|
 |
 |
|
Дата и час: Вто Юли 08, 2025 5:31 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
 Колко въздух
От сервиза за метан. уредби ме съветват да намаля диаметъра на отвора на плочката, с което да се обогати сместта въздух/метан. Прогнозата е, по-добра работа на метан. Има ли истина в това и дали на бензин няма да има чувствителна загуба на мощност(пъргавина). Сега диаметъра е 35мм, а ми препоръчват 30мм. Ако знаете някои особености по настройката кажете. Системата е Ланди Ренцо с редуктор, не инжекцион.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Сря Фев 01, 2006 10:59 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
аз запушвам така на уното /то е на газ ,а не на метан и на всичкото отгоре карбуратор/ върви по добре, но и разхода се качва малко, а доколкото знам на инекционите системи такова запушване ще влоши работата на бензин ,според мен недей да правиш нищо /особено ако уредбата е слагана в италия/ че в бг аман от разбирачи
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Фев 01, 2006 11:26 am |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
За мене, нужда от запушване има при два случая:
1. Лоша настройка на тройника или малко сечение на маркучите (дълги маркучи от тройника до смесителя).
2. Лошо подбран смесителна плочка. Или дефектна такава.
И в двата случая е по-добре да се отстрани проблема а не да се запушва въздуха. Въобще такова запушване е еквивалентно на смукача на бензин - добре е когато е студено но никой не иска да кара на смукач постоянно.
|
Сря Фев 01, 2006 11:39 am |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Дифузьора на плочката е ОГРОМЕН - това е дифузьор за пропан-бутан , не за метан! За метан може да се сложи дори 28 ,а не 30 - от пъргавината на бензин ще губиш в оборотите над 4-5000.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Сря Фев 01, 2006 7:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|