|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 8:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Крадено гориво ли е евтиното гориво от "приятели"?
Автор |
Съобщение |
pinko168
|
 Крадено гориво ли е евтиното гориво от "приятели"?
Тъй като темата се отклони и беше заключена, интересно ми е да знам мнението ви.
Когато си купуваме "евтино" гориво от "услужливи приятели", които ни "помагат", то крадено ли е?
Според мен това категорично е кражба и съучастие в такава, също както и като си купим плеър от заложна къща за 100 лева, който в магазина е двойно-тройно повече.
Когато ви откраднат музиката от колата, всички подскачате и казвате, че не бива да се толерира покупката на крадена стока, когато става дума за гориво, кражбата е някакси по-имагинерна и сякаш не е кражба, а някакъв вид услуга от добронамерени приятели.
Защо е тоя двоен стандарт? Защото не сме засегнати лично?
Не мисля, че високите цени на горивата оправдават кражбите.
gdd55 написа:
При нас в Бургас много малко хора зареждат на бензиностанции дизел.На черно от цистерните,от камьоните,от рейсовете от всичко я продават по 1-1.20лв.Аз лично купувам Shell dizel по 1лв.Незнам за твойте сметки.А и гаста е най-голямата мизерия.Ако ми кажеш че се кефиш на тва газово евала ти праим
pinko168 написа:
Явно само с крадено гориво излиза по-евтино да караш дизел, ама то си е логично.
Аз не съм крадец, това е в разрез с разбиранията ми, не бих паднал толкова ниско.
Щом те кефи да караш с крадено гориво, дерзай.
Ако през нощта се разходиш покрай паркираните коли с маркуч и туба, може и без пари да си зареждаш колата.
И в двата случая обаче е КРАЖБА.
gdd55 написа:
Някой да е видял да сам написал че ходя с маркуч и туба.Аз ходя си плащам купувам и ми я сипват.Затова имам приятели за да ми помагат с гориво на разумни цени
|
Нед Мар 19, 2006 2:34 pm |
|
 |
gdd55
|
Аве ти луд ли си ве кой ти говори за кражби,маркучи туби....Говоря ти за законно купено.Фирмите им пускат ддс което после си го връщат.И така им идва по 1-1.20лв/л Естествено че като ми е приятел ще ми даде насъщата цена на която му излиза на него.
Ти ма изкара басси и Джамбаза.Чудя са тая вечер каде да ходя с маркуча и тубата хахахахах
Чак музки за коли от заложни къщи каде ма прати ти ве.Ако имаш нещо лично пусни едно лично съобщение ко са излагаш тука че и мене въвличаш
|
Нед Мар 19, 2006 2:45 pm |
|
 |
pinko168
|
gdd55 написа: Аве ти луд ли си ве кой ти говори за кражби,маркучи туби....Говоря ти за законно купено.Фирмите им пускат ддс което после си го връщат.И така им идва по 1-1.20лв/л Естествено че като ми е приятел ще ми даде насъщата цена на която му излиза на него. Ти ма изкара басси и Джамбаза.Чудя са тая вечер каде да ходя с маркуча и тубата хахахахах Чак музки за коли от заложни къщи каде ма прати ти ве.Ако имаш нещо лично пусни едно лично съобщение ко са излагаш тука че и мене въвличаш
Никъде не съм казал, че ТИ ЛИЧНО обикаляш с маркуча, прочети внимателно какво съм написал.
Казах, че ако минеш с маркуча, ще ти излезе без пари, не визирам теб, говоря хипотетично.
Даже и без ДДС литър нафта не е 1 лв, ДДС е 20%, при средна цена 1,70 без ДДС цената е около 1,40
Ти обаче купуваш на 1 лв
Такава цена е невъзможна, ако горивото не е откраднато.
|
Нед Мар 19, 2006 2:50 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Не винаги е крадено... както каза колегата по-горе в неговия случай не е ...
но ако срещнеш янкой ня улицата да ти предлага - естествено че не е от ддс-то
има и други врътки... с червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата... там пък колко измами стават - бедна ви е фантазията 
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Нед Мар 19, 2006 2:52 pm |
|
 |
pinko168
|
Mazgarev написа: Не винаги е крадено... както каза колегата по-горе в неговия случай не е ... но ако срещнеш янкой ня улицата да ти предлага - естествено че не е от ддс-то  има и други врътки... с червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата... там пък колко измами стават - бедна ви е фантазията 
Във всички случаи е кражба.
Няма начин да не е кражба, щом се продава ПОД цената, на която го продава рафинерията на ЕДРО.
Нима твърдиш, че червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата е общо?
Значи измама да го наричаме, не кражба?
Каква е разликата?
Че когато се открадне от държавата или от Нефтохим, не е кражба?
Какво е тогава, усвояване на излишъци?
Последна промяна pinko168 на Нед Мар 19, 2006 3:01 pm, променена общо 1 път
|
Нед Мар 19, 2006 2:56 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
pinko168 написа: Mazgarev написа: Не винаги е крадено... както каза колегата по-горе в неговия случай не е ... но ако срещнеш янкой ня улицата да ти предлага - естествено че не е от ддс-то  има и други врътки... с червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата... там пък колко измами стават - бедна ви е фантазията  Във всички случаи е кражба. Няма начин да не е кражба, щом се продава ПОД цената, на която го продава рафинерията на ЕДРО. Нима твърдиш, че червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата е общо? Значи измама да го наричаме, не кражба? Каква е разликата?
хаха... аве човек не твърдя такива неща... не си внушавай - прочети внимателно!!!
казах че е измама това (когато се сипва това гориво в коли които не са на министерствата) <-- ето пояснявам за всеки случай
а "измама" и "кражба" - това вече е игра на думи и е за "форума на литературните критици" ... 
|
Нед Мар 19, 2006 3:01 pm |
|
 |
pinko168
|
Mazgarev написа: pinko168 написа: Mazgarev написа: Не винаги е крадено... както каза колегата по-горе в неговия случай не е ... но ако срещнеш янкой ня улицата да ти предлага - естествено че не е от ддс-то  има и други врътки... с червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата... там пък колко измами стават - бедна ви е фантазията  Във всички случаи е кражба. Няма начин да не е кражба, щом се продава ПОД цената, на която го продава рафинерията на ЕДРО. Нима твърдиш, че червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата е общо? Значи измама да го наричаме, не кражба? Каква е разликата? хаха... аве човек не твърдя такива неща... не си внушавай - прочети внимателно!!! казах че е измама това (когато се сипва това гориво в коли които не са на министерствата) <-- ето пояснявам за всеки случай а "измама" и "кражба" - това вече е игра на думи и е за "форума на литературните критици" ... 
Сипва се в личните автомобили или в други държавни автомобили, не на въпросните министерства?
Не знам дали е за "форума на литературните критици", но имам един въпрос.
В началото на зимата трябваше да купя 4 тона нафта за отопление, за къщата ми в Кокаляне.
Свързах се с фирми, дадоха ми оферти.
По незнайни пътища с мен се свърза някакъв човек, който ми предложи цена 0,70 лв на литър евродизел, бил "отклонен" от танковата бригада в Горна Баня.
Аз отказах, уплаших се, че може да стане сакатлък.
Попитах юрист.
Ако ме бяха хванали, щях да съм съучастник в кражба на държавно имущество в особено големи размери, доста годинки ме грозяха.
В закона нищо не пише за измама, там пише кражба, нито дали става дума за 20 литра или 5 тона, само дето в първия случай не е в особено големи размери.
Та въпроса ми е - кога е кражба?
|
Нед Мар 19, 2006 3:13 pm |
|
 |
gdd55
|
Аве ти май си откачил .Не та знам кво си казал взе да ме дразниш.ПУтьо незнам с кво съм тръгнал с маркуч ли с майка ти ли няма да забъркваш името ми в твойте простотии.
Ся целия свят ти е крив че ти си тъпак.
Ако влезна с малката цистерничка в нефтозавода и купя 10 тона гориво на каква цена мислиш че ще ми го дадът.
Казвам ти не забърквай име то ми в твойте кражби и олигофрении,щом си ме цитирал ника значи ме забъркваш
Моля админа отново да изтрие тази ПАРОДИЯ,поради опетняването на името ми,нарушаване на добрия тон във форума,а и не виждам каде е смисала в нея
|
Нед Мар 19, 2006 3:16 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
pinko168 написа: Mazgarev написа: pinko168 написа: Mazgarev написа: Не винаги е крадено... както каза колегата по-горе в неговия случай не е ... но ако срещнеш янкой ня улицата да ти предлага - естествено че не е от ддс-то  има и други врътки... с червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата... там пък колко измами стават - бедна ви е фантазията  Във всички случаи е кражба. Няма начин да не е кражба, щом се продава ПОД цената, на която го продава рафинерията на ЕДРО. Нима твърдиш, че червеното гориво с което зареждат служебните автомобили на министерствата е общо? Значи измама да го наричаме, не кражба? Каква е разликата? хаха... аве човек не твърдя такива неща... не си внушавай - прочети внимателно!!! казах че е измама това (когато се сипва това гориво в коли които не са на министерствата) <-- ето пояснявам за всеки случай а "измама" и "кражба" - това вече е игра на думи и е за "форума на литературните критици" ...  Сипва се в личните автомобили или в други държавни автомобили, не на въпросните министерства? Не знам дали е за "форума на литературните критици", но имам един въпрос. В началото на зимата трябваше да купя 4 тона нафта за отопление, за къщата ми в Кокаляне. Свързах се с фирми, дадоха ми оферти. По незнайни пътища с мен се свърза някакъв човек, който ми предложи цена 0,70 лв на литър евродизел, бил "отклонен" от танковата бригада в Горна Баня. Аз отказах, уплаших се, че може да стане сакатлък. Попитах юрист. Ако ме бяха хванали, щях да съм съучастник в кражба на държавно имущество в особено големи размери, доста годинки ме грозяха. В закона нищо не пише за измама, там пише кражба, нито дали става дума за 20 литра или 5 тона, само дето в първия случай не е в особено големи размери. Та въпроса ми е - кога е кражба? добре де... ама много добре схвана какво исках да ти напиша!!!
и все пак нали съм на твойто мение... защо се заяждаш не мога да разбера?!?!?!
П.П.: еее то пишман да стане човек от едно мение... веднага като агенти се захващате за думите...  Нека малко по-спокойно...
pinko168 - нямам нищо против тебе... нека не се заяждаме повече..  ... какво ще кажеш?
|
Нед Мар 19, 2006 3:18 pm |
|
 |
pinko168
|
С никого не се заяждам, просто искам да изясним нещата, тона ми е съвсем спокоен, никого не обиждам.
Вие реагирате остро, не мога да разбера защо.
Просто питам - кога е кражба? Кога е измама?
Когато една стока се продава под реалната и себестойност при производителя, тя каква е?
Не може да се каже, че купувате гориво на старо и затова е по-евтино.
|
Нед Мар 19, 2006 3:23 pm |
|
 |
pinko168
|
Направих една проверка, в момента Лукойл продава дизела на цена 1562,40 лв./1000 л.
Направете си изводите сами.
|
Нед Мар 19, 2006 3:33 pm |
|
 |
Vladim
|
При всички случаи е крадено!
Между другото, почти всички, които изпищаха от замръзнал дизел в големите студове бяха се снабдявали именно от цитираните по-горе места.
|
Нед Мар 19, 2006 3:36 pm |
|
 |
gdd55
|
pinko168 написа: Направих една проверка, в момента Лукойл продава дизела на цена 1562,40 лв./1000 л.
Направете си изводите сами.
Аве приятелче Лук Ойл продава на тон не на литър има огромна разлика ама огрмана 1 кг бензин е повече от 1 литър
Почувствах се обиден защото почваш темата с мойто изказване после се праиш на луд всеки прочел тази тема би си казал Gdd55 краде като разпрани постоянно ме нападаш.Ся си гледал очите си слепи.Горивата се продават на тон никога на литри от заводите
Пак почваш да ме дразниш
Като пускаш тема не замесвай името ми взе ми го изтрий от първият пост
|
Нед Мар 19, 2006 3:46 pm |
|
 |
pinko168
|
gdd55 написа: pinko168 написа: Направих една проверка, в момента Лукойл продава дизела на цена 1562,40 лв./1000 л.
Направете си изводите сами. Аве приятелче Лук Ойл продава на тон не на литър има огромна разлика ама огрмана 1 кг бензин е повече от 1 литър Почувствах се обиден защото почваш темата с мойто изказване после се праиш на луд всеки прочел тази тема би си казал Gdd55 краде като разпрани постоянно ме нападаш.Ся си гледал очите си слепи.Горивата се продават на тон никога на литри от заводите Пак почваш да ме дразниш Като пускаш тема не замесвай името ми взе ми го изтрий от първият пост
http://www.lukoil.bg/
На тази страница (на Горива) може да провериш как се продават горивата в БГ.
Всички горива освен пропан-бутана се продават на 1000 л.
Нищо няма да изтрия, виж, ти може да изтриеш обидите по мой адрес, аз не съм те обиждал.
|
Нед Мар 19, 2006 3:50 pm |
|
 |
gdd55
|
тва е пазарна цена.Продава се на тон.Аз ли живея сега В БУргас или ти.
Те по тия цени трябва да продават бензиностанциите за бог да прости
|
Нед Мар 19, 2006 3:59 pm |
|
|