Дата и час: Пет Май 02, 2025 8:21 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Bravo GT вече на газ 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Bravo GT вече на газ
от вчера съм с плевенския газов инжекцион, засега още изучавам поведението на колата, по натам ще дам конкретни впечатления :)

Сря Юни 21, 2006 12:10 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Re: Bravo GT вече на газ
ivo098 написа:
от вчера съм с плевенския газов инжекцион, засега още изучавам поведението на колата, по натам ще дам конкретни впечатления :)

ако сподилиш и къде си го сложил... (ако естествено впечатленията са ти добри)

Сря Юни 21, 2006 1:45 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Мда,добре би било, че с тези цени на бензина...Бях противник на газовите уредби ама вече мисля по друг начин 1.85 с/у 0.90, работата е двойна,та и отгоре малко :shock: Та хайде колега бъди малко по-подробен, ако си доволен сподели марка, цена,адрес и т.е. :) поздрави

Сря Юни 21, 2006 1:56 pm
Профил

UNREAD_POST 
дам, честита придобивка!
аз да си призная още ме е страх да сложа газ, но ако имам пара за инджекшън въобще не бих се замислил :!:
още веднъж със здраве да я ползваш :D

Сря Юни 21, 2006 6:53 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
toko написа:
дам, честита придобивка!
аз да си призная още ме е страх да сложа газ, но ако имам пара за инджекшън въобще не бих се замислил :!:

Пара имаш, но с всеки километър на бензин я харчиш. Направи си сметка и ще разбереш какво имам в предвид :?

Съб Юни 24, 2006 4:37 pm
Профил

UNREAD_POST 
Beco написа:
toko написа:
дам, честита придобивка!

Пара имаш, но с всеки километър на бензин я харчиш. Направи си сметка и ще разбереш какво имам в предвид :?
и ти си прав колега, но знам ли кога ще ми скимне да сменя колата, та главно заради това се въздържам от подобни разходи :D

Съб Юни 24, 2006 5:33 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Честито на колегата за новата придобивка :D !
Аз също мисля да се сдобия с подобна уредба, но още проучвам, пазара е доста разнообразен, а не разбирам много.

ivo098, ще споделиш ли с нас, какъва е марката, и цената на новата придобивка ?

Още веднъж честито, и безаварийно пътуване! :)

Нед Юни 25, 2006 7:54 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
малко впечатления след каране около 500 км на газ:

първо компютъра на газта изгоря на втория ден, оказа се че инжекторите на моя двигател има доста висок пик на напрежението към 80 волта (на повечето коли бил около 20-30) и момчетата не бяха монтирали газов инжекцион на такъв мотор и не знаеха, смениха го с нов, който понася това напрежение вече, след още два дни каране компютъра беше сложен кофти и притискаше и изключи буксата на моторчето за празен ход и колата загуби ниските (бял кахър) сменихме местоположението на компютъра и втора седмица карам без проблеми вече, специално от Плевен дойдоха момчетата направили системата и ми отделиха доста време за настройка, усеща се че е на газ колата, но е доста близко по-вървене до бензина, разхода градско (Софийско) смея да твърдя без все още точно засичане че е същия като на бензин около 10-10.5/100 при нормално каране и ръчкане до 6000 оборота от време на време.., все още не съм тествал спортния режим, който обогатява сместа малко, така че по-натам ще имам още впечатления :)

Пет Юни 30, 2006 10:59 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ivo098 написа:
малко впечатления след каране около 500 км на газ:

....все още не съм тествал спортния режим, който обогатява сместа малко, така че по-натам ще имам още впечатления :)

какво ще рече това? можеш да променяш режима на подаване на гориво по някакъв начин? кажи ми, моля те как става?
и до колото разбирам, за сега ефекта от слагането на този газов инж. е по-скоро положителен...?

Пон Юли 03, 2006 10:05 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Ефекта от газовия инжекцион е ВИНАГИ положителен... Същата динамика и леко завишен разход спрямо бензина, като резултат - двойно по- ниска цена за единица разстояние. А относно режима - някои модели (например руските ГИГ, а явно и този) имат изведен превключвател с предварително програмирани стилове на каране ( т.е. начини на обогатяване на сместта) и човек си избира в купето как да кара... например като ти скъса някой тиквеник нервите по светофарите, пускаш на спортно каране и ти гледа само пушека после...
Моя BRC няма такъв превключвател, но е "самообучаващ" се... като ръчкам повече си оправя сместта сам и колата върви повече..

Пон Юли 03, 2006 11:26 am
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Ефекта от газовия инжекцион е ВИНАГИ положителен... Същата динамика и леко завишен разход спрямо бензина, ..

при мен по-скоро разхода е като на бензин, а динамиката е леко надолу :cry:

Пон Юли 03, 2006 11:36 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
@ ivo098, това ли е газовата, която си сложил: http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.139.153 ?

Пон Юли 03, 2006 12:22 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
ivo098 написа:
при мен по-скоро разхода е като на бензин, а динамиката е леко надолу :cry:

Ами това винаги може да го промениш - нали имаш режим на "спортно" каране?

Пон Юли 03, 2006 12:36 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
днес минах през тези дето слагат тези плевенските инжекциони. точно бяха започнали едно светло синьо браво. дали е на някого от форума? ако да, да сподели и той впечатление.. ъ? че аз съм мноого върл противник на газовите, но вече съвсем малко ми трябва за да се навия....

Вто Юли 04, 2006 11:09 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
да, бравото е мое - нова придобивка от миналата седмица :) днес трябва да го взема от сервиза и да видя как ще е колата. иначе тези от сервиза казаха че за такива коли е добра алтернатива на скъпите италиански газови инжекциони - спомнеха също че компютърът за газта е доста бърз и обработва доста информация. проблемно на този двигател (1.6 16v) било слагането на инжекторите на подходящото място без да се свалят колекторите - ще видим как ще са решили този проблем.
когато имам по-конкретни впечатления (относно монтаж, вървеж, разход) ще споделя :)

Сря Юли 05, 2006 8:56 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща