|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 1:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Бутилка 14'' Атикер, на мястото на резервната гума. Обем=?
Автор |
Съобщение |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
 Бутилка 14'' Атикер, на мястото на резервната гума. Обем=?
Може ли някой колега да ми каже колко обема на 14'' тороидна бутилка "Атикер", която се поставя на мястото на резервната гума. Слагана е Август 2005, така че вероятно е произведена малко по-рано. Скоро се замислих по въпроса, че тези 42 литра които успявам да напълня може би са малко множко. Възможно ли е да не ми работи поплавъка и като зареждам да се оказва че пълня бутилката на максимум?
Подозрението ми се зароди тъй като обикновено всеки път карам докато колата спре и след това пълня догоре. Оказа се че винаги ми заковава на 42 литра +- приблизително половин литър.
Някой знае ли със сигурност колко е обема на бутилката ми?
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
Последна промяна peter на Пет Авг 11, 2006 4:56 pm, променена общо 1 път
|
Пет Авг 11, 2006 8:52 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Би трябвало да си пише на самата бутилка. При мен параметрите на бутилката са написани на една
желязна планка залепена за бутилката.
|
Пет Авг 11, 2006 9:05 am |
|
 |
Yavor
|
Да бе - на моята пише : BRC 43 LITRES - пък като ида на газстанцията и ... О, Изненада - хващам 54...
|
Пет Авг 11, 2006 9:23 am |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
Да, на бутилката във вътрешната страна на отвора е щамповано "Atiker" ... ... ... разни неща ... ... ... LT 43
,което означава че и моята е 43 литра. Това явно е някакъв стандарт. Както и да е, значи си плача за регулиране на поплавъка.
Ще ходя на газаджия да го оправи, а междувременно ще зареждам по 38 литра.
Благодаря на колегите за помощта. В документите на бутилката никъде не видях да пише литрите. Странно.
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Пет Авг 11, 2006 4:55 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
peter написа: Ще ходя на газаджия да го оправи, а междувременно ще зареждам по 38 литра.
Внимавай и прави сметка колко газ е останала в бутилката от последното зареждане...
|
Пет Авг 11, 2006 5:05 pm |
|
 |
Yavor
|
Имайте предвид че дори и да е свършила газта - като работи мотора - в бутилката има налягане.
Забелязал съм че след отваряне на бутилката (на Типото го бях правил няколко пъти защото тракаше поплавъка и ме дразнеше) после събира литър - два повече - това на 30л бутилка. За да премине към течна фаза на газта и трябва налягане, което според бутилката (размера й) означава някакво количство газ коеот се 'губи'. Точно затова според мен не е правилно засичане на колата след първо пълнене след отваряне на бутилката. МОгат да се сипят 5л, да се изгорят и тогава вече да се засича...
А на мен так и не ми е ясно защо на моята пише 43L а хващам 54...
Ей сега ще снимам табелката и ще я пусна тук....
ЕДИТ: Къорав карти не играе - кой да чете че всичко си пишело на табелката...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Авг 11, 2006 5:56 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
В БГ почти няма сонди за тороидни бутилки , та се преправят за цилиндрични и се реже поплавъка... нито показва , нито спира на 80% , обема е 43-45 литра , атикера доколкото си спомням са си 43.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Пет Авг 11, 2006 6:56 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Yavor написа: Да бе - на моята пише : BRC 43 LITRES - пък като ида на газстанцията и ... О, Изненада - хващам 54...
Хвани за шията следващият път газаджията и в този момент му стисни топките :idea:
Тия така се осират с колонките, че после недейте да пускате теми от сорта "...15/100 градско нормално ли е за 1.2?", защото отговорът ще е "...нормално е..." 
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Пет Авг 11, 2006 7:15 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
peter написа: Да, на бутилката във вътрешната страна на отвора е щамповано "Atiker" ... ... ... разни неща ... ... ... LT 43 ,което означава че и моята е 43 литра. Това явно е някакъв стандарт. Както и да е, значи си плача за регулиране на поплавъка. Ще ходя на газаджия да го оправи, а междувременно ще зареждам по 38 литра. Благодаря на колегите за помощта. В документите на бутилката никъде не видях да пише литрите. Странно.
Според мен е нормално щом на бутилката ти пише 43 литра да зареждаш 38. Нали знаеш за празния обем, който винаги трябва да остава. И моята бутилка е 25 литра, а зареждам най-много 21.
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пет Авг 11, 2006 7:48 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|