|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Заслужава ли си човек да си вземе газова уредба на старо?
Автор |
Съобщение |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
 Заслужава ли си човек да си вземе газова уредба на старо?
Заслужава ли си човек да си вземе газова уредба на старо за 200лв?
При положение че е маркова?
Горе доле каква е цената за поставяне на такава уредба, при положение че си има всичко?
|
Вто Авг 22, 2006 3:59 pm |
|
 |
KPAHK
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 2:25 pm Мнения: 78 Местоположение: София 15 Младост
|
Вто Авг 22, 2006 5:01 pm |
|
 |
pugsy
|
за 200лв бих я взел веднага
монтаж 60-70лв
смана на мембрани на изпарителят (ако се наложи) към 50лв
|
Вто Авг 22, 2006 5:06 pm |
|
 |
Abarth.
|
pugsy написа: за 200лв бих я взел веднага
монтаж 60-70лв смана на мембрани на изпарителят (ако се наложи) към 50лв
И по груби сметки излиза около 300лв,а за 350лв ти слагат нова с всичко ;)
|
Вто Авг 22, 2006 5:09 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Да бе , то щото някой ще се навие вече втвърдилата се тръба да ти я сложи наново, а ако не стигне?... и щото всички маркучи , ленти и скоби ще стават за нещо , и щото плочката ще си я свалил от същата кола и щото бутилката ще може да се смести в багажника и щото се занимавате с глупости...
макс 100 лв , даже са много за уредба 2-ра употреба
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Вто Авг 22, 2006 6:16 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
The_Machine написа: Да бе , то щото някой ще се навие вече втвърдилата се тръба да ти я сложи наново, а ако не стигне?... и щото всички маркучи , ленти и скоби ще стават за нещо , и щото плочката ще си я свалил от същата кола и щото бутилката ще може да се смести в багажника и щото се занимавате с глупости... макс 100 лв , даже са много за уредба 2-ра употреба
Точно за такова нещо става дума. Уредбата е Ланди Лоренцо и е свалена от Дедра 1.6ГТ
Бутилката е идеално малка.
Вече съм говорил с човека, но както ставаше въпрос и преди, кората ми е на тенекеджия още та това са груби сметки. Една турска не е ли 350лв най-евтината?
|
Вто Авг 22, 2006 9:43 pm |
|
 |
everton
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 9:22 pm Мнения: 371 Местоположение: Пловдив
|
няма да е лошо да се смени и газовия клапан - към 40 лв нов. тръбата е 15 лв метъра. сметни къде отидохме.
_________________ UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

|
Сря Авг 23, 2006 1:12 am |
|
 |
t_i_t_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 2:35 pm Мнения: 83 Местоположение: София
|
Взимай я, най малкото защото на една газова само мембраните се "износват" - всичко друго просто си стои. По добре втора ръка нещо хубаво от колкото нов боклук!
Много ми беше смешно някой в форума беше като пита дали да си вземе бутилка на старо, и някой му беше отговорил нещо от сорта "по добре нова, недей да рискуваш, нам кво си нам що си"... баси това е парче желязо, ко ще на 100 години да е пак си е същата бутилка както както когато е била нова! (тук естествено изключвам варианта ако от бутилката падат люспи ръжда...)
П.С. Що винаги докато пиша отговор в тема форума ще вземе да забие и като натисна "Прати" ми казва че сървъра го няма... и аз подивявам щото съм писал 15 мин една педя текст който отива на м....а си... и естествено ме мерзи същото да го пиша пак... Ама му 'фанах цаката  - копирам преди да пратя щото не се знае... ае със здраве!
_________________ Brava 1.6 16v
|
Сря Авг 23, 2006 9:13 am |
|
 |
pugsy
|
everton написа: няма да е лошо да се смени и газовия клапан - към 40 лв нов. тръбата е 15 лв метъра. сметни къде отидохме.
за какво да ги сменя
|
Сря Авг 23, 2006 9:25 am |
|
 |
donnna
|
мен ме посъветваха да си взема 1 нов италиански изпарител....
бил около 120 лева - верно ли е???
бутилка ще ми докарат от италия - втора употреба - почти без пари... от онези дето се слагат вместо резервната гума.
и ми трябва 1 майстор да ги монтира....
някой може ли да ме насочи за свестен майстор в Бургас?????
|
Сря Авг 23, 2006 10:44 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
donnna написа: мен ме посъветваха да си взема 1 нов италиански изпарител.... бил около 120 лева - верно ли е???
бутилка ще ми докарат от италия - втора употреба - почти без пари... от онези дето се слагат вместо резервната гума.
и ми трябва 1 майстор да ги монтира....
някой може ли да ме насочи за свестен майстор в Бургас?????
подминаваш салона на Опел - Бова
и веднага след него има един платен паркинг
там има майстор
казва се Веско
трудът обаче е към 100 лева
не знам на другите места как е цената
Сря Авг 23, 2006 10:56 am |
|
 |
donnna
|
мерси,
то без пари не става :mrgreen:
важното е да заслужава да си получи 100-те лева........
|
Сря Авг 23, 2006 12:02 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
donnna написа: мерси,
то без пари не става :mrgreen:
важното е да заслужава да си получи 100-те лева........
да
моята той я слага
всичко е екстра
значи пада се веднага след Бова
има една бариера и е там
минава се пред автосалона
Сря Авг 23, 2006 12:06 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
t_i_t_o написа: Взимай я, най малкото защото на една газова само мембраните се "износват" - всичко друго просто си стои. По добре втора ръка нещо хубаво от колкото нов боклук! Много ми беше смешно някой в форума беше като пита дали да си вземе бутилка на старо, и някой му беше отговорил нещо от сорта "по добре нова, недей да рискуваш, нам кво си нам що си"... баси това е парче желязо, ко ще на 100 години да е пак си е същата бутилка както както когато е била нова! (тук естествено изключвам варианта ако от бутилката падат люспи ръжда...) П.С. Що винаги докато пиша отговор в тема форума ще вземе да забие и като натисна "Прати" ми казва че сървъра го няма... и аз подивявам щото съм писал 15 мин една педя текст който отива на м....а си... и естествено ме мерзи същото да го пиша пак... Ама му 'фанах цаката  - копирам преди да пратя щото не се знае... ае със здраве!
Абе неслучайно производителите на съдове за течности/газове под налягане дават срок на годност (около 20 г.) , както и се изисква периодичен хидравличен тест... имаш умора на материала , корозия...
Нова турска уредба при нас е 310 лв , на уредба втора ръка обикновено какво се прави: газовия клапан трябва да се отвори и сърцевината му да се почисти и полира , защото най-вероятно вече заяжда , клапана в изпарителя също , нови мембрани на изпарителя, тръбата е хубаво да е нова , защото медта кородира , особено ако няма изолация отгоре.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Чет Авг 31, 2006 7:20 pm |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
И аз мисля че бутилката си има експлоатационен срок на годност. Да не говорим че бутилките се проектират с идеята като ги зареждаш да не се пълнят догоре, а у нас масово поплавъците не работят и като кажеш на газостанцията "До горе" това наистина означава буквално до горе. Следват повишени усилия от температурни разширения и кой знае още какво, за което не се досещаме ....
И откъде сме сигурни как предишния собстввеник се е грижил за бутилката - ами ако е била раъждясала и за да я продаде той просто я е пребоядисал ....
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Пет Сеп 01, 2006 8:31 am |
|
|