Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:26 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми вече 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми вече
Помогнете.
Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.
-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)
-Махнах катализатора
-Минах газ-анализатор на Горубляне
Какво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще :evil:

Съб Сеп 16, 2006 5:39 pm
Профил
UNREAD_POST Re: Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми
Beco написа:
Помогнете.
-Махнах катализатора
Какво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще :evil:

Слагай качествен изпарител...ловато или брц,от значение е и то голямо ;)

Съб Сеп 16, 2006 5:54 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Abarth. написа:
Beco написа:
Помогнете.
-Махнах катализатора

Позволи ми да не се съглася и определено това не е отговора който търсих 8)

Преди Бравото имахме алфа 33 спортвагон. Изпарител пак турски. Разхода беше с климатика под 8 на извънградско. От изпарителя няма начин разхода да е толкова голям ;)

Съб Сеп 16, 2006 7:12 pm
Профил
Beco написа:
Abarth. написа:
Beco написа:
Помогнете.
-Махнах катализатора

Позволи ми да не се съглася и определено това не е отговора който търсих 8)

Преди Бравото имахме алфа 33 спортвагон. Изпарител пак турски. Разхода беше с климатика под 8 на извънградско. От изпарителя няма начин разхода да е толкова голям ;)

Ми ако искаш се съгласявай,аз не съм те карал да се съгласяваш с мене а само давам мнение нали :?:

Съб Сеп 16, 2006 7:18 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Abarth. написа:
Beco написа:
Abarth. написа:
Beco написа:
Помогнете.
-Махнах катализатора

Позволи ми да не се съгласа и определено това не е отговора който търсих 8)

Ми ако искаш се съгласявай,аз не съм те карал да се съгласяваш с мене а само давам мнение нали :?:

Дай такова което ще помогне ;)

Съб Сеп 16, 2006 7:22 pm
Профил
Beco написа:
Abarth. написа:
Beco написа:
Abarth. написа:
Beco написа:
Помогнете.
-Махнах катализатора

Позволи ми да не се съгласа и определено това не е отговора който търсих 8)

Дай такова което ще помогне ;)

Отиди при газаджии,които си разбират от работата да ти настроят врътките за горивото и въздуха ;)

Съб Сеп 16, 2006 7:28 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Не съм съвсем сигурен, но този модел май не беше много удачен за обикновен изпарител. Колегата zgabrovski кара същата само, че с газов инжекцион и до сега не е оплакал от повишен разход. Вярно, че инжекциона не е за всеки джоб...... , но и от изпарител до изпарител също има разлика. Най-добри думи съм чувал за холандските трикамерни изпарители Виале - железни дори и след ремонт. За италианските сочат БРЦ като най-добри. Това, че Алфата е вървяла с турски изпарител не значи, че и Бравото ще върви със същия. Всеки двигател си има особености и заради това написах в началото, този модел не съм съвсем сигурен, но не върви с обикновен изпарител. Мисля, че някой от форума беше сложил обикновен, но така и не съм чел отзиви. Така, че консултирай с тези, които "му разбират" на този двигател и ще видиш на къде ще се наклонят везните.

Последна промяна brat_John на Нед Сеп 17, 2006 12:30 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 16, 2006 7:58 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Този разход е ужасен!

И без това се колебая за газ, все повече се чудя дали в момента е удачно решение монтирането на АГУ!

Съб Сеп 16, 2006 8:23 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
brat_John написа:
Не съм съвсем сигурен, но този модел май не беше много удачен за обикновен изпарител. Колегата zgabrovski кара същата само, че с газов инжекцион и до сега не е оплакал от повишен разход. Вярно, че инжекциона не е за всеки джоб...... , но и от изпарител до изпарител също има разлика. Най-добри думи съм чувал за холандските трикамерни изпарители Виале - железни дори и след ремонт. За италианските сочат БРЦ като най-добри. Това, че Алфата е вървяла с турски изпарител не значи, че и Бравото ще върви със същия. Всеки двигател си има особености и заради това написах в началото, този модел не съм съвсем сигурен, но върви с обикновен изпарител. Мисля, че някой от форума беше сложил обикновен, но така и не съм чел отзиви. Така, че консултирай с тези, които "му разбират" на този двигател и ще видиш на къде ще се наклонят везните.

Мерси, точно някой такъв чакам да си каже мнението :P . Все пак мисля, че 10 си е много. Не питай като пуснем климатика какво става :?

Съб Сеп 16, 2006 8:26 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
като за начало смени изпарителя !
и после сипвай само газ от ОМВ на цариградско посока Пловдив ,няколко пъти до горе и тогава пак сметни изчисленията как са !
дано разхода не ти е голям от икономии и калпава гас !
Икономията бърка най-дълбоко в джоба :wink:

Съб Сеп 16, 2006 8:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
На бравото не съм с инжекцион, а с обикновена с изпарител BRC и емулатори... Имала е и ламбда-газ контрол но някой е свил блока с моторчето което регулира газта.
Разхода е около 9/100 градско и 8/100 извън, но е "удушена" до краен предел а щях да забравя - сложих и jetspark след него разхода падна, иначе преди това си беше 11-12/100 градско.

Мисля че с един изпарител BRC ще се "родиш"... Дори и втора употреба - сменяш му мембраните и забравяш.

Съб Сеп 16, 2006 11:00 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
9,5 градско без да я спъвам. 10,5 с постоянно включен климатик и около 8 на дълъг път с обикновенна газова BRC AT90E без никакви емулатори. Около 1 месец ми трябваше докато я наглася ( Беше свързано и с подмяна на някои части).Сигурно и още ще го смъкна като си сменя кабелите на свещите щтото са леко пробили (Като ги пипна ми гарантират невероятно електрическо изживяване). :punk:

Нед Сеп 17, 2006 2:25 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
На бравото не съм с инжекцион, а с обикновена с изпарител BRC и емулатори... Имала е и ламбда-газ контрол но някой е свил блока с моторчето което регулира газта.
Разхода е около 9/100 градско и 8/100 извън, но е "удушена" до краен предел а щях да забравя - сложих и jetspark след него разхода падна, иначе преди това си беше 11-12/100 градско.

Мисля че с един изпарител BRC ще се "родиш"... Дори и втора употреба - сменяш му мембраните и забравяш.

Jetspark свещи ли са ;)

И все пак дори и с изпарител BRC разхода ти е бил голям. Не мога да се съглася че е от изпарителя. Сложихме турски щото бяхме доволени от изпарителя на "Алфата", не заради икономията (разликата беше май не повече 30 лв, а пък и стана бързо закарахме я сутринта на обяд си я взехме иначе трябваше доста да чакаме за "Ловато") Но това е мое мнение може да не съм прав.
Емулатор не сме слагали, а ходихме при младежите от "Горубляне" - mashinehead и те казаха, че са отрязали подаването на грешки към компа и е така. Сега колата няма ядове преди като се минат 10 км и не щеше да пали на бензин, всичко сега обаче е ок, така, че съм доволен от това решение на проблема :P

Нед Сеп 17, 2006 2:30 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
tomazo написа:
като за начало смени изпарителя !
и после сипвай само газ от ОМВ на цариградско посока Пловдив ,няколко пъти до горе и тогава пак сметни изчисленията как са !
дано разхода не ти е голям от икономии и калпава гас !
Икономията бърка най-дълбоко в джоба :wink:

Винаги сме сипвали на ОМВ, докато се оказа, че вместо 35 литрова бутилка имаме 40. Зареждаме вече на Лукоил и сме доволни. Там си ми сипват колкото си е бутилката :P .
А и ако сипя на друго ОМВ какв е разликата в газта 8)

Нед Сеп 17, 2006 2:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не JetSpark е аванспроцесор - променя ъгъла на запалването и така постига по-добро изгаряне а от там и намаляване на разхода. Преди да го сложа минавах 350-360 км с едно зареждане, а сега - 390-395. Зареждам винаги догоре и изчаквам да изгори газта до край.

Колкото до това че на OMV са ти сложили 40 л. - могло е в този момент защитния клапан да не е сработил и бутилката да се е напълнила с пълен обем, това не е критерий че са измамници.

И мен ме дразни тоя разход, мисля че е голям, но вече се убедих че тоя мотор "толкова си лапа" и оправия може да има само с газов инжекцион, но не ми се инвестира - не си заслужава.

Нед Сеп 17, 2006 3:32 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща