|
|
Дата и час: Чет Май 22, 2025 3:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Pavel Krastev
Кара балканче
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 4:09 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Тартарини
Колеги някой да разбира от газови уредби и да ми кайе на Tartarini G79 от къде се регулират оборотите??? Щото половината газаджии прехвалени май не знаят, аз почти си изплатих един газов инж. от ходене по мъките
_________________ Луд фен!!!
|
Чет Юли 20, 2006 7:29 pm |
|
 |
mi_ho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 10:32 pm Мнения: 76 Местоположение: София 13 Надежда
|
Зависи каква ти е газовата уредба. Изпарителят е Tartarini-добре, но кажи каква е газовата. И моят е този модел. Единственият майстор е в Пловдив. ВААС-69 /за цифрите не съм сигурен/. Тел.032969671. Ако е обикновенна газова регулираш от тройника /за високите обороти/ и от големият бял, пластмасов болт отгоре на изпарителят / за празният ход/, но ако е с ламбда контрол - в Пловдив. Това е, дано съм помогнал.
_________________ BRAVO 1.6/16V
|
Чет Юли 20, 2006 7:41 pm |
|
 |
Pavel Krastev
Кара балканче
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 4:09 pm Мнения: 49 Местоположение: София 13 Надежда
|
Имам една голяма врътка, която е от лявата страна на изпарителя и отгоре има една която е за дебита(тази голямата е за положението на мембраните) така че не остава врътка за оборотите, повечето ми я регулират от дебита и разхода ми се хака на 16-17 и най важното е че колата не върви
|
Пет Юли 21, 2006 12:40 am |
|
 |
Pavel Krastev
Кара балканче
|
А отностно газовата в какво се изразява това каква е че не що се пообърках, имаш предвид дали е газов инжекцион или какво точно?
|
Пет Юли 21, 2006 12:42 am |
|
 |
mi_ho
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 10:32 pm Мнения: 76 Местоположение: София 13 Надежда
|
Интересно. Моят изпарител има само един, отгоре леко в ляво, болт. Той със сигурност е за празният ход. Да не би твоят G-79 да е вакуумен? Защото аз съм с електрически и може би затова те бъркам. За вакуумният незная. Разликата в газовите уредби е в това, че обикновенните ги настройваш в някакво положение и караш. Тези с ламбда контрол взимат сигнал от ламбда сондата на колата и настройват сместа по тези показания, но са на същият принцип при впръскването - смесителна плочка и т.н. Газовият инжекцион - това е друга песен. Газта се подава директно през колекторите, отново имаме ламбда контрол, но времето за реакция е доста по-бързо и още хиляда сложни нещица, което довежда до това, че няма почти никаква разлика с бензина. Говаря за разход. За динамиката аз лично съм с особенно мнение.
_________________ BRAVO 1.6/16V
|
Пет Юли 21, 2006 8:27 pm |
|
 |
dudulia
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 23, 2005 11:29 pm Мнения: 450 Местоположение: Хасково
|
Щом можеш да регулираш по изпарителя,значи не си с газов инжекцион!При газовият инжекцион имаш редуктор,който не се барника и регулирането става с компютър,като количеството газ го определя инжектора и т.н. При теб е или наи-обикновенна система или имаш и ламбда контрол.
|
Пет Юли 21, 2006 9:00 pm |
|
 |
Pavel Krastev
Кара балканче
|
Благодаря момчета но днес ми писна и сложих един нов Волтран пък ще видим
|
Пет Юли 21, 2006 9:55 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Не си сбъркал колега при мен Волтрана /турския вариант на Ловато/ вече си работи повече от година перфектно.
|
Пет Юли 21, 2006 10:03 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|