Автор |
Съобщение |
Jhivko
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 10:49 am Мнения: 1 Местоположение: София 15 Младост
|
 Голям проблем Фиат Браво 1.4 12 V след поставяне на газова
Kolegi pred 3 meseca si slojhih gazova uredba na fiat bravo 1.4 12 V monoinjekciq 4isto nova lavato. Ot togava postoqnno imam problemi i po4nah stra6no da se iznervqm. Predi gasne6e na prazen hod na gaz - hodih na nqkolko serviza nakraq ustanoviha, 4e ednata svest e zdala bagajha. Kupih novi svesti i kabeli i sprq da gasne, no oborotite i ne sa mnogo stabilni - kato vklu4a svetlinite ili 4ista4kite i zapo4vat syvsem leko da igraqt. Na benzin ne moga da karam zastoto nqma nikakvi oboroti, kazaha mi 4e nay veroqtno sa mi se zapu6ili duzite i trqbva da gi po4istq, a ot v4era kato poglednah otzad ustanovih, 4e kolata ne izgarq gazta i vsi4ko stava mokro zad gyrneto. Nqkoy moje li da me posyvetva kakvo i kyde da otida v sofia, za da mogat da mi q opravqt, zastoto mi pisna da hodq po servizi da mi pravqt diagnostika da im davam po 30 kinta vseki pyt i da vdigat ramene i da kazvat nisto i nqma
Колега промених ти заглавието на разбираем език, постарай се и в постовете да пишеш по такъв начин.
|
Чет Окт 02, 2008 11:00 am |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Мога само да ти кажа,това "мокрото от гърнето" го има всяка кола на газ.Когато газта изгаря се отделя и вода.Имал съм случаи когато гърнето направо течеше,недей да си мислиш,че газта не изгаря.Това може да се установи на елкон най-точно.Всичко по колата ти е въпрос на центровка на изпарителя,обаче за майстор не мога да ти помогна понеже съм от Варна.Успех колега с колата 
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Сря Окт 08, 2008 11:11 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Голям проблем Фиат Браво 1.4 12 V след поставяне на газо
Добре дошъл във форума, колега!
За вървенето на бензин - направи диагностика. За газовата - читава настройка. Отиди на газ анализатор и така да ти настроят газовата.
|
Сря Окт 08, 2008 11:35 pm |
|
 |
joro_d
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 1:41 am Мнения: 255 Местоположение: София 01 Средец
|
Въпрос - каква е газовата уредба? Стартирането на двигателя направо на газ ли е или е на бензин? Ако палиш на бензин и не е изключена бензиновата помпа по време на работа на газ - няма логика за три месеца да ти се запушат дюзи.
_________________ Tipo Gran Turismo 2.0 i.e. 159A6046
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
Чет Окт 09, 2008 10:03 am |
|
 |
sok1
|
joro_d написа: Въпрос - каква е газовата уредба? Стартирането на двигателя направо на газ ли е или е на бензин? Ако палиш на бензин и не е изключена бензиновата помпа по време на работа на газ - няма логика за три месеца да ти се запушат дюзи.
Понякога нещата не са логични. Една диагностика ще покаже качеството на сместа и времето на инжекторите и могат да се направят някакви първоначални изводи.
Едит: А и съм на мнение, че една кола, зада работи на газ, на бензин трябва да е перфектна.
|
Чет Окт 09, 2008 10:43 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Даже газта е по чувствителна! При най малкия проблем се усеща!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Чет Окт 09, 2008 2:23 pm |
|
 |
sok1
|
bmahob написа: Даже газта е по чувствителна! При най малкия проблем се усеща!
Именно! 
|
Чет Окт 09, 2008 2:54 pm |
|
 |
kopitoto_bg
Кара Симсонка
Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 2:52 pm Мнения: 51 Местоположение: Плевен
|
Здравей карам фиат брава 1,4 12в аз също като теб си поставих газ имах подобни проблеми и продължавам да ги имам ходих да ми поставят емулатор същата работа си беше утидох при приятел който монтира и той газ и човека миказа че компютрите на брава 1,4 които са марка бош много трудно е да ги излъжеш да караш нормално на газ и на бензин затова той погледна в компютъра си някаква схема на брава 1,4 и разкачи кабели от клемата на компютара с това той направи колата при всяко гасене на двигателя компютъра да се рестартирва и да трие натрупаните грешки от карането на газ според него това е същтото да откачиш клемата на акумолатора за няколко минути проблема ми се реши успех 
_________________ да бе да
|
Пон Окт 20, 2008 9:33 am |
|
 |
янко
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 1:24 pm Мнения: 15 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
симулатори имаш ли ,ламбда и на дюзата ,ако не сложи .сигнала от ламбда симулатора трябва да се променя около 0,2 -0,9 волта ,иначе не върши работа.трябва да изтриеш и грешките ,но не знам с откачане на акумулатора става ли
|
Съб Окт 25, 2008 7:30 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Ако ти трябва симулатор на дюзата се слага едно съпротивление/резистор/ така 4е компа да се заблуждава 4е има товар /ако газадйиите са прекъснали дюзата вместо бенз.помпа се закача на нормално отворения контакт на релето/
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Пон Окт 27, 2008 1:16 am |
|
 |
bloodcells
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 4:21 pm Мнения: 2 Местоположение: burgas
|
 Re: Голям проблем Фиат Браво 1.4 12 V след поставяне на газова
I az imam fiat bravo 1.4 12v i sam na gaz moga samo da ti kaja kak moje6 da kara6 na benzin bez da q kara6 po maistori ! prosto otvori si kapaka s edin klu4 si izklu4i minusa na akumolatora izpu6i 1 cigara sled tova go vklu4i i np ima6 oboroti i vs e ok ot tam na tatak tarsi maistor tova e ot men 
|
Вто Окт 13, 2009 2:02 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
bloodcells написа: I az imam fiat bravo 1.4 12v i sam na gaz moga samo da ti kaja kak moje6 da kara6 na benzin bez da q kara6 po maistori ! prosto otvori si kapaka s edin klu4 si izklu4i minusa na akumolatora izpu6i 1 cigara sled tova go vklu4i i np ima6 oboroti i vs e ok ot tam na tatak tarsi maistor tova e ot men  Колега, хайде да уважаваме българския език.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Окт 14, 2009 8:49 am |
|
 |
sheriff
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Мар 26, 2008 12:06 am Мнения: 13 Местоположение: Петрич
|
и аз имам същата кола...прекъсваш с реле сигнала от ламбдата когато е на газ и няма грешки в компа....караш и на газ и на бензин без проблеми....
|
Сря Окт 14, 2009 5:46 pm |
|
 |
ivelin_o
Кара детска количка
|
колеги току що го пробвах това с акумолатора. Разкачих едната клема за 5 мин. и после я закачих обратно. Запали си на бензин веднага  . Евала че ме сетихте, а бях тругнал да вадя 300 лв. за безинова помпа, само незнам дали това ще ми реши окончателно проблема или ще трябва зимата на - 20 С, са откачам акумолатора. Ако някои знае друг начин за решаване на проблема с натрупване на грешките от казовата, моля да сподели 
|
Вто Окт 20, 2009 12:27 pm |
|
 |
hITREC1
Кара детска количка
|
Да примерно открии причините за тях и ги елиминирай, това с откачането на АБ е като развален зъб който не лекуваш ами само пиеш болкоуспокоителни. ето една причина да не пали колата- просто се дави на газ особенно ако е студено и палиш директно на газ. Ако АГУ е настроено да прехвърля на газ след определени обороти това е грешка която не съобразена с нашите климатични особености, редное колата да пали на Бензин и след достигане на 30градуса поне да прехвърля на бензин. причината може да е в СОТП бутона на Бензиновата помпа който се задейства при авария на автомобила. което може да е породено от поблем с пиропатроните в коланите или грешка в Еър бека на колата око имаш. проблема може да е породен и от реле което прекъсва работата на БП след преминаване на газ. от това реле обикновенно се натрупват грешки. Проблем с имобилайзера на колата също е възможен. Това че компа бил БОШ са приказки от селски вечеринки, хората разбива системите на пентагона и НАСА та едно еко да може да се пипне, още повече че подлежи на РЕмап. Може също да е лоша маса на помпата или един мильон други неща. Диагностика - Газ анализ, отстраняване на проблемите локализирани след диагностиката чистене на неактивните грешки- изчистване на всички грешки. Това е начина. Иначе всяка сутрин ще си пушиш до колата. 
|
Сря Окт 28, 2009 1:04 pm |
|
|