МОДЕЛ"2.0-20в(става вапрос само за Браво/Брава).И първо се замислете,преди да пишете каквото и да било :shock: и само да се фукате с вашите кошници. :not listening:

Съб Мар 18, 2006 9:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща