|
|
Дата и час: Вто Юли 08, 2025 10:32 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Инжекторите пускат бензин дори при каране на газ!!!
Автор |
Съобщение |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
 Инжекторите пускат бензин дори при каране на газ!!!
Знаете ли този факт?Бензиновата помпа при инжекционните автомобили никога,повтарям-НИКОГА не се прекъсва.Така при работа на газ, бензина циркулира и се връща обратно в резервоара, като по този начин охлажда дюзите.В противен случай последните се запичат и съответно колата не работи на бензин.Само че, интересното е ,че при този цикъл се изразходва и 5% бензин.
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Чет Окт 13, 2005 12:32 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
т.е. има изпаряване, от отдушника да речем :?:
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Чет Окт 13, 2005 12:37 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Хм... интересно ми е като им спреш захранването на дюзите било то през релета , било то през симулатор каква земна сила ще ги кара да се отварят , та да впръскват в колекторите бензин? По тази логика ако при затворено състояние дюзите пак впръскват някакво количество бензин според мен се губи смисъла от тях и те пак си пускат наляво - надясно гориво без да има смисъл от него...
Поправете ме ако греша...
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Чет Окт 13, 2005 12:57 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
The_Machine написа: Хм... интересно ми е като им спреш захранването на дюзите било то през релета , било то през симулатор каква земна сила ще ги кара да се отварят , та да впръскват в колекторите бензин? По тази логика ако при затворено състояние дюзите пак впръскват някакво количество бензин според мен се губи смисъла от тях и те пак си пускат наляво - надясно гориво без да има смисъл от него... Поправете ме ако греша...
не грешиш то ижекторите ако пескат бензин то ной ще изгаря а няма да се връща в резервоара както е написал колегата
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Окт 13, 2005 1:59 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
stef написа: The_Machine написа: Хм... интересно ми е като им спреш захранването на дюзите било то през релета , било то през симулатор каква земна сила ще ги кара да се отварят , та да впръскват в колекторите бензин? По тази логика ако при затворено състояние дюзите пак впръскват някакво количество бензин според мен се губи смисъла от тях и те пак си пускат наляво - надясно гориво без да има смисъл от него... Поправете ме ако греша... не грешиш то ижекторите ако пескат бензин то ной ще изгаря а няма да се връща в резервоара както е написал колегата
ама The_Machine нали точно това казва, че когато към инжекторите няма захранване, те са затворени и няма как да пускат бензин...
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Чет Окт 13, 2005 3:05 pm |
|
 |
TipoMan
Регистриран на: Нед Окт 16, 2005 6:44 pm Мнения: 3 Местоположение: Варна
|
 Re: Инжекторите пускат бензин дори при каране на газ!!!
damianoff написа: Знаете ли този факт?Бензиновата помпа при инжекционните автомобили никога,повтарям-НИКОГА не се прекъсва.Така при работа на газ, бензина циркулира и се връща обратно в резервоара, като по този начин охлажда дюзите.В противен случай последните се запичат и съответно колата не работи на бензин.Само че, интересното е ,че при този цикъл се изразходва и 5% бензин.
Хич, ама хич не съм съгласен  ... Според мен всички газ-аджии обясняват така, щото ги мързи та прекъсват и помпата. Аз лично я прекъснах мойта и оттагава нямам проблеми. Освен това ми се струва абсурдно дюза да "прегрее". Тя са намира над мотора, като около нея минава засмуквания от мотора въздух...
Освен това, дори и да караш на бензин, лятото като спреш мотора ти истива часове... Та тогава бензин не циркулира и дюзата пак трябва да прегрее...
Та с две думи. Смело прекъсвайте помпата! Пестите бенин , (и ток  )
|
Нед Окт 16, 2005 8:53 pm |
|
 |
Yavor
|
 Re: Инжекторите пускат бензин дори при каране на газ!!!
TipoMan написа: Хич, ама хич не съм съгласен  ... Според мен всички газ-аджии обясняват така, щото ги мързи та прекъсват и помпата. Аз лично я прекъснах мойта и оттагава нямам проблеми. Освен това ми се струва абсурдно дюза да "прегрее". Тя са намира над мотора, като около нея минава засмуквания от мотора въздух... Освен това, дори и да караш на бензин, лятото като спреш мотора ти истива часове... Та тогава бензин не циркулира и дюзата пак трябва да прегрее... Та с две думи. Смело прекъсвайте помпата! Пестите бенин , (и ток  )
Бравос колега, най-сетне някой мотивирано да изкаже това което си мисля и аз и се опитвам да убедя народа.
|
Пон Окт 17, 2005 9:07 am |
|
 |
Aleko
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 12:42 pm Мнения: 34 Местоположение: София
|
е все пак има коли на 15-20 години с неизправни дюзи и е съвсем нормално да не затварят добре и да пропускат бензин  ,а това за помпите който иска да ги прекъсва на собствена отговорност 
|
Пон Окт 17, 2005 9:46 am |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Пич, чистил ли си бензинова помпа след прекъсване през реле и примерно работа на колата на газ 3-4 години (в България) почти без палене на бензин?!?То не че има чистене тая гняс де , сменя се с нова , ама съм отварял ей тъй от любопитство...
|
Пон Окт 17, 2005 1:09 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
В крайна сметка нужно ли е да прекъсна и помпата. В момента когато премина на газ прекъсвам инжекторите през реле. Мисля че е достатъчно или греша?
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пон Окт 17, 2005 7:50 pm |
|
 |
damianoff
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 4:36 pm Мнения: 363 Местоположение: Елин Пелин, София
|
Ами да ви кажа,че това,което съм написал го прочетох.А иначе моя емулатор на дюзите ми го постави точно The_Machine преди година и половина и съм много доволен от съветите които ми дадоха.
_________________ PUNTO 1.2 MPI ELX '94 г. :twisted:
|
Вто Окт 18, 2005 9:50 am |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
|
Бе аз не съм бил , защото работя там от по-скоро  , но както и да е.
Прекъсването на помпите се прави в краен случай или на механичните инжекциони.
|
Вто Окт 18, 2005 2:50 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Прекъсването на помпите има един огромен плюс при работеща помпа и работа на двигателя на газ ако възникне пробив в горивна магистрала в двигателния отсек предполагам се досещате какъв ще е ефекта имам познати които са гориали при подобни ситуации, а за скромния ми 10 годишен стаж като автомонтьор не съм имал слущай да се прецака помпа от неработене - ако колата се кара редовно по малко на безнин и бензина не е със съмнително качество проблеми няма, все едно да не си караш колата 1 месец и помпата да блокира все едно и също е, при слагане на газ аз винаги прекъсвам помпата със сигурност и запазвасх и ресурса защото той не е безкраен като се износи колекторчето на мотора и край
|
Вто Окт 18, 2005 7:10 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
|
От гледна точка на живота на бензиновата помпа да , но много хора сложат ли газ забравят какво е бензин и резервоарите им разсъхват , горивни магистрали , помпи...
|
Вто Окт 18, 2005 8:06 pm |
|
 |
Yavor
|
The_Machine написа: От гледна точка на живота на бензиновата помпа да , но много хора сложат ли газ забравят какво е бензин и резервоарите им разсъхват , горивни магистрали , помпи...
Пич, аз точно затова съм с автоматично копче и всяко палене ми е на бензим, след което на 2000 оборота преминавам на газ и помпата ми се изключва. Аз лично вече съм 100% убеден че това е удачния вариант.
|
Сря Окт 19, 2005 9:00 am |
|
|