Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:34 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Препоръчайте ми газаджии за моето Типо 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Препоръчайте ми газаджии за моето Типо
Препоръчайте ми газова за моето Типо. Типа на газовата е ясен, не е ясно къде дават някаква добра цена.
За сега съм се спрял на един сервиз в Горна Баня, Ловато+бутилка за рез. гума -450лв.
Волтран със същите екстри - 350лв. 100лв разлика не е малко, но заслужава ли си?
Ако има телефони и марка на сервиза, може и на лс да не нарушаваме правилата във форума.

Съб Сеп 09, 2006 10:56 am
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Препоръчайте ми газаджии за моето Типо
geshabeli написа:
Препоръчайте ми газова за моето Типо. Типа на газовата е ясен, не е ясно къде дават някаква добра цена.
За сега съм се спрял на един сервиз в Горна Баня, Ловато+бутилка за рез. гума -450лв.
Волтран със същите екстри - 350лв. 100лв разлика не е малко, но заслужава ли си?
Ако има телефони и марка на сервиза, може и на лс да не нарушаваме правилата във форума.

Отиди и си сложи качествена газова за да нямаш проблеми после...Аз си сложих на типото при едни пичове от бъкстон,специализиран сервиз на ловато,наслагаха емулатори и всичко което е необходимо и не съм имал никакви проблеми :) Е първите 500км ми харчеше около 16/100,но разхода се нормализира след настройка и смяна на въздушен филтър :D Сега съм много доволен и от разход и от вървене :) На газ съм цепил сумати 316-ки Е36-ци с немалко :) Но много голямо значение има откъде зареждаш....от лукойл ми харчи с 1-2 литра по малко отколкото газ от омв ;) Дай малко повече парици,но си вземи нещо читаво,с което да нямаш проблеми :) Аз ти препоръчвам ловато и тия пичове да ти я сложат...просто съм страшно доволен :D

Съб Сеп 09, 2006 11:01 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Сервиза в Бъкстон, приятел си монтира там АГУ то и не се оплаква!
Аз мога да препоръчам газаджиите до моста Чавдар, от тях съм доволен!

Но има друго нещо на което хората не обръщат внимание, като си монтираш ново АГУ е вероятно да ти се налага от време на време да посещаваш сервиза, а ако той е на другия край на града не е никак приятно когато колата ти не е ОК!

Съб Сеп 09, 2006 11:55 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Днес говорих с какви ли не газаджии. Повечето казаха за този двигател-не слагай газ!
Разхода на газ не могло да се смъкне под 14 на сто. Излизало солено.
Единствения начин било да се махне моното, да се сложи карбуратор, и тогава газ.

Съб Сеп 09, 2006 8:16 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
geshabeli написа:
Днес говорих с какви ли не газаджии. Повечето казаха за този двигател-не слагай газ!
Единствения начин било да се махне моното, да се сложи карбуратор, и тогава газ.

Кои са тези "повечето".
3 години си карах с Типото и дори и на реглаж не съм ходил да правят.
Средно разхода за София беше 11-12 което мен напълно ме задоволява и за някакви си половин - 1 литър не ми се е занимавало с въпросните хора.
Извънградско съм спадал до 7.1! - и за мен си е напълно задоволително

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Съб Сеп 09, 2006 9:01 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
geshabeli написа:

И на мен навсякъде ми говореха така,че под 14 трудно...двувалката била най-гадна за газ....невървяла....а какво стана? На газ бих 318-ка и градско дава 11-12 зависи от трафика :)

Съб Сеп 09, 2006 9:07 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
В квартирата имам една визитка на един майстор в Младост 1А, много е добър човека, слагахме на едно пежо, няма оплаквания, а и най-малкото-за разлика от повечето калпазани дето се пишат "майстори" и "газаджии", които нямат дайе и средно образование, човека и инженер.Ще видя визитаката и ще ти дам номера.

Съб Сеп 09, 2006 9:52 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Abarth. написа:
geshabeli написа:

И на мен навсякъде ми говореха така,че под 14 трудно...двувалката била най-гадна за газ....невървяла....а какво стана? На газ бих 318-ка и градско дава 11-12 зависи от трафика :)

И двамата не сте с моя двигател. При мен го казваха след уточняването какъв точно ми е двигателя.

Нед Сеп 10, 2006 12:18 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
geshabeli написа:
Abarth. написа:
geshabeli написа:

И двамата не сте с моя двигател. При мен го казваха след уточняването какъв точно ми е двигателя.

И при мен ;) Всички си знаят едно :P Не е проблема газовата на твоя мотор ;) Питай в ланча форума,има делти с твоя мотор да ти кажат колко безпроблемни са :)

Нед Сеп 10, 2006 4:43 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Abarth. написа:
geshabeli написа:
Abarth. написа:
geshabeli написа:

И при мен ;) Всички си знаят едно :P Не е проблема газовата на твоя мотор ;) Питай в ланча форума,има делти с твоя мотор да ти кажат колко безпроблемни са :)

Какво да ти кажа... Тези газджии дето са ти казали тези работи, могат да си сложат по една бутилка на главата и да я отворят... Моето газово е Ланди Ренцо и си го слагах сам - без емулатори и всякакви такива допълнителни джаджи... Градско ми гори 10-11, а извън града слиза до 8, а е имало и случаи когато съм стигал до 7,5. Единственият проблем е да намериш място на изпарителя...Успех!

Сря Сеп 13, 2006 10:12 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
твоя двигател е модела без делко нали

виждал съм таквоа типо на газ но беше 1.4(не мисля че има разлика в моното и запалването)

на газ няма да имаш никакви ядове

Сря Сеп 13, 2006 10:54 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Аз съм с точно такова типо 1.4 моно без делко. Не е нисък разхода - като се забия по задръстванията и понякога над 11 излиза, ама там и на бензин не виждам как под 9-10 ще даде, така че има много смисъл от газта. Уж имам ламбда емулатор, но едни газаджии ми обясниха, че не сработвал и т.н. Абе най-общо колата си работи на газ и не разбрах що тряя праиш моното на карб, та да сложиш газ. Щях да забравя - обикновена АГУ Ловато с надлъжно (правилно) и много високо (много грешно) поставен изпарител. От мен имаш едно "за". Добри газаджии за диагностика - един гараж на 50 метра след италианеца в посока овча купел, но не знам какви са им цифрите за монтаж. За смяна на чашката със съчмата за зареждане ми поискаха 35 ли беше или 40 лв, при положение, че в магазина е 10 лв, а труда е не повече от 15 мин. с размотаването.

Сря Сеп 13, 2006 3:34 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Да модела без делко е. Сега обмислям последнопо предложение за БРЦ и може би ще клъвна.
Перфектно предложение, от форума дойде.

Сря Сеп 13, 2006 5:08 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Веско твоята съм я виждал, и тогава ми се щеше да слагам газова но нямах финансите.
По мненията във форума си харесах БРЦ-то за моно.
Да ви кажа - който каквото ще да си говори, този форум бая главоблъсканици ми е спестил!
Благодаря на всички за компетентните отговори!

Сря Сеп 13, 2006 5:12 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Добре де ти нали имаше газ по едно време ама май го махна или се бъркам :roll:

Сря Сеп 13, 2006 5:35 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща