Дата и час: Пет Юни 20, 2025 6:21 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Къде трябва да е монтиран изпарителя? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Къде трябва да е монтиран изпарителя?
Цитат:
Идеята е казанчето да е най-високата точка от системата (то и така си е най-високата, освен ако нямаш някой не много кадърно монтиран изпарител дето да е по-високо, а и нали казах презастраховане) - да иде там въздуха, ако междувременно му излапа съдържанието - сипвай още. Но от опит казвам - след 2-3 км провери пак, вероятно ще се наложи да долееш още малко течност. Забележка - опита ми обаче е със споменатия изпарител

Както vesko е писал в друга тема изпарителя трябва да е по ниско от казанчето за антифриз. Понеже на моето Браво изпарителят определено е сложен по-високо (уредбата е слагана в Италия) искам да попитам дали това е важно и трябва ли да го сложа някъде по - ниско и изобщо какви а са последствията ако е по-високо?

Допълнително забелязсах че след смяната на термостата преди 2 месеца постепенно долях около 1 литър антифриз а течове няма, това има ли нещо общо?

Вто Яну 03, 2006 11:44 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
мисля че трябва да е по ниско от казанчето за да се обезвъздушава по лесно системата при смяна на антифриз , иначе ще се получава въздушна тапа при изпарителя и трябва да го обезвъздушаваш и него отделно

Вто Яну 03, 2006 11:58 am
Профил
UNREAD_POST 
моя е по високо от казанчето и няма ядове за сега(вече 1 година)

Вто Яну 03, 2006 12:41 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Принципно изпарителя трябва дае по-ниско от казанчето!

Вто Яну 03, 2006 1:19 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
По ниско от казанчето напречно на двигателя.

Вто Яну 03, 2006 1:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
А какво се случва ако не е така?

При мене е по-високо и надлъжно по двигателя. Да го премествам ли?

Вто Яну 03, 2006 2:04 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
А какво се случва ако не е така?

При мене е по-високо и надлъжно по двигателя. Да го премествам ли?

Според мен след като работи, не го пипай! Имаше едно такова правило "Ако нещо работи - не го поправяй!" :wink:

Вто Яну 03, 2006 2:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
Абе то за работа работи ама похапва лъм 10.5/100 градско което малко ме дразни защото на Бравата е 8.5/100
И другото което ми прави впечатление е че въпреки смяната на термостата стрелката не "кове" в средата а стои 2-3 черти отдолу. Отива на средата само на светофар.

Според вас колеги има ли влияние върху разхода това?

Вто Яну 03, 2006 2:09 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Не ми се вярва да дава отражение на разхода! Но пък и сега зимата си е нормално, споко на мен Алфа-та ми гори 15 газ /средно/, но пък върви като изстребител, тоест повече от колкото на бензин. Засичал съм и ускорението и максималната скорост. Верно са си доста пари за гориво но майната му, нали върви и то СТРАХОТНО!

Вто Яну 03, 2006 2:15 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Абе то за работа работи ама похапва лъм 10.5/100 градско което малко ме дразни защото на Бравата е 8.5/100
И другото което ми прави впечатление е че въпреки смяната на термостата стрелката не "кове" в средата а стои 2-3 черти отдолу. Отива на средата само на светофар.

Според вас колеги има ли влияние върху разхода това?

според мен разхода ти е перфектен за обикновена газова - доколкото знам бравата е с газов инжекцион а и двигателя е по малък като кубици и не на последно място по модерен

Вто Яну 03, 2006 2:19 pm
Профил
UNREAD_POST 
Абе то си е така ама като съм свикнал от Пунтото на 7.5/100 газ някакси това 10.5-11 не мога да му свикна.
Иначе върви добре ама сега малко и врътнах кранчето да видя какво ще се случи с разхода.

Вто Яну 03, 2006 2:41 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Това че е по високо може само да доведе до замръзване на изпарителя(като остане въздух там)
Но щом не ти прави въртели не го барай.

Вто Яну 03, 2006 5:58 pm
Профил WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
От това, че е по-високо нищо му няма, само малко по-бавно ще се самообезвъздушава системата. Може би това е и причината да налееш въпросното количество антифриз постепенно, а не за 10 минути. Ако всичко е наред едва ли ще обезвъздушаваш по-често от веднъж годишно, та.... По-лошо е това, че е надлъжно на мотора, или за да сме принципни - напречно на движението (предполагам двигателя е напречно разположен). Ако не дава ядове при рязко спиране или тръгване - както казаха по-горе колегите: Щом работи - не го пипай! :-)
Едит: по-горе съм попрекалил с квалификацията относно монтажа на изпарителя, в съвременните автомобили не винаги има много възможности за избор на позицията му. Идеята ми е, че е по-добре да е по-ниско, ама не е критично и да не е по-ниско.

Вто Яну 03, 2006 7:35 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST къде да е сложен изпарителя
Ами колегите са прави за нивото на изпарителя,трябва да е по ниско от горния ръб на радиатора,за по лесно обезвъздушаване, а до това как да е разположен, отговора е препоръчителен, Винаги успоредно по посока на движение .Това е така защото има една малка дупчица, която позволява при движението на мембраната да не се получава вакум или налягане,в зависимост дали подаваме газ или връщаме педала.Та ако е поставен с тази дупчича напред въздушната сруя ще влияе макар и минимало вурху мембраната.Незнам дали го обясних правилно , но поне така са ме учили.

Пон Фев 27, 2006 4:35 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Не знам колко ще му влияе въздушната струя, ама ускорението от рязко тръгване или спиране - със сигурност.

Пон Фев 27, 2006 6:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща