|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 1:14 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
cefo
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 11:02 am Мнения: 18 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
 Висок разход на газ
Здравейте, момчета!
Дайте идея къде в Пловдив да си закарам колата на газ-анализатор или на ЕЛКОН, за да ми регулират малко разхода, защото в момента ми гори 14-15 на сто газ. Ще ви бъда много благодарен, ако ме насочите към някой евтин и добър майстор.
Колата ми е ФИАТ ТИПО 1.4 ie. Благодаря предварително!
|
Нед Апр 02, 2006 11:04 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
 Re: Висок разход на газ
cefo написа: Здравейте, момчета! Дайте идея къде в Пловдив да си закарам колата на газ-анализатор или на ЕЛКОН, за да ми регулират малко разхода, защото в момента ми гори 14-15 на сто газ. Ще ви бъда много благодарен, ако ме насочите към някой евтин и добър майстор. Колата ми е ФИАТ ТИПО 1.4 ie. Благодаря предварително!
по принцип не е добре да ти препоръчвам сервиз да не вземат нещо да се издънят и после да ме псуваш но аз за сега съм най доволен от сервиз ФОРМУЛА на бул ЮЖЕН се намира
ПС не съм сигурен този голям разход дали ще се оправи само с реглаж най вероятно има някъкъв проблем с колата и това води до повишен разход /въздушен филтър сменял ли си /
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Нед Апр 02, 2006 8:48 pm |
|
 |
cefo
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 11:02 am Мнения: 18 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Въздушния филтър съм го сменял скоро и мисля че само трябва да се регулира на газ-анализатор, защото до скоро на извънградско ми гореше 7, на градско - 10, но след едно баране където не трябва ми дигна много разхода. Аз също съм ходил в този сервиз преди години с другия ми автомобил и бях доволен,просто ме интересуваше някой да ми даде насока къде е доволен от газ-анализатор и ЕЛКОН. Благодаря ти за отговора.
|
Нед Апр 02, 2006 9:16 pm |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
след ресторант Бялата воденица минаваш прелеза и в дясно ще видиш сервиза.
|
Нед Апр 02, 2006 10:26 pm |
|
 |
cefo
Кара детска количка
|
 Благодаря
Това на Таньо сервиза за газовите уредби ли е, след Бялата воденица? Той не бара ли малко скъпо?
|
Пон Апр 03, 2006 11:37 am |
|
 |
iko79
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 19, 2006 11:02 am Мнения: 181 Местоположение: Кнежа
|
Ако знаете какво ми се случи. Заредих колата с газ от някаква нова газ станция и за 100км извънградско ми издуха 12,5/100. Така се ядосах че направо тръгнах да я продавам. Навръщане обаче заредих на Лукойл за 8лв. - 9лт.газ и вече съм минал 115км. изън градско 110 и 5 градско и не съм свършил още газ. Така ни цакат с тези газстанции че направо си е е........ло ма....та. Някой път се питам така като си ни цакат дали имаме сметка да караме вообще на газ. Ти си мислиш че колата не ти е в ред а те ти сипват въздух и ти бъркат още повече в джобо защото ходиш при разни измислени майстори които сменят части все едно си с кооперативната кола и като си сложиш калема накрая май си по на сметка да караш на бензин.
|
Пон Апр 03, 2006 3:09 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
cefo написа: Здравейте, момчета! Дайте идея къде в Пловдив да си закарам колата на газ-анализатор или на ЕЛКОН, за да ми регулират малко разхода, защото в момента ми гори 14-15 на сто газ. Ще ви бъда много благодарен, ако ме насочите към някой евтин и добър майстор. Колата ми е ФИАТ ТИПО 1.4 ie. Благодаря предварително!
Това е доста :cry: Аз съм я докарал до 10/100 градско. Изпарителят ми е BRC. Защо не пробваш най-напред да я "поудушиш" малко от тройника.
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пон Апр 03, 2006 10:19 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
iko79 написа: Ако знаете какво ми се случи. Заредих колата с газ от някаква нова газ станция и за 100км извънградско ми издуха 12,5/100. Така се ядосах че направо тръгнах да я продавам. Навръщане обаче заредих на Лукойл за 8лв. - 9лт.газ и вече съм минал 115км. изън градско 110 и 5 градско и не съм свършил още газ. Така ни цакат с тези газстанции че направо си е е........ло ма....та. Някой път се питам така като си ни цакат дали имаме сметка да караме вообще на газ. Ти си мислиш че колата не ти е в ред а те ти сипват въздух и ти бъркат още повече в джобо защото ходиш при разни измислени майстори които сменят части все едно си с кооперативната кола и като си сложиш калема накрая май си по на сметка да караш на бензин.
За качеството на газта е изписано доста. Лично аз наливам само от Лукойл. Имало е случай, когато с 20 литра (толкова събира бутилката ми) съм минавал 205 км градско! Върхът обаче беше веднъж, когато газта ми свърши на 158км градско
И на мен ми е миналавало през ума, че се прекарваме с тези газови уредби ...... ама като се позамислиш  Например как четирима души ще отидат и ще се върнат от Русе до Варна за 30 лв??? 
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Пон Апр 03, 2006 10:25 pm |
|
 |
Nasko_Bs
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 11:02 am Мнения: 36 Местоположение: Бургас
|
Здравейте,
По отношение на високия разход на газ искам да Ви кажа, че като изключим недостатъците и проблемите с двигателите, напоследък много често ми се случва с еднакво количество газ да мина различни км. Зареждам основно на ШЕЛ (имам смарт карта) и преди седмица от Димитровград до София ми глътна 23 литра за 240 км., а като заредих в София същото количество газ се върнах в Димитровград, минах около 20 км. градско и после газта свърши чак в Нова Загора, като се прибирах в Бургас. Даже на връщане от София здраво натисках Темпрата (над 130 км./ч). Просто на някои бензиностанции яко ни лъжат колко газ ни сипват. За съжаление не можеш да вземеш туба и да си сипеш, че да видиш как е. Чувал съм, че на Лукойл газта е хубава и не "удрят" в количеството и май ще мина към тях, нищо че Шел също е уж реномирана фирма.
Като съвет: първо направете тази проверка (колко ви сипват), пък после ровичкайте по двигателя.
Вто Апр 18, 2006 5:48 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|