|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 3:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Кое предпочитате: по-мощна или по-икономична?
Автор |
Съобщение |
koolio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 1:40 pm Мнения: 112 Местоположение: София 16 Студентски
|
Значи сърцето ми казва- МОЩНА, разумът... също  . Доказано е, че една мощна кола, ако се кара разумно, без много изрязвания, ще гори ако не по-малко, то почти колкото една малолитражка, ако последната се цеди до края. Ако разгледате мнения във форума на Алфа Ромео, ще забележите, че най-малко се оплакват от разход хората с 155 2.0 8V  .По-мощната кола дава повече сигурност в изпреварванията, по-мощният двигател се амортизира по-бавно. Разбира се, говорим за нормален стил на шофиране, а не за "рацинг". Колкото до избора при покупка- най-често истината е някъде по средата  .
|
Съб Мар 18, 2006 10:03 pm |
|
 |
Nino
|
Ха-ха ами и двете :mrgreen: И мощна и бърза и икономична.(Уф, те май-станаха три). Тази опция засега я дава само ДИЗЕЛЪТ.Примерно от последните Фиатови мотори, които слагат и в Опелите.Само 150НР.. Какво повече му трябва на човек.
Чаша добро уиски, дебел пуловер,камина,хубава пура, дог в краката и едно такова 150 НР пред вратата.И това ако е много....... :mrgreen:
Последна промяна Nino на Съб Мар 18, 2006 11:04 pm, променена общо 1 път
|
Съб Мар 18, 2006 10:14 pm |
|
 |
Nino
|
team написа: Аз пък ще ви кажа само едно,карайте си нафтите и успех.Аз пък сам си навил на масрафа и карам 2.0-20в и не се притеснявам толкова от разход на бензин "Скръндзи такива".И никаде не пише че като имаш мощна кола трябва да се састезаваш.На мен лично уличните састизания в БГ.ми са много смешни.Нали нямате нищо против да ви кажа че,по-мощнота кола е и мнаго по-здрава и по стабилна и всички части и са по-изпипани,не случайно го наричат "ВАРХОВНИЯ МОДЕЛ"2.0-20в(става вапрос само за Браво/Брава).И първо се замислете,преди да пишете каквото и да било  и само да се фукате с вашите кошници. 
 Няма да се сАстИзаваме, вАрховно!!! И ти благодарим за съветите, ама преди това ще е хубаво малко от малко да научиш как се пише на езика ни.Щото все пак сме в български ПИСМОВЕН форум де! :mrgreen:
Последна промяна Nino на Съб Мар 18, 2006 11:02 pm, променена общо 1 път
|
Съб Мар 18, 2006 10:46 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
team написа: Аз пък ще ви кажа само едно,карайте си нафтите и успех.Аз пък сам си навил на масрафа и карам 2.0-20в и не се притеснявам толкова от разход на бензин "Скръндзи такива".И никаде не пише че като имаш мощна кола трябва да се састезаваш.На мен лично уличните састизания в БГ.ми са много смешни.Нали нямате нищо против да ви кажа че,по-мощнота кола е и мнаго по-здрава и по стабилна и всички части и са по-изпипани,не случайно го наричат "ВАРХОВНИЯ МОДЕЛ"2.0-20в(става вапрос само за Браво/Брава).И първо се замислете,преди да пишете каквото и да било  и само да се фукате с вашите кошници. 
Чакай бе човек... Тази тема е за да може всеки потребител да си изрази мнението...
Чукаси бунтаря си... ПРОСТО КАЖИ МНЕНИЕТО СИ... От де пък знаеш че тези които предпочитаме икономичните коли сме "скръндзи"... просто може така да ИСКАМЕ...
"и само да се фукате с вашите кошници"... аз до колкото видях по-горе в темата никой с нищо не се е фукал... АМИ ТИ СИ ПЪРВИЯТ!
и не забравяй че хората първо решават какво искат и после си го купуват (както става най-често) а не първо да купят и после да решават... т.е. това което искам да ти кажа е, че хората тук не хвалят колите си защото са ги купили и заради това решават че обичат икономичните автомобили, а просто са го предпочитали и преди да ги купят.
Сега ти искаш да кажеш, че дизелът също е простотия и че са балъци тези които го карат... е - мойто момчетия, щяха ли да произвеждат такива коли въобще тогава  хаха... ама поне 1 път помисли после пиши...
П.П.: Браво-то можеш да си сигурен че е най-сигурното и най-най-най-по-супер-екстра-ултра-наще-ваще ако е след 1999 година... че не забравяй и тогава има разни промени по модела... не знам твойто какво е... пожелавам ти да е такова! ;)
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Съб Мар 18, 2006 10:58 pm |
|
 |
Vladim
|
Хем мощна, хем икономична! Това е моят двигател с турбенце! :mrgreen: Когато искам си карам лекинко като пенсионер на нафтова печка, а когато реша вкарвам двигателя в обороти и турбото гали ушите ми, които от ускорението се плющят в задното стъкло! :mrgreen:
|
Съб Мар 18, 2006 11:07 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Vladim написа: Хем мощна, хем икономична! Това е моят двигател с турбенце! :mrgreen: Когато искам си карам лекинко като пенсионер на нафтова печка, а когато реша вкарвам двигателя в обороти и турбото гали ушите ми, които от ускорението се плющят в задното стъкло! :mrgreen:
...и не преувеличава!... Возил ме е!
наистина има много добра динамика....
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Съб Мар 18, 2006 11:10 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
Аз лично предпочитам мощността да е повечко а за разхода ще му мислим като си купя нещо над 200 кончета :mrgreen:
|
Съб Мар 18, 2006 11:15 pm |
|
 |
gdd55
|
Vladim написа: Хем мощна, хем икономична! Това е моят двигател с турбенце! :mrgreen: Когато искам си карам лекинко като пенсионер на нафтова печка, а когато реша вкарвам двигателя в обороти и турбото гали ушите ми, които от ускорението се плющят в задното стъкло! :mrgreen:
Тва са опитах и аз да обясня ама ма нападнаха тука 150коня 2.0 20в и незнам си кво карам пенсионерската 6л градско като дивак повече от 9л градско никога.Свири си ми турбинката и си пея
А господин турбо гъзар 2.0 20в не съм зи взел по мощна защото 1000 км на седмица не ми мърдат.Зимата не работя а лятото заплатата ми е 3000+лв чисти на месец като си изкарам яденето и спането и всичките разходи.Мислиш ли че трябва да се надувам тука,като тебе.Дори и милионер да бях в тоя форум не му пука на никои кав сам що съм.Сметнал сам че искам много пъргава кола,защото обичам много високите скорости и икономична защото зимата нямам какво да правя и си вея по цял ден гъза.Затова реших да си взема турбодизел.ТОй отговаря на моя критерий,а и много бензинки с повече коне от мойте са ми дишали прахта
|
Съб Мар 18, 2006 11:20 pm |
|
 |
team
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 9:48 am Мнения: 116 Местоположение: Пловдив
|
Не само разхода на една кола има значение,това което бяхте писали основно е ,колко гори,колко харчи,градско изван градско"бля,бля,бля"Пишете основно за разхода а не за качества на един автомобил.Затова си мисля че сте скръндзи?
И никога не сте си мечтали за по-мощна кола? 
|
Съб Мар 18, 2006 11:29 pm |
|
 |
team
Кара Фиатче 126
|
А вие първо зехте да рогаете за по-бързите коли в ТЕМАТА на форома.Първо прочетете всички изказвания после съдете кой е надувка и кой се хвали. 
|
Съб Мар 18, 2006 11:37 pm |
|
 |
Nino
|
team написа: А вие първо зехте да рогаете за по-бързите коли в ТЕМАТА на форома.Първо прочетете всички изказвания после съдете кой е надувка и кой се хвали. 
Не взехме първо да рО гаем приятелю във форОма, ама май-ти много чалгаджийски клипове гледаш.Живота не е чалга и предназначението на колата е да те превози от точка "А" до точка "Б".А и темата беше закачливо подметната.Ти нещо много се стягаш.Ако имаш някакви комплекси ,няма да ги избиеш с 20 или 40V и 5000 КУБИКА и 200НР.И с едното и с другото пак-си...ти вдяваш ли.Има една стара поговорка..."Който много бърза, бавно стига" И АМАН от такива по пътищата.Па ти си карай кошницата не с 20V,ако щеш с 80V... само по-споко! Вдена ли.Ако не си, горещо ти препоръчвам www.tuning.bg Там са бол... стигнаха и до 100V :mrgreen:
|
Съб Мар 18, 2006 11:57 pm |
|
 |
team
Кара Фиатче 126
|
ОК.вие сте най отворените.Няма смисал да се заяждяме оште.Караите си вашите аз моята и успех!!
Но аз пак си предпочитам 2.0 1999г. 
|
Нед Мар 19, 2006 12:11 am |
|
 |
Vladim
|
gdd55 написа: Зимата не работя а лятото заплатата ми е 3000+лв чисти на месец като си изкарам яденето и спането и всичките разходи...
Ти ли си бил този барман дет ни съдира кожата по морето всяко лято!?!? 
|
Нед Мар 19, 2006 12:27 am |
|
 |
gdd55
|
Vladim написа: :offtopic: gdd55 написа: Зимата не работя а лятото заплатата ми е 3000+лв чисти на месец като си изкарам яденето и спането и всичките разходи... Ти ли си бил този барман дет ни съдира кожата по морето всяко лято!?!? 
Не работя в България и не съм барман,и със сигурност не съм аз този
|
Нед Мар 19, 2006 12:38 am |
|
 |
Nino
|
team написа: ОК.вие сте най отворените.Няма смисал да се заяждяме оште.Караите си вашите аз моята и успех!! Но аз пак си предпочитам 2.0 1999г. 
Е де, ти сега пък се разсърди.Стига бе човек.Друго се опитваха да ти кажат хората.Не е само истината в 2.0/20V/147НР
Ми навремето съм карал, малко след моторния ми период едно R5/TURBO.800кг кола-136 коня.Ми разноглед ща направя с тая кола бе.Ама и колко харчеше ме е срам да ти кажа.При онези цени на бензина, тогава имаше до А-96, малко изнагорно ми идваше гъзарлъка. :mrgreen:
|
Нед Мар 19, 2006 12:53 am |
|
|