Дата и час: Пон Май 19, 2025 11:21 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Не пали на газ - продължение 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Не пали на газ - продължение
Та, както си личи от заглавието, трошката не ще да пали на газ от няколко дни. След като запаля на бензин, включвам на газ и всичко си е ок, работи си като часовник. Това в 90% от случаите. В другите 10%, след като запаля на бензин и превключа на газ, колата гасне. В тези случаи се налага да я засиля по дълга права и да превключа на газ, когато набера скорост. Тогава, веднага след превключването се "спъва", оборотите рязко падат и почти спира, а след това се "отпушва" и си тръгва нормално. Проблема не се повтаря до следващото палене. А, понякога успява да си запали и на газ, особено сутрин. Това ме навежда на мисълта, че проблема по някакъв начин е свързан с жегата, но не мога да си обясня как.

Последна промяна ivjordan на Вто Авг 01, 2006 4:45 pm, променена общо 1 път

Чет Юли 27, 2006 10:44 pm
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
извади маркучите на газовата от изпарителя до инжекцията/карбуратора дай контакт и виж дали пуска газ. така няколко пъти провери дали всеки път пуска. 100% проблема ти е между клапана за газта и инжекциона/карба

Пет Юли 28, 2006 6:23 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
или пък може и нещо кранчето на бутилката отзад да не ти дава газ ако си го бъзикал тези дни

Пет Юли 28, 2006 6:23 am
Профил
UNREAD_POST 
а ако е вакумен изпарителят може да се е попрецакал маркуча на вакума

Пет Юли 28, 2006 8:08 am
UNREAD_POST 
Ами, нямам никаква идея какъв тип е изпарителя. Ще пробвам дали подава газ, но много-много не смея да пипам. Май е по-добре просто да ми препоръчате някой газаджия около Люлин, дето е читав.

Пет Юли 28, 2006 9:29 am
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
pugsy написа:
а ако е вакумен изпарителят може да се е попрецакал маркуча на вакума

И аз имам подобни проблеми и съм с вакуумен изпарител. При мен обаче проблемни са и сегментите, че са бая изпушили. Имат ли нещо общо те с тоя вакуум?

Пет Юли 28, 2006 12:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
Такааааааааа, ходих на газаджия - един доста голям сервиз на Сливница, след Орион. Гледаха, чесаха се по главите... Тя за лош късмет днеска си пали от раз, та не можах да им демонстрирам проблема. Накрая казаха: "Нов изпарител". 60 кинта турски без гаранция или 130 - италиански. Какво ви е мнението по въпроса. Не ми се дават толкова пари, но и не знам къде да отида за второ мнение. От друга страна, не мога да тръгна по море без газ, щото тия 130 кинта ше ги дам по три за бензин. Моля, помагайте. Кажете читави газаджии или по-тънки цени на изпарители, евентуално.

Вто Авг 01, 2006 4:50 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Един приятел си сложи газ при едни газаджии в Павлово.0888749795.Вярно че не е баш до люлин, ама виж там, може да ти помогант.

Вто Авг 01, 2006 5:21 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мерси! И Павлово става, все пак, с коли сме :D Ще пробвам, поне още едно мнение да чуя, че е много тъпо да сменя изпарител, а да се окаже запушен маркуч.

Вто Авг 01, 2006 5:27 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Дано помогнат, пиши после какво е станало :D

Вто Авг 01, 2006 5:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
невиждам смисъл да сменяш изпарителят

разбра ли какъв е ел или вакумен

Вто Авг 01, 2006 6:18 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
И аз не виждам смисъл да сменяш изпарител. Продават се ремонтни комплекти, с които излиза доста по-евтино.
Сервиза в Павлово - моята уредба я монтираха някъде там - ул. Иван Сусанин 28, ако не се лъжа. Не съм сигурен Павлово ли се води или Бъкстон...
Като монтаж нямам съществени забележки освен поплавъка на бутилката, но след това така и не можаха да я регулират като хората. Иначе си имат газ-анализатор ама при мен не стана номера, дали е от можене или късмет - не знам.

Вто Авг 01, 2006 6:32 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ами от късмет едва ли ще е...Иначе тези се намирали зад някакво училище.

Вто Авг 01, 2006 6:36 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ами, май е вакуумен, но не бих заложил нещо. Това, което ме подразни е, че не пипнаха нищо, само слушаха звука на работа и отсекоха, че требе нов изпарител. Даже имаха газ-анализатор, но изобщо не предложиха да я прекарат, просто казаха, че трябва или ремонт на настоящия изпарител, което щяло да струва ооколо петдесет, или нов. Аз затова се издразних и искам да чуя и друго мнение. В края на краищата, поне да разглобят тоя изпарител за да преценят, че за нищо не става и после да предлагат нов.

Вто Авг 01, 2006 8:08 pm
UNREAD_POST 
ivjordan написа:
......Това, което ме подразни е, че не пипнаха нищо, само слушаха звука на работа и отсекоха, че требе нов изпарител. Даже имаха газ-анализатор, но изобщо не предложиха да я прекарат, просто казаха, че трябва или ремонт на настоящия изпарител, което щяло да струва ооколо петдесет, или нов. Аз затова се издразних и искам да чуя и друго мнение. В края на краищата, поне да разглобят тоя изпарител за да преценят, че за нищо не става и после да предлагат нов.

Попаднал си на "майстори" колега..... за съжаление....

Вто Авг 01, 2006 8:16 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща