Дата и час: Сря Юли 09, 2025 3:54 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Гасне на гас 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Гасне на гас
Днес отидох да заредя газ на някаква измислена газ-станция.Изминах 1 км и колата започна да гасне в движение.Изведнъж оборотите падат и изгасва.На място няма проблем колкото и да я форсирам си даржи оборотите,но тръгна ли и изгасва.Това го прави само на газ.На бензин върви перфектно.И така се прибрах.Въпроса е дали може да е кофти газта която съм заредил,но чак пък толкова.Забравих да кажа,че съм с газов инжекцион.

Пон Юни 12, 2006 10:27 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
според мен при движение влиза въздух някъде и ти обеднява сместта. т.е. ако имаш някой маркуч, който /например/ е изваден и е обърнат напред-по посока на движението на колата като тръгнеш и засмуква много въздух, на място си засмуква колкото му е нужно. не твърдя, че е това, просто предположение

Пон Юни 12, 2006 11:04 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Да може да си прав.Имам траба която идва под бронята и отива директно в кутията на въздушния филтър.Но досега също беше така и нямаше проблем.Но утре ще го махна и ще сложа оригиналните тръби.Ще пиша после как е!

Вто Юни 13, 2006 12:06 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Не си прави труда да сменяш тръби. При газовия инжекцион, този ефект не трябва да се получава. Най-вероятно проблема е със лоша газ, и/или запушен филтър. Това че на място можеш да я форсираш нищо не значи - в движение режима е съвсем друг.

Вто Юни 13, 2006 8:57 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
johnfound написа:
Не си прави труда да сменяш тръби. При газовия инжекцион, този ефект не трябва да се получава. Най-вероятно проблема е със лоша газ, и/или запушен филтър. Това че на място можеш да я форсираш нищо не значи - в движение режима е съвсем друг.

така е, ако досега е било по същия начин и е вървяла без проблем не си прави труда. при газовия инжекцион има разни електроники моторчета сонди, които се грижат за оборотите, съжалявам, но там не мога да ти помогна не съм наясно.

Вто Юни 13, 2006 7:58 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Сменях преди месец и полувина филтърчето което е на газовия клапан.Също така почистих изпарителя и досега нямах проблем.Дано да е от гадната гас,защото тази гас-станция беше .................

Сря Юни 14, 2006 7:01 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
ако изобщо са ти сложили газ, или малко газ с въздух най-много

Сря Юни 14, 2006 10:36 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Днес замалко да ме блъснат.Не бях забелязал,че превключвателя на гаста е вкючен и както карах(на бензин) и колата превключи на гас.Бях точно на едно кръстовище и изгасна.Добре че хората срещу мен спряха.
Какво да я правя тази гас(около 12 л)?Бутилката е 30л.Дали ако я смеся с друга гас ще мога да я карам или да я източа и да си слагам друга гас? :?

Чет Юни 15, 2006 10:38 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
NPD написа:
Днес замалко да ме блъснат.Не биах забелязал,че превключвателя на гаста е вкючен и както карах(на бензин) и колата превключи на гас.Бях точно на едно кръстовище и изгасна.Добре че хората срещу мен спряха.
Какво да я правя тази гас(около 12 л)?Бутилката е 30л.Дали ако я смеся с друга гас ще мога да я карам или да я източа и да си слагам друга гас? :?

абе покарай още малко то като гледам още стотина км и ще свърши ако съдя по датата когато си пуснал поста излиза че за 2 дни си изразходил 18л значи днес тези 12 литра ще свършат :D то на тези скъпи горива си е престъпление да се изпуска ей така газта на вятъра :D

Пет Юни 16, 2006 9:26 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Цитат:
си е престъпление да се изпуска ей така газта на вятъра

Особено ако мине някой пушач !

Пет Юни 16, 2006 9:57 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Май нещо не сте ме разбрали.Бутилката беше празна и съм заредил само за 10 лв.Което значи към 12л.И въобще немога да я карам на гас,затова си карам на бензин.Затова попитах дали ако я допълня ще мога да я изразходя или да я махна,но ще загазовам целия район

Пет Юни 16, 2006 6:01 pm
Профил
UNREAD_POST 
NPD написа:
Май нещо не сте ме разбрали.Бутилката беше празна и съм заредил само за 10 лв.Което значи към 12л.И въобще немога да я карам на гас,затова си карам на бензин.Затова попитах дали ако я допълня ще мога да я изразходя или да я махна,но ще загазовам целия район

]Ако си прежалил парите по-добре я изпусни за да не прецакаш колицата, и да нямаш
по-нататъшни ядове! И сипвай само на проверени места! Аз зареждам само на Шел из цялата
държава и досега проблем не съм имал. Е чат пат и на ОМВ.

Пет Юни 16, 2006 7:33 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]