Дата и час: Вто Юли 08, 2025 7:35 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Обикновена газова уредба на 1.8 16V 113 коня-възможно или не 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Обикновена газова уредба на 1.8 16V 113 коня-възможно или не
предлагам в тая тема да обсъждаме тоя въпрос, който каквато информация има, понеже от две места ми казват че не става заради гумените пръстени между колектора и главата, от друга страна срещнах откъслечни мнение из форума за мареа 1.8 минала над 30 000 км с обикновена газова и едно момче пак с мареа минал 4000 км вече с нея, само че едния в ловеч другия в асеновград а аз съм от София, който има какво да каже по въпроса моля да заповяда:)

Пет Юли 22, 2005 5:30 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Зависи какво разбираш под обикновенна газова уредба? Това, че колата е 113 коня има значение когато се избира изпарител при "обикновена" газова уредба. Ако колата ти е пълен инжекцион и е произведена след 1999г. просто нямаш избор - газов инжекцион е най-доброто решение. За съжаление обаче са мнооооооооого скъпи :evil: :evil: :evil: Иначе виждал съм да слагат и "обикновени" газови уредби, но очаквай неволи. Имам познат с Пасат, който бра доста ядове, докато я "закрепи". Все пак колегите, които карат с "обикновени" газови уредби ще кажат най-добре за неволите си. Дано да има някой с газов инжекцион, защото само съм слушал колко хубави били, но не съм срещал както се казва "на живо". :roll:

Пет Юли 22, 2005 6:09 pm
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
колата е 1996 г. пълна инжекция 16 клапана с метален колектор, но проблема идва от това че между колектора и главата има едни гумени пръстени, като уплътнения нещо и там ми казват че е проблема при евентуална детонация можело да откачи колектора от главата.... :roll:

Пет Юли 22, 2005 7:51 pm
Профил
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
............

Последна промяна 1115 на Съб Сеп 23, 2006 2:05 pm, променена общо 1 път

Пет Юли 22, 2005 8:06 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
ходих днеска до един много прехвален майстор след студентски град по посока Ауто Италия, който каза че проблем няма ше я направи на газ и ше мърка, отвори въздушния филтър за да откачи маркуча и да погледне дебитомера и каза че е "няма чупене", но каза и че при детонация може да избият тия въпросните гуми и не дава гаранция против детонации, но при изрядни свещи бобини и кабели не би трябвало да ина проблем и каза че ако е негова колата веднага ще я сложи на газ, 550 кв ми обяви крайна цена + 20 лв емулатор на ламбда сонда български

мисълта ми е да кажеме сложа я, карам но се случи детонация избият тия гуми, ясно че колата я няма нито на газ нито на бензин вече и трябва да ме теглят... но колектора е метален и ще трябва подмяна само на тия гуми, колко струват те и евентуално труда някой има ли идея?

Чет Юли 28, 2005 5:12 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Според мен ще си навлечеш доста главоболия,този двигател е доста капризен от към електроника и не търпи компромиси а и след това ще караш евтино но парите спестени от това няма да са съизмерими с главоболията.Ако беше толкова добре щяха да правят Газови автомобили а не бензин и дизел,но разбира се решаваш сам,аз мисля че по обикновенните двигатели са за газ тези са съвсем различни и да се правиме на по умни от инженерите в завода не става та какъвто и ще майстор да ти го казва.Успех

Пет Юли 29, 2005 9:43 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
:!:

Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 5:36 pm, променена общо 1 път

Съб Юли 30, 2005 7:51 pm
UNREAD_POST 
Аз казах навремето като създадох темата, че няма да пиша в нея за да не ме набият почитателите на алтернативни горива. Ако ще карам някога кола на газ тя ще е заводска bifuel. На моя кола няма да сложа газ. А като ми свършат парите за бензин просто не карам Yellow_Flash_Colorz_PDT_34 Бензина и на мен ми е скъп и следващата кола ще е някое хубаво JTD.

Съб Юли 30, 2005 8:08 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Наистина незнаех за такава Мултипла :oops: бирата е от мен :beer: но и аз като Митко оставам с предубеждения към алтернативните горива.

Нед Юли 31, 2005 10:48 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
:!:

Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 5:36 pm, променена общо 1 път

Нед Юли 31, 2005 2:22 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST какво им има на тия гуми
здравейте,аэ имам типо 2.0 16 и е със същите гуми
нямам никакви проблеми с тях, при все че съм с обикновена газова.
имам познат, който кара темпра 2.0 на газ от 3,5год. и няма никакви проблеми. така че смятат този въпрос не го засягайте повече.
въпроса ми е каква плочка и клапа трябва да се сложи и къде точно на браво 1,8 16v.

Пон Авг 15, 2005 6:21 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: какво им има на тия гуми
ivanko_rs написа:
клапа трябва да се сложи

Като бях при майстора който ми слага газовата/ в София/ - той също каза - на пълната инжекция - поради по големите всмукателни колекторни тръби е възможно да се събере неизгоряла газ която да детонира - затова плочката при тях е придружена с една клапа - отвори с един гумен пръстен който избива при детонация и след това отново уплатнява отворите .... така че за спра "обикновена" газова на пълна инжекция - мисля че няма спор ... слага се но задължително с този клапан ....

p.s. Жалко че нямам цифрово фото да го бях снимал как изглежда ....

ivanko_rs написа:
каква плочка и клапа трябва да се сложи и къде точно

Плочката изглеждаше като за моно инжекция а мястото и /на една калибра - при същия майстор/ - беше монтирана на въздуховода в най голяма близост до смукателния колектор. А и ... същия майстор каза - задължителен ламда симулатор и такъв за дюзите - при пълната инжекция ...

Вто Авг 16, 2005 8:20 am
Профил ICQ WWW
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: какво им има на тия гуми
ivanko_rs написа:
каква плочка и клапа трябва да се сложи

Нещо такова ...........

Вто Авг 16, 2005 10:19 am
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST относно гумите
да Иво ,точно така аз съм си сложил клапа с дифузор,видя я миналата сряда на омв-то.въпроса ми беше за дебитомера дали ще гръмне ,снощи го гледах на една брава 1.8 16 и не виждам лично аз как може да гръмне.някой кара ли с обикновена газова(с обикновен ел. изпарител,емулатор на дюзите и на сондата) и какви са му наблюденията.на мойто съм само с емулатор на дюзите и нямам никакви оплаквания ,като ми харчи 15 на градско и 10 на извън при все че мотора ми е 150 конски сили.
така че колеги събирам информация за газова за такъв мотор 1.8 16 на брава-браво.тези на мойте познати са с метални колектори.

Вто Авг 16, 2005 5:45 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ако колекторите ти са пластмасови то "обикновенната" газова уредба според мен не е препоръчителна.

Сря Авг 17, 2005 4:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща