Дата и час: Сря Юли 09, 2025 8:49 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Газова уредба - Fiat Tipo 1.6 DOHC 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Газова уредба - Fiat Tipo 1.6 DOHC
Пичове,немога повече с тоя бензин...1.90 стана срещу 85ст газ :? Искам да ви попитам за типо 1.6 двувалката,колко пари ше ми излезне една газова,с там всичките емулатори....също искам да върви като на бензин :D Какъв ше е разхода и може ли въобще газовата да ми върви като на бензин :D

Вто Май 02, 2006 1:46 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Цената много зависи от това къде ще ти слагат уредбата, ако искаш да ти върви 100% като на бенз слагай газов инжекцион, но на тоя ДВГ може и конвенционална /без ламбда контрол/ и ще ти струва към 400 но колата ще е лекичко по-спъната /при хубав разход :mrgreen: / Обаче ако я поотвориш, вярвай ми може да върви повече от колкото на бензин, а за разход :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ->много е относително, мойта е двувалка и като ми сложиха уредбата направо ме разби 15-22/100 :shock: и така 5 месеца никой не можа да я оправи, докъто не м и дойде идеята за сменя изпарителя....и стана чудото 10/100 среден разход на ДВГ 103 к.с. си е направо идеално според мен и колата хич не е спъната.
А бе на мен и двете коли са ми на газ и не се оплаквам, пък и си е друго 8-9 лв. за 100км. :wink:

Вто Май 02, 2006 2:29 pm
Профил
UNREAD_POST 
Crusader написа:
Цената много зависи от това къде ще ти слагат уредбата, ако искаш да ти върви 100% като на бенз слагай газов инжекцион, но на тоя ДВГ може и конвенционална /без ламбда контрол/ и ще ти струва към 400 но колата ще е лекичко по-спъната /при хубав разход :mrgreen: / Обаче ако я поотвориш, вярвай ми може да върви повече от колкото на бензин, а за разход :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ->много е относително, мойта е двувалка и като ми сложиха уредбата направо ме разби 15-22/100 :shock: и така 5 месеца никой не можа да я оправи, докъто не м и дойде идеята за сменя изпарителя....и стана чудото 10/100 среден разход на ДВГ 103 к.с. си е направо идеално според мен и колата хич не е спъната.
А бе на мен и двете коли са ми на газ и не се оплаквам, пък и си е друго 8-9 лв. за 100км. :wink:

Какъв изпарител е най-добре да се сложи?Като се развинти да върви като на бензин горе долу с колко ще вдигне разхода?Ти с газов инжекцион ли си на алфата?

Последна промяна Abarth. на Вто Май 02, 2006 4:07 pm, променена общо 1 път

Вто Май 02, 2006 2:43 pm
UNREAD_POST 
За мене марката е "BRC"!

Вто Май 02, 2006 4:01 pm
UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
За мене марката е "BRC"!

Lovato или BRC е по доброто?

Вто Май 02, 2006 4:08 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз съм с Tartarini на Алфа-та и BRC на Уно-то и от двете марки съм доволен, само не слагай OMVL че с него си стъпъх на врата ->голям яд си беше.
Един съвет - симулатор на дюзите ти трябва но този за ламбдата е излишен според мен /ма той не е и скъп де/
Изпарителя ти трябва да е електрически, друго няма кво да ти кажа, :mrgreen: другото трябва да го знае майстора дето ти слага уредбата, а и не се връзвай на слухари да ти настройват уредбата -> това се прави на ГАЗАНАЛИЗАТОР :!:
Успех колега, ако имаш въпроси - питай!

П.П. BRC не съм разглабял, но Lovato и Tartarini имам чувството че са едно и също нещо :mrgreen: в смисъл че принципа им е идентичен, обаче от Lovato-то вече имало някъкво произвеждано в Турция или Сърбия /не помня точно/ и има лоши отзиви вече, та за това според мен заложи на BRC-то - холандците си разбират от работата :!:

Вто Май 02, 2006 4:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
А добър ли е варианта минаване от моно на карбуратор (Webber) + слагане на газова с изпарител BRC? Според мене ше е по добре отколкото моно+газ,газовата се прави да върви като на бензин,няма емулатори глупости.... :D Как мислите?Само разхода нямам никаква представа как ше е градско нормално каране :?

Вто Май 02, 2006 5:26 pm
UNREAD_POST 
И задължително да питаш за плочка ако останеш на варианта моно+газ. Щото трудничко се намира.
И само да те питам, в момента колата ти как харчи на бенц>?

Вто Май 02, 2006 6:01 pm
UNREAD_POST 
Paparac написа:
И задължително да питаш за плочка ако останеш на варианта моно+газ. Щото трудничко се намира.
И само да те питам, в момента колата ти как харчи на бенц>?

Много! Не съм я засичал,но около 13-14 :shock: Твойта колко харчи на бензин и на газ(ако има такава разбирасе)?

Вто Май 02, 2006 6:42 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
grishav написа:
А добър ли е варианта минаване от моно на карбуратор (Webber) + слагане на газова с изпарител BRC? Според мене ше е по добре отколкото моно+газ,газовата се прави да върви като на бензин,няма емулатори глупости.... :D Как мислите?Само разхода нямам никаква представа как ше е градско нормално каране :?

Ми то разлика - няма /поне на газ/ ама като че ли с карба ще си по-добре, а и карба е по-лесен за реглаж - според мен ще си ОК на вариант карб+БРЦ и пак да ти сложат смесителна плочка, да не вземат да правят някъкви селски изпълнения :idea:
А разхода ще ти е пак някъде там /ама газта е 2 пъти по ефтина/ :!:

Вто Май 02, 2006 10:55 pm
Профил
UNREAD_POST 
Благодаря на всички за отговорите :D

Вто Май 02, 2006 11:08 pm
UNREAD_POST 
grishav написа:
Много! Не съм я засичал,но около 13-14 :shock: Твойта колко харчи на бензин и на газ(ако има такава разбирасе)?

На бензин градско ми е 10-11, на газ 13-14. Извън града на бензин е 6-6.5, на газ съм падал и до 6.9 извън града, но с калпава газ и най-вече лъжене в количеството ми е стигала и до 10 извънградско.

За да ти харчи 13-14 на бензин в града имаш някакъв проблем или я юркаш зверски.

Сря Май 03, 2006 11:30 am
UNREAD_POST 
Paparac написа:
grishav написа:

На бензин градско ми е 10-11, на газ 13-14. Извън града на бензин е 6-6.5, на газ съм падал и до 6.9 извън града, но с калпава газ и най-вече лъжене в количеството ми е стигала и до 10 извънградско.

За да ти харчи 13-14 на бензин в града имаш някакъв проблем или я юркаш зверски.

Е чак пък зверски :mrgreen: Мисля,че датчика на термостата се бъзика....май стои отворен и пуска повече бензин :? Как да разбера? Иначе на газ много ли умира двувалката :cry:

Сря Май 03, 2006 6:10 pm
UNREAD_POST 
grishav написа:
Мисля,че датчика на термостата се бъзика....май стои отворен и пуска повече бензин :? Как да разбера? Иначе на газ много ли умира двувалката :cry:

Хич даже не умира на газ, моята върви повече от колкото на бензин.

А тва за датчика на термостата шега ли беше?

Чет Май 04, 2006 2:53 pm
UNREAD_POST 
Paparac написа:
grishav написа:
Мисля,че датчика на термостата се бъзика....май стои отворен и пуска повече бензин :? Как да разбера? Иначе на газ много ли умира двувалката :cry:

Хич даже не умира на газ, моята върви повече от колкото на бензин.

А тва за датчика на термостата шега ли беше?

Щом върви повече от на бензин,кажи какъв ти е изпарителя?Имаш ли емулатор и плочка? Нищо не разбирам от обгазяването :mrgreen: Но поне да знам какво да им казвам на ония газаджиите :D

Чет Май 04, 2006 5:39 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща